19 آبان 1400 5 ربیع الثانی 1443 - 24 : 18
کد خبر : ۱۳۱۷۹
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۲ - ۰۵:۰۰
فصل سرما با آمدن پاییز از راه می‌رسد به راستی در آغاز این فصل چگونه باید بود و چه مواردی را باید رعایت کرد تا از آفات و بیماری‌های جسمانی به دور بود؟
عقیق:ایجاد فصول از رحمت رحمانیه حق متعال است. فواید و حکمت‌های بی‌شماری بر تغییرات فصول چهارگانه است که نه تنها برای حیات انسان‌ها، بلکه برای حیات همه موجودات ضروری است. این تغییرات قطعاً با تأثیراتی همراه است که این تأثیرات، آمادگی ما را جهت مقابله با آن فراهم می‌کند.

مزاج پاییز و زمستان:

باید توجه داشت که مزاج این فصل، سرد و خشک است. مزاج فصل پائیز در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست چون آفتاب تابستان هوا را کاملاً خشک نموده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.

اما در کلام معصومین(ع) و داروخانه معنوی آن بزرگواران داروهای معنوی و توصیه‌های زیادی درباره رعایت نکاتی که موجب حفظ سلامتی ما در فصل سرما می‌شود وجود دارد.

امام علی(ع) بهترین راهکار را برای در امان ماندن ما از آفات فصل سرما معرفی فرمودند که امروزه از آن به عنوان پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌ها یاد می‌شود.

ایشان در روایتی چنین می‌فرمایند: « در آغاز سرما فصل (پاییز) خود را از سرما نگه دارید و در آخرش فصل (بهار) خود را به آن بسپارید؛ زیرا سرما با تن‏‌ها همان می‏‌کند که باشاخه‏‌های درخت: در آغاز می‏‌سوزاند و در پایان، به برگ و بار می‏‌نشاند».(1)


پی نوشت:

1_(نهج‏‌البلاغة، الحکمة 128 ، نزهة الناظر، صفحه 65 ، حدیث 54، بحار الأنوار، جلد 62، صفحه 271، حدیث 68 دانش نامه احادیث پزشکی: 1 /106 )

منبع:ایسنا

211008



گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: