24 بهمن 1400 12 رجب 1443 - 30 : 01
کد خبر : ۲۵۷۹۸
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۴
مصحف فاطمه(سلام الله علیها) هم اکنون توسط حضرت حجت(علیه السلام) نگهداری شده و توسط ایشان مورد استفاده قرار می‌گیرد و هیچ‌گاه در اختیار نااهلان و نامحرمان قرار نگرفته است.

عقیق: حجت‌الاسلام و المسلمین سیدتقی واردی، عضو هیئت علمی مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، در رابطه با اینکه مصحف فاطمه(س) در کجا است و در دست چه کسی نگهداری و محافظت می‌شود، باید گفت: مصحف فاطمه(س) در آغاز تدوین و تألیف، در خانه امیرالمؤمنین علی بن ابی‌طالب(ع) نگهداری می‌شد و در اختیار آن حضرت بود و پس از شهادت آن حضرت، در اختیار امام حسن مجتبی(ع) و پس از شهادت وی، در اختیار امام حسین(ع) قرار گرفت. به همین ترتیب، رسید به حضرت حجت بن الحسن(عج).

این مصحف شریف هم اکنون توسط حضرت حجت(ع) نگهداری شده و توسط ایشان مورد استفاده قرار می‌گیرد و هیچ‌گاه در اختیار نااهلان و نامحرمان قرار نگرفته است. در این رابطه به چند حدیث توجه فرمایید:

.1
امام رضا(علیه السلام) در حدیثی، علایم و نشانه های امام معصوم(علیه السلام) را بیان کرد و فرمود: للإمام علامات یکون أعلم الناس، و احکم الناس، واتقی الناس، واحلم الناس، واشجع الناس، واسخی الناس، واعبد الناس و ... و یکون عنده مصحف فاطمة(س).(1) یعنی یکی از نشانه های امام معصوم(علیه السلام)، آن است که مصحف حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در نزد وی باشد.

.2
امام جعفر صادق(علیه السلام) در فراز حدیثی فرمود: وان عندنا لمصحف فاطمة(سلام الله علیها). (2) یعنی: همانا مصحف فاطمه(سلام الله علیها) در نزد ما است.

.3
امام موسی کاظم(علیه السلام) فرمود: عندی مصحف فاطمه(سلام الله علیها)، لیس فیه شیئی من القرآن.(3)
.4
ابوبصیر گفت: از امام صادق(علیه السلام) شنیدم که می فرمود: ما مات ابو جعفر(علیه السلام) حتی قبض-ای ابو عبدالله - مصحف فاطمة(س). (4)یعنی: پدرم امام محمد باقر(علیه السلام) وفات نیافت، تا این که مصحف فاطمه(س) را از او دریافت کردم.

.5
امام صادق(علیه السلام) در حدیثی فرمود: علمنا غابر و مزبور، و نکت فی القلوب و نقر فی السماع، و ان عندنا الجفر الأحمر، و الجفر الابیض . و مصحف فاطمة عندنا و ان عندنا الجامعة ، فیها جمیع ما یحتاج الناس الیه. (5)

در این حدیث، علاوه بر این که امام صادق(علیه السلام) انواع علوم و دانش های اهل بیت(علیهم السلام) را توصیف می‌کند، تصریح می‌نماید که جفر احمر، جفر ابیض، مصحف فاطمه(سلام الله علیها) و جامعه در نزد آنان (یعنی امامان معصوم) است.

.6
علی بن حمزه گفت: به امام صادق(علیه السلام) گفته شد که عبدالله بن الحسن (که از نوادگان امام حسن مجتبی(علیه السلام) بود) معتقد است که در نزد او دانش خاصی نیست مگر همان علم و دانشی که در نزد سایر مردم است. فقال(علیه السلام): صدق و الله، ما عنده من العلم الا ما عند الناس، ولکن عندنا و الله الجامعة فیها الحلال و الحرام، و عندنا الجفر أفیدری عبدالله أمسک بعیر اومسک شاة، و عندنا مصحف فاطمه(سلام الله علیها) ...  . (6)

یعنی :سوگند به خدای سبحان، عبدالله بن الحسن راست گفته است. در نزد او دانش خاصی نیست مگر همان علم و دانشی که در نزد سایر مردم است. ولیکن به خدا سوگند در نزد ما، جامعه است که در او حلال و حرام بیان شده است و در نزد ما، جفر است. آیا عبدالله می داند که جفر در پوست شتر است یا در پوست گوسفند؟ و در نزد ما مصحف فاطمه(س) است...

در این حدیث شریف، امام صادق(ع) بلند پروازی ها و ادعاهای واهی عبدالله بن الحسن و فرزندانش را به باد انتقاد گرفته و گوش زد نموده است که اگر هم می خواهند رهبری مردم و زعامت قیام را بر عهده بگیرند، از اهل بیت(ع) و خاندان عصمت هزینه نکنند. چون آنان، اهلیت چنین مقامی را ندارند. زیرا رهبریت و پیشوایی واقعی مردم بر عهده امام معصومی است که حامل ودایع و اسراراهل بیت(ع)، از جمله مصحف فاطمه(س) باشد


پی نوشت ها:
[1] من لایحضره الفقیه (شیخ صدوق)، ج 4، ص 419؛ عیون اخبار الرضا ( شیخ صدوق )، ج 1، ص 212
[2] الکافی (شیخ کلینی)، ج 1، ص239؛ بصائر الدرجات ( ابوجعفر صفار قمی )، ص 152
[3] بصائر الدرجات (ابوجعفر صفار قمی)، ص 154
[4] همان، ص 17
[5] روضة الواعظین (فتال نیشابوری)، ص 210
[6] بصائر الدرجات (ابوجعفر صفار قمی)، ص

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی


گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: