20 مهر 1400 6 (ربیع الاول 1443 - 53 : 03
کد خبر : ۱۶۵۴۳
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۰۶:۵۹
بخش دوم گفتگوی عقیق با محمد حسین پویانفر
قبل از محرم، همان مقدار که برای ساختن سبک های سینه زنی وقت می گذاریم، برای شعر روضه و غزل هم زمان صرف می کنیم. هر دوی این ها برای ما مهم است.
عقیق: بخش دوم مصاحبه با محمد حسین پویانفر پیش روی شماست. در بخش اول گفتگو بیشتر به چگونگی مداح شدن، اساتید و تاسیس هیئت ریحانه النبی و ...پرداختیم و در بخش دوم نیز حرفهای خواندنی دیگری از کربلایی محمد حسین پویانفر خواهید خواند.

بخش اول مصاحبه با محمد حسین پویانفر


-شما از نسلی از مداحان هستید که انتقاد به این نسل زیاد است. انتقاداتی از این قبیل که این نسل استاد ندیده است، بعضا شان جلسات اهل بیت علیه السلام را رعایت نمی کنند یا شورهای نامتعارف می خوانند و... البته همه هم در این دسته بندی قرار نمی گیرند. شما این نقد را به هم نسل های خودتان وارد می دانید؟

به نظرم ما معرفت کمی داریم و نمی دانیم چه چیز خیر است. باید برای ما جا بیفتد که صاحب روضه ها، حضرت ولی عصر (عج) هستند و شاید ایشان در مجلس ما شرکت کنند. باید رفتارمان طوری باشد که حضرت از ما راضی باشند. البته این چیزها را ما از بزرگترهایمان یاد گرفته ایم و ان شاءالله که خودمان هم عامل باشیم.

 ما باید شأن روضه ها را بشناسیم. مرحوم قاضی در روضه شرکت می کردند و می نشستند جلوی در، کفشهای عزاداران را با آستین شان پاک میکردند، از ایشان می پرسیدند آقا این چه کاری است که شما می کنید، میگفتند اگر ملائکه این عمل را ببینند و ثبت کنند، برایمان بس است.

 یک مثال دیگر بزنم؛ یک بار یکی از مسئولین کشوری خدمت یکی از علمای صاحب نفس می رسد و بحث روضه امام حسین(ع) می شود، آن عالم از این مسئول می پرسد که شما چه می کنید در جلسات روضه امام حسین(ع)؟ این بنده خدا هم مثلا می خواهد افتادگی کند، می گوید ما 50 سال است در روضه ها کفش جفت میکنیم، آن عالم فرمودند ما فکر کردیم این مقام، مقام امام سجاد(ع) هست. ]حضرت سجاد(ع) به یک عروسی دعوت می شوند و ایشان می گویند به این شرط می آیم که روضه پدرم خوانده شود (باتوجه به شرایط زمان ایشان صلاح می دیدند از هر موقعیتی برای آشنا کردن مردم با قیام سیدالهشدا استفاده کنند)، وقتی روضه شروع میشود حضرت جلوی در میروند و کفشها را جفت میکنند، از آقا راجع به این کار سوال می کنند و حضرت می فرمایند وقتی روضه شروع می شود ما صاحب مجلس هستیم.[ این منصب دادنی است و عنایت اهل بیت علیهم السلام است.

 این ها همه جایگاه رفیع جلسات را نشان می دهد. اگر من کوچکترین متوجه این مسائل بشوم که در روضه سیدالشهداء علیه السلام چه خبر است، سعی می کنیم رفتار و کردار و خواندنم طوری باشد که مورد رضایت اهل بیت علیهم السلام قرار بگیرد.

 -در خیلی از مجالسی که مداحان جوان تر اداره می کنند، بیشتر سینه زنی مورد نظر است و با وجود روایات زیادی که در مورد روضه خوانی داریم، روضه و اشک جایگاه خود را ندارد. جلسات شما چگونه است و برای این مساله چه برنامه ای دارید؟


ما قبل از محرم، همان مقدار که برای ساختن سبک های سینه زنی وقت می گذاریم، برای شعر روضه و غزل هم زمان صرف می کنیم. هر دوی این ها برای ما مهم است. من به رفقا گفته ام که اصل گریه است و همه چیز باید زیر سایه گریه باشد. اکثر کارهایی هم که می خوانیم با اشک همراه است. اگر بخواهیم زمینه و شور هم در ذهن مردم بماند و با آن ارتباط برقرار کند، باید اشک در آن جایگاه داشته باشد. چیزی که من تجربه کرده ام این است که سینه زدن با اشک، ماندگاری بیشتری دارد و مخاطب هم بیشتر می پسندد. 

-شما در هیئت تان چقدر به منبر اهمیت می دهید و برای آن برنامه ریزی می کنید؟

ما شدیدا برای منبرهای جلساتمان ارزش قائلیم و وقت می گذاریم. روی این که چه کسی را دعوت کنیم از قبل فکر می کنیم. انتقاد هم از ما می شود. سعی می کنیم از بزرگان و علمای قم استفاده کنیم.
 
-در ریحانه النبی سخنران ثابت دارید؟

 بله. معمولاً حاج آقای ربیعی منبر می روند و سلسله بحث دارند. البته در این چند سال، سخنران های مختلفی را دعوت کرده ایم. جالب این است که اکثر سخنران هایی که بار اول به جلسه ما می آیند، دفعه دوم هم که آن ها را دعوت می کنیم، باز هم به ما لطف دارند و می آیند. شب اربعین سال 86 یا 87 یکی از منبریهای معروف تهران را برای  اولین بار دعوت کردیم، ایشان وسط منبر گفت که من چهل شب تمام ایران را رفتم، ولی امشب خستگی از تنم بیرون آمد. اکثر بچه ها پای منبر مینشینند و خوب گوش میکنند. اصل جلسه دهه سوم محرم ما سخنرانی و منبر است.

  


-برخی از مداحان برای رفتن به جلسات بعضاً رقم هایی را طی می کنند. شما این مساله را چطور می بینید؟

بزرگی می فرمود، اگر همه عالم را لقمه کنند و بگذارند در دهان نوکر سیدالشهدا(ع) کم است. برای روضه خواندن سیدالشهدا(ع) رقمی نمی شود قرار داد. آقای محدث نوری، استاد آقا شیخ عباس قمی در کتابش نوشته است، یک روضه خوانی آقا امام زمان(عج) را در خواب دید و از ایشان پرسید که آقا جان ما از روضه سیدالشهدا علیه السلام ارتزاق کنیم خوب است؟ حضرت سه تا شرط برای ایشان گذاشتند؛ اول این که افرادی که به روضه می آیند همه دعوت شده هستند و به کوچک و بزرگشان نباید تشری بزنید، دوم اینکه اگر اول جایی دعوتتان کردند و سپس جای بهتری دعوت شدید جلسه اول را بخاطر دومی رها نکنید، سوم اینکه هر چه صله دادند روی چشمتان قرار دهید و مقدار تعیین نکنید.

 کربلایی احمد تهرانی در کتاب رند عالم سوز حرف سنگینی دارند که الان آفت است. ایشان می گوید در عالم رویا دیدم، مداحانی که مبلغ طی می کنند با قاتلان امام حسین علیه السلام محشور می شوند، وقتی علت را پرسید به او گفته اند که قاتلان امام حسین علیه السلام برای مال دنیا حضرت را کشتند و این ها هم برای مال دنیا این کار را می کنند. این معضل و اشتباه بزرگی است. نمی دانم آن هایی که این کار را می کنند، چطور می خواهند جواب سیدالشهدا علیه السلام را بدهند. اگر صله ای به مداح می دهند، هرمقدار که باشد باید روی چشم قرار دهد و برکت زندگیش باشد. 

 

یکی از مداحان خوب به من می گفت که اگر صله ای به من بدهند با آن گوشت و برنج می خرم که به تن بچه هایم گوشت شود. این حرف را حاج آقا کسری هم می گفتند. یعنی حضرت سیدالشهداء علیه السلام نمی تواند زندگی نوکرش را بگرداند که چشم ما به دست دیگران باشیم؟ همه عالم سر سفره سیدالشهدا (ع) و امام زمان (عج) روزی می خورند. در این معضل، هم آن کسی که این مبالغ را میدهد مقصر است و هم آن کسی که می گیرد.

 یک جوانی محرم سال پیش می آمد به جلسه ما و فقط به من نگاه می کرد، گاهی هم من لبخندی به او می زدم. ظواهرش هم اصلاً مثل عرف یک بچه هیاتی نبود. یک شب همین طور که نگاه می کرد با او سلام علیک کردم و باب رفاقت باز شد، بعد از مدتی که عیاق شدیم، متوجه شدم اهل نماز و روزه نیست و گفت پدرش اهل مشروب و این جور چیزهاست. پرسیدم چطور شد اهل هیات شدی؟ گفت یک شب در محرم با رفقا آمدیم سمت تجریش و بطور اتفاقی به هیئت امدیم. اما جاذبه امام حسین (ع) او را جذب کرد و کم کم همان لبخندها و سلام ها او را پابند کرد. ببینید با یک نگاه یا خنده یا یک سلام یک نسلی عوض میشود، بر عکسش هم هست، وقتی می گویند فلانی برای یک شب خواندن فلان قدر میگیرد، همه زده می شوند. خدا نکند با این کارمان باعث شویم کسی زده شود. اگر به جای شهره شدن نوکریمان چیز دیگری از ما شهره شود واویلاست.


 
-اگر از شما بپرسیم از کدام یک از چیزهایی که خواندید بیشتر خوشتان می آید کدام سبک را نام می برید؟

من تا حالا از هیچ کدام خوشم نیامده .


-تعدادی  اسم می گویم و شما هر چه به ذهنتان رسید بگویید.

حاج حجت کسری: جان است. هر چه دارم از ایشان دارم . همیشه خدا را شکر می کنم که توفیق آشنایی با این نوکر سیدالشهدا را نصیب من کرد. باید همین جا از خانواده استاد کسری هم تشکر کنم که انصافا در این سال‌ها بسیار زحمت کشیده‌اند.

 حاج منصور ارضی: حاج آقا در این دستگاه حرص و جوش پدرانه دارند، نسبت به همه هم این طورند. حاج آقا در نازی آباد در خانه کوچکی زندگی می کند، در صورتی که می تواند در بهترین خانه در بهترین نقطه بنشیند و بهترین ماشین را داشته باشد. ایشان همان طوری که بر اعمال واجب تکیه دارند، برای مستحبات هم ارزش قائل هستند. ایشان می توانند بهترین نمونه برای نوکرهای اهل بیت باشند.

 حاج محمود کریمی: ایشان پتانسیل خیلی بزرگی هستند که به نظرم ورودشان به این عرصه باعث شد که همه چیز عوض شود و سطح مداحی ارتقا پیدا کرد. خیلی در این فضا زحمت می کشند که این زحمت کشیدن می تواند برای ما الگو باشد.

 حاج محمدرضا طاهری: من افتاده تر و خاکی تر و مودب تر از ایشان تا به حال ندیدم، واقعا فوق العاده هستند. پیش ایشان که می نشینی اینقدر افتاده و متین و محجوب هستند که آدم بعضی اوقات شرمنده می شود. خدا پدر ایشان را هم رحمت کند. خدا اخوان شان را حفظ کند.

 حاج سعید حدادیان: بسیار مطلع هستند در حوزه ستایشگرای اهل بیت. خدا پدرشان را هم رحمت کند.

 حاج حسین سازور: حزب الله! چراغ موج همیشه روشن باشد. رفتار ایشان در مقابل حاج منصور برای من الگوست. رسم شاگردی و استادی را خوب به جا می آورند.

 حاج عبدالرضا هلالی: همیشه مثل برادر بزرگتر به من محبت داشته و بسیار به گردن من حق دارند. کنار ایشان دوران بسیار خوبی را در هیات الرضا تجربه کردم که هیچ وقت فراموش نخواهد شد. اگر امروز کمتر توفیق حضور در هیات الرضا را پیدا می‌کنم، دلیلش این است که مشغله های جلسه ریحانه النبی خیلی زیاد شده است. اگر قابل باشم همیشه آقا رضا را دعا می کنم تا سالیان سال توفیق نوکری در دستگاه سیدالشهدا را داشته باشد و بتواند برای ارباب نفس بزند. همیشه به من محبت داشتند و همیشه شرمنده محبت های شان هستم.

 حاج حسن خلج: ایشان در معرفت به سیدالشهدا علیه السلام خیلی بالا هستند. صحبت هایی که از آقای خلج در مورد نوکری و معرفت سیدالشهدا علیه السلام شنیدم و معرفت و شناخت ایشان از دستگاه امام حسین (ع) و نگاه ویژه ایشان به این دستگاه و نوکری سیدالشهدا کم نظیر است.

 سید مجید بنی فاطمه: خیلی با محبت هستند و صدایشان را خیلی دوست دارم. هر وقت دلم برای کربلا تنگ می شود نوای کربلا کربلایش را گوش می دهم.

 حاج علی قربانی: از ایشان نکته های فراوانی آموخته ام و از خدا می‌خواهم که همیشه سایه ایشان را بر سر ما نگه دارد.

 حاج ماشاءالله عابدی: ایشان اسوه ادب و پیر عشق هستند. خدا کند ما یک  قدم از قدمهایی که این عزیزان برداشتند را  برداریم.


 -و در پایان گفت‌وگو اگر نکته‌ای باقی مانده بفرمایید!

 ابتدا باید تشکر کنم از همه آنهایی که در طول این سال ها برای حقیر زحمت کشیدند، امروز تعدادی از آنها از دنیا رفته اند و جایشان برای ما خالی است. وظیفه خودم می دانم تا از همه آنهایی که به اندازه قدمی ما را به سیدالشهدا نزدیک کردند تشکر کنم، به ویژه اخوی بزرگ‌ترم که انصافا برای من زحمت می‌کشند. نام بسیاری از نوکران سیدالشهدا را بردیم اینجا باید از حاج علی آیینه‌چی تشکر کنم که همیشه به من کمک کرده‌اند. همچنین باید نام ببرم از آقا امیر حسین الفت و آقا سعید پاشازاده که خیلی به آنها زحمت داده ام، از خدا می خواهم به قلمشان برکت دهد.

 ما یک گنجینه بزرگی داریم، آن هم شهدای ما هستند . دامن شهدا را نباید رها کنیم . دایی من، شهید محمدمجید عسگریان در امامزاده علی اکبر(ع) چیذر دفن هستند. رفقای نزدیکم میدانند، گاهی که نوحه جدید می سازم، اول میروم سر قبر ایشان آن را می خوانم و اثر عجیبی دارد. این نوحه شهدا رفتند سوی ثارالله(ع) هم به همین صورت بود.

 گنجینه دیگری هم داریم که باید قدرشان را دانست و آن هم پیرغلامان اهل بیت هستند. باید مقابل این بزرگان زانو زد و از محضرشان آموخت. افرادی مانند استاد سادات شیرازی، حاج ذبیح سلطانی، حاج سید محمد موسوی، حاج فیروز زیرک کار، حاج اصغر زنجانی، حاج رسول فیضی، حاج علی انسانی، حاج ماشاءالله عابدی، حاج غلامعلی سماواتی، حاج منصور ارضی، حاج احد خجسته و خیلی های دیگر. ما جوان‌ها وظیفه داریم که قدر این بزرگان را بدانیم، در مقابلشان زانوی ادب بزنیم و از نفسشان بهره ببریم. 

  این شعر هم خوب است بخوانم؛


اگر از کوی تو ای دوست برانند مرا

نتوانند ز عشق تو رهانند مرا

شدم ای دوست سگ قافله ی عشاقت

به امیدی که به کوی تو رسانند مرا

انقدر بر در میخانه بکوبم سر خویش

تا که از باده عشق تو چشانند مرا

 
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۳
ناشناس
|
|
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
چقدفهميده جواب دادن ماشاالله
صالح ملامحمدی
|
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
نفست گرم ، دمت گرم به ادبت داداش
حسن شمیرانی
|
|
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
خدا بهت خیر بده اقای پویانفر ..من تا حالا توفیق نداشتم بیام هیئت شما..فقط از روی سایت پیگیر جلسات شما هستم نفست همیشه گرم مصاحبه جالبی بود …برای ما هم دعا کنید التماس دعا
حسین جان
|
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
داره میره جوونیم فکر دقایق میکنم
جوابم یه جور بده دیگه دارم دق میکنم

آقااجرتون باارباب بی کفن
علی حیدری ام
|
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
عالی بود یا علی مدد
رفیق
|
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
عشق منی آقا محمدحسین…
حسن
|
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۴
سلام عرضه ادب خدمت نوکرای حسینی

اجر همتون با آقا سیدالشهدا
مسعود رضایی
|
|
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
مصاحبه خوبی بود
آقاي پويانفر هم جوابای درست و سنجیده ای دادن
دمتون گرم
مرتضی محمدی
|
|
۲۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
خدایی خیلی کارش درسته.خدا به نفسش برکت بده.
سجاد
|
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
عجيب انساني است حاج قربون... به معني واقعي يه دونه است...علم و تقوا و نفس و اخلاص... مردم خيلي نياز دارند كه چنيني الگوهايي را ببينند و درك كنند.
خيلي كارش درسته.خيلي
صادق
|
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
خيلي قابل استفاده بود. پر از نكات مفيد و آموزنده.
نوکرحسین
|
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
میخواستم بدونم چه طوری میشه با آقا محمدحسین ارتباط برقرار کرد؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
حسن
|
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
هیئت هفتگیشون تشریف یببرید.سه شنبه هاست.آدرس ساتشونم اینه : www.reyhane.info
مهدی باخدا
|
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
نظر بنده رو چرا تأیید نمیکنید؟!
سرگشته
|
|
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
خدابه مدد امام حسين هميشه محمدحسين عزيز و سلامت نگهداره و بهش طول عمر بابركت زير بيرق ارباب بده
صادق
|
|
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
خیلی خوب -در حد 20 بود
ناشناس
|
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
بيشتر شبيه صندلى داغ بود!!!!!!!
شاکی
|
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
چرا نظر من و نمیذارید؟
همینه دیگه تا حرف حق میشنوید نمیذارید رو سایت
خیلی موفق باشید
جان فداي اهل بيت
|
|
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
از مدير محترم سايت تقاضا دارم از آقاي مهدي سعيدي هم مصاحبه اي بذارن ايشون 2 ساله هيئت آقاسيد مجيد بني فاطمه سنگ تموم گذاشتن خدا به همه نوكرا خير بده(جمعي هز بچه هاي شرق تهران)
مهدی
|
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
سلام.اولین بار تو اجتماع بزرگ امام هادی ع دو سال پیش ایشونو دیدم.از اخلاصش خوشم اومد و حدود دو سالی هست که با رفقا از تهرانپارس اگه توفیق بشه بعضی اوقات میریم جلسشون.واقعا هیيتشون نور داره.خدا به همه نوکر خوبای ارباب توفیق بده و نفس آقا محمد حسین رو هم روز به روز گرم تر کنه.یا علی
عبدالله
|
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
مرا عهديست با جانان كه تا جان در بدن دارم
هواداران كويش را چو جان خويشتن دارم

من هر وقت ميبينمش از صفا و ادب و معرفتش لذت مي برم.
ان شاء الله همينطور كه تا حالا بوده، تا آخر به دور از حاشيه‌ ها و حاشيه‌ ساز ها به نوكري زير پرچم مادر سادات ادامه بده
علي سلماني
|
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
سلام نظرشونودرباره پول وصله روكاش تيترميكردين تاهمه بخونن خجالت بكشن
سيدزهير جلالوند
|
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
خداشاهده ازاين حرفاحيرت زده شدم عاليه تاحالا ايشونونميشناختم عقيق خواهشا اين اسمايي كه اخرايشون گفتنوبه مابچهاي شهريتان بشناسونيد
سجاد
|
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
اکثر مداحایی که الان اسم و رسم دار شدن از بغل رضا هلالی اومدن بالا اما هیچ کدومشون حالا که از نفس افتاده کاری باهاش ندارن!
محقق
|
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
واقعاً به مسولين سايت اين اشكال وارد است بجاى سوال از كتب مقتل تسلط به قرآن عبارات عربى اشعار قدما اشعار پنديات امور مستحبه نقش توسل وطهارت باطنى كتب تاريخ استفاده ازبزرگان تسلط به اوزان شعر اشك وسوختن باطنى واصول اعتقادات استخراج منويات قلبى يك ذاكر كه موثر ميباشد استفاده از احاديث شما بيشتر توسل به كدام از اهل بيت داريدو٠٠٠٠٠٠ سوالات ساده آخر وقتى ارباب هست كسى سوال از غلام ميكند آقاى محمد حسين پويانفر وامثال ايشان يك رموز موفقيت دارند كه بايد از كلام ايشان استخراج شود ( تانگريد طفل كى نوشد لبن )
مستمع
|
|
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
ازمصاحبه كننده خيلى بيشتر توقع بوده سوالات كليشه ايي وپيش پا افتاده تكرارى صد حيف ( ميخانه اگر ساقى صاحب نظرى داشت ميخوارى مستى ره رسم دگرى داشت) اين سوالات ...بى خاصيت چى بدست اومد چرا فرصت به اين خوبى ازبين برديد
پاسخ ها
ناشناس
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
اگه می پرسیدن چه رنگی رو دوست داری و آخرین بار کی رفتی سینما و چه غذایی دوست داری خوب بود؟! حتما باید سوالات زرد و حاشیه ای می پرسیدن؟ این همه حرف خوب را ندیدی؟!
حسين
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
سلام
به نظرم انتقاد بي جايي بود دوست عزيز
حسين
|
|
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
سلام
ماشالله آقاي پويانفر.واقعا لذت بردم از حرفاتون.خدا پدرتو رحمت كنه و بيش از پيش توفيق خدمت در دستگاه ارباب رو عنايت كنه بهت.وقتي روضه ميخوني ماهارم ياد كن.
يا علي عليه السلام
سعید
|
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
دیدید محمدحسین الکی محمدحسین نشده، خدا وکیلی اگه همه خوننده های ما مثل ایشون جلسه داری می کردند خیلی اوضاع فرق می کرد و ما الان جلسات بهتری تو سطح تهران و کشور داشتیم.
سلامتیش صلوات
سعید
|
|
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
دیدید محمدحسین الکی محمدحسین نشده، خدا وکیلی اگه همه خوننده های ما مثل ایشون جلسه داری می کردند خیلی اوضاع فرق می کرد و ما الان جلسات بهتری تو سطح تهران و کشور داشتیم.
سلامتیش صلوات
علیرضا
|
|
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
بهتر بود عقیق نظر ایشون رامثل مداحهای دیگر در مورد حاج علی انسانی هم می پرسیدید این کم لطفی شمارونشون میده؟
جواد
|
|
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
انشالله خداوند روز به روز بر توفیقات این مداح عزیز و هیأت محترم ریحانة النبی(س) بیفزاید.آمین