26 مهر 1400 12 (ربیع الاول 1443 - 07 : 20
کد خبر : ۳۰۱۲۹
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۱
در آستانه نیمه شعبان
انتشارات کتاب نیستان در آستانه نیمه شعبان چاپ هشتم رمان «کمی‌دیرتر» اثر سید مهدی شجاعی را در شمارگان ۵ هزار نسخه روانه بازار نشر می‌کند‌، تاکنون ۳۵ هزار نسخه از این کتاب منتشر و در بازار نشر توزیع شده است.
عقیق انتشارات کتاب نیستان در نظر دارد تا چاپ هشتم رمان «کمی‌دیرتر» اثر سید مهدی شجاعی را به مناسبت نیمه شعبان روانه بازار نشر کند‌، چاپ هشتم در شمارگان 5 هزار نسخه و به قیمت 15 هزار تومان همزمان با نیمه شعبان روانه بازار نشر می‌‌‌شود.
طی هفت چاپ پیشین یان رمان 35 هزار نسخه از کتاب منتشر و در بازار نشر توزیع شده است،‌ که با انتشار چاپ هشتم،‌ شمارگان منتشر شده این کتاب به 40 هزار نسخه می‌رسد. سید مهدی شجاعی این روزها بازبینی نهایی قسمت دوم رمان «کمی‌دیرتر» را با عنوان «خبر از ما یا اساسا‌ً هرگز» را در دست انجام دارد،‌ وی در ایام بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران وعده انتشار این کتاب طی دو ماه آینده را به خبرگزاری تسنیم داده بود.
چاپ نخست رمان «کمی‌دیرتر» در سال 1390 منتشر شد و در همان روزهای ابتدایی علی‌رغم انتقاداتی که از سوی برخی افراد نسبت به کتاب مطرح شد،‌ توانست در میان مخاطبان جوان از استقبال قابل توجهی برخوردار شده و به فروش مناسبی دست پیدا کند.
شجاعی در این رمان موضوعی بدیع را دستمایه‌ نوشتن قرار داده و با زبانی صریح و بی‌پرده نگاهی نقادانه به وضعیت انتظار در جامعه امروز داشت،‌ شاید همین زبان صریح و بی‌پرده بود که موجب شد برخی نسبت به این کتاب انتقاداتی داشته باشند.
شجاعی در مقدمه این کتاب نوشته است:‌ «بارها در طول نوشتن این رمان دچار تردید و دودلی شدم. یک دلم می‌گفت: بیا و از خیر این کار بگذر و برای خودت دشمن تراشی نکن. عقل هم چیز خوبی است! مثل مگس بر روی زخم ها و عفونت ها ننشین! خوبی ها را ببین. دل دیگرم می‌گفت: نویسنده باید آینه باشد. آینه اگر زشتی ها را بپوشاند و فقط زیبایی ها را نشان دهد که دیگر آینه نیست … سرت را درد آوردم ولی دوست داشتم بدونی که در طول این کار با خودم چه دست و پنجه هایی نرم کردم … به خودم گفتم عموم کسانی که پیش از این تقدیر و تحسینت می‌کردند، بعد از انتشار این کار، ممکنه تقبیح و نکوهشت کنند.»
جلد اول «کمی‌دیرتر» از چهار فصل زمستان، پاییز، تابستان و بهار تشکیل شده، نگاهی است متفاوت و نقادانه به فضای انتظار جامعه امروز.ماجرا از یک مجلس مذهبی شروع می‌شود. مجلسی که برای جشن نیمه شعبان و دعا برای ظهور فرج برپا شده است و در میان مجلس و درست در هنگام شور گرفتن حاضرین و فریاد ذکر«آقا بیا» از سوی آنها، جوانی به بیان این ذکر «آقا نیا» مشغول است که موجب بهت همه حاضرین و اعتراض آنها می‌شود.
رمان در ابتدا به ترسیم فضا از زبان یک نویسنده حاضر در این مجلس که گویا خود شجاعی است، می‌پردازد و پس از آن واکنش حاضرین در مجلس نسبت به جوانک را ترسیم می‌کند.نویسنده پس از این ماجرا با جوان همراه می‌شود و در سفری ماورایی به سراغ تک تک افراد حاضر در مجلس می‌رود و مشاهده می‌کند که هر یک از آنها در برابر این گفته جوان که امام زمان(عج) ظهور کرده و پیغام داده که شما او را همراهی کنید چگونه از خود واکنش نشان می‌دهند.در فصل پایان این رمان نیز سیمای واقعی یک منتظر امام زمان(عج) از سوی جوان و به زبان راوی ترسیم می‌‌شود.
نویسنده در جلد دوم کتاب شخصیت‌هایی را که با جلد نخست مشترک هستند،‌ طراحی کرده است،‌ بنا به گفته او، جلد دوم اساساً‌ برای این نوشته شد که فصل‌هایی را از رمان «کمی‌دیرتر» حذف شده بود و حالا این فصل‌ها در جلد دوم منتشر خواهد شد.
شجاعی هم‌چنین پیش از این درباره این رمان گفته بود:‌ در هنگام انتشار «کمی‌دیرتر» احساس کردم، این فصول ممکن است که در مقاطعی مصداق‌های مشخصی پیدا کند،‌ بنابراین ترجیح دادم که این فصول را در چارچوب‌های دیگری ارائه کنم؛ چرا که همانطور که گفتم اگر این چند فصل در «کمی دیرتر» منتشر می‌شد،‌ موجب به وجود آمدن مصداق‌هایی می‌شد که مدنظر من نبود. در تلاش بودم تا رمان محدود به مکان و زمان خاصی نشود و عمومیت داشته باشد،‌  باید به گونه‌ای نوشت که 200 سال بعد هم در مواجهه با مسئله انتظار قابل استفاده باشد،‌ به عبارت دیگر باید از زمان و مکان بیرون رفت. در جلد دوم تلاش کردم که داستان عمومیت بیشتری پیدا کند و جماعتی از مسلمان‌های خودی در این رمان مورد نقد قرار گرفته‌اند.


منبع:تسنیم
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: