03 مهر 1401 29 صفر 1444 - 06 : 07
کد خبر : ۲۴۰۰۰
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۱
آثار تربیتی نماز و جوانان
استاد حوزه علمیه قم گفت: کاهلی درنماز،عدم توجه به اثرات نمازجماعت و ... ازعوامل جهل و جاهل بودن فرد است که سبب می‌شود انسان نماز را ترک کند.
عقیق: حجت الاسلام سید علیرضا آرامی استاد حوزه علمیه قم، با اشاره به عوامل مهم ترک نماز گفت: ترک نماز در بین جوانان عوامل مختلفی از جمله غفلت و جهل دارد که می تواند نقش مهمی  درنوع تربیت و آثار آن داشته باشد.

وی افزود: یکی از مهمترین عوامل ترک نماز جهل است که سبب می‌شود فرد نماز را ترک کند.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: ترک نماز، کاهلی در نماز، عدم توجه به اثرات نمازجماعت و ...همه ازعوامل جهل و جاهل بودن فرد است که سبب می‌شود انسان نماز را ترک کند.

عدم اطلاع از آثار نماز سبب ترک نماز می‌شود

حجت الاسلام آرامی تصریح کرد: کسی که هرگز زمینه ای برای فراگیری آثار و برکات نماز نداشته و مطلع نیست می تواند به راحتی نماز را کنار بگذارد.

وی اظهار داشت: در عصر حاضر عموم مردم با مطالعه بیگانه هستند و کمتر در مجالس سخنرانی شرکت می ‌کنند وهمین امرساده سبب کم اطلاعی افراد از آثار و برکات نماز و اثرات زیان بار ترک نماز می‌شود

استاد حوزه علمیه قم یادآورشد: خواندن نماز در مسجد و به جماعت سبب شفاعت نمازگزار در روز قیامت می‌شود یک نماز جماعت حتی اگز 10 نفر هم باشند هیچ فرشته‌ای توانایی نوشتن ثواب آن را ندارند.

شرکت نکردن در نماز جماعت از روی بی اعتنایی حرام است

حجت الاسلام آرامی ابراز داشت: هر چند نماز جماعت یک امر مستحب است اما نمی دانند که شرکت نکردن درنماز جماعت از روی بی اعتنایی حرام است

خواندن نمازاثرات فردی و اجتماعی مهمی برای فرد دارد

وی خاطر نشان ساخت: خواندن نماز آثاروبرکات اجتماعی و فردی فراوانی دارد که عدم توجه به آن سبب جهل به فواید نماز و ترک نماز می‌شود.

استاد حوزه علمیه قم اذعان کرد: در بیشتر مواقع جهل سبب ترک اصل نمازمی‌شود جوانی که در جامعه ترک واجباتی از جمله غیبت، عدم پرداخت دیون ناس و الهی را می‌بینید و می داند در جامعه گناهان زیادی رخ داده و این همه ترک واجب می‌شود دیگر به خواندن نماز اهمیت نمی‌دهد اما اگر جوان مطلع شود که نماز با دیگر واجبات فرق می‌کند نسبت به آن حساسیت بیشتری خواهد داشت.

میزان سنجش اعمال انسان توسط نماز صورت می‌گیرد

حجت الاسلام آرامی بیان داشت: نماز اولین عمل انسان است که در پیشگاه خدواند مورد سوال قرار می‌گیرد چرا که اگر نماز نباشد اعمال دیگر ما را نمی پذیرند و داشته‌های ما بی ارزش می‌شود.

وی با بیان اینکه سنجش تمام اعمال نماز است گفت: ثواب خیرات، صدقات ، کمک به دیگران و .. توسط نمازسنجیده می‌‌شود و کسی که از این فوائد نماز آگاه نباشد براحتی نماز را ترک میکند که مهمترین عامل این ندانستن‌ها جهل است.

استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: طولانی شدن عمر، زیاد شدن روزی، از جمله آثار دنیوی و اخروی نمازاست که اگر کسی به این اثرت توجه داشته باشد هرگز نماز را ترک نمی‌کند.

عدم آشنایی احکام نماز سبب جهل و ترک آن می‌شود

حجت الاسلام آرامی افزود: جهل در تمام امور نماز سبب کم توجهی به آن می‌شود و عدم اطلاع کافی از احکام نماز نیز یکی دیگر از عوامل جهل و ترک نماز است .

وی ادامه داد: برخی از خانواده‌ها نسبت به یادگیری احکام دین مقیدد نبوده و با توضیح المسائل آشنا نیستند می دانند که خمس چیست، زکات یعنی چه، اما انگیزه‌ای برای یادگیری و عمل به آنها ندارند و این نوعی جهل است که سبب می‌شود نماز را از بنیاد ترک کنند.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: با عجله نماز خواندن، غفلت از آثار و برکات آن و خواندن نماز بدون حضور قلب نشان از عدم مطلوبیت نماز است و این نشان از جهل فرد دارد که سبب می‌شود فرد بدون توجه نماز را ترک کند. حجت الاسلام آرامی در پایان گفت: کوتاهی درانجام فرائض نمازوعدم دقت در معانی و اثرات آن، عامل و نشان مهمی از جهالت است که سبب جهل فرد در انجام عبادات و خواندن نماز می‌شود.

 

منبع:شبستان
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: