25 آبان 1400 11 ربیع الثانی 1443 - 54 : 23
کد خبر : ۲۵۷۲۵
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۳
در تاریخ اسلام مسلمانان بر اساس انگیزش و هدایت‌های قرآنی و دینی مسیر رشد و تعالی را پیمودند و تمدن درخشانی پدید آوردند و جهان غرب را مدیون خود ساختند.
عقیق: تمام آیاتی که در قرآن کریم درباره علم و دانش است و در آنها دانشمندان و عالمان مورد مدح و تمجید قرار گرفته‌اند و به آنها بها و ارزش داده شده، آیاتی که انسان‌ها را به کسب علم و آگاهی ترغیب کرده است همگی گواه دعوت اسلام به پیشرفت و ترقی همه جانبه مادی و معنوی است زیرا پیشرفت در همه عرصه‌ها تنها در سایه علم و دانش امکان پذیر است و آگاهی و علم شرط اساسی ترقی و بالندگی است.

انسان‌ها نیز در جوامع امروزی به پیشرفت علمی و مادی اهمیت زیادی می‌دهند وهمواره درصدد این موضوع هستند که به پیشرفت در تمامی عرصه‌های زندگی خود دست پیدا کنند.

از نظر روایات نیز پیشرفت و به روز بودن به معنای درست و معقول آن مورد توجه جدی و فراوان است و در این زمینه روایات بسیاری در منابع ما وجود دارد که تنها به برخی اشاره می‌شود:

امام صادق(ع) در مورد پیشرفت انسان‌ها فرمودند: آن که پیشرفت را در خود نبیند، به نقصان نزدیک‌تر است و هر که به نقصان نزدیک‌تر باشد، مرگ از زندگی برایش بهتر است.

امام حسن مجتبی(ع) می‌فرماید: چنان برای دنیایت تلاش و فعالیت نما که گویا همیشه زنده‌ای و چنان برای آخرتت کار و کوشش نما مثل اینکه فردا خواهی مرد.

در روایتی از امیرالمومنین(ع) چنین آمده است: فرزندانتان را به زور وادار به پیروی از آداب و رسومتان نکنید زیرا آنها برای دورانی غیر از دوران شما خلق شده‌اند. در این حدیث به در نظر گرفتن اقتضائات و آداب و روش‌ها و سلیقه‌های هر دوران سفارش شده و دلالت می‌کند که پیشرفت و دستآوردهای هر زمان باید مد نظر باشد و در تربیت فرزندان باید به آن توجه داشت.

 

پی نوشت:

الأمالی للصدوق: ص ۷۶۶ ح ۱۰۳۰ / حکمتنامه جوان: ج1 ص48

بحارالانوار، ج44 ،ص238

شرح نهج‌البلاغه ابن ابی الحدید، ج20، ص267


منبع:ایسنا

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: