28 فروردين 1401 16 رمضان 1443 - 03 : 15
کد خبر : ۱۲۲۲۷۰
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۴
حجت الاسلام انصاریان:
استاد حوزه علمیه گفت: بالاترین و مؤثرترین غذای باطن موعظه و نصیحت است. در اثر همین پند و اندرزها بسیاری از بی‌دین‌ها، دین‌دار و برخی از راهزنان به اولیا خدا تبدیل شدند.

عقیق:حجت الاسلام حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم طی سخنرانی در حسینیه همدانی‌ها به مناسبت ماه مبارک رمضان، با بیان اینکه بهره‌گیری از چهار عنصر وجودی انسان، سعادت دنیا و آخرت را به همراه دارد، اظهار داشت: خداوند مهربان، انسان را مرکب از عقل، قلب، بدن و نفس به وجود آورده است که می‌توان از آنان با راهنمایی پروردگار و ائمه طاهرین (ع) برای تأمین خیر دنیا و آخرت، بهره گرفت.

وی نخستین عنصر وجودی انسان را عقل برشمرد و افزود: خداوند به انسان عقل داده و برای این عقل، غذایی پاک و طاهر تدارک دیده است که یک سفره‌اش به تعبیر پیغمبر اکرم (ص)، قرآن مجید است. انسان مؤمن و عادل، بایست بر سر این سفره بنشیند و عقل خود را از غذای عرشی این سفره تغذیه کند تا عقل با قرآن متحد شود. چشم و گوش برخی از آنهایی که قرآن با عقل‌شان متحد شد، بینایی و شنوایی دیگری پیدا کرد. پروردگار در خصوص این افراد فرموده است: بنده‌ی من! مؤمن من شو تا تو را نمونه‌ی خودم قرار دهم.

این استاد حوزوی بیان داشت: عنصر دیگر، قلب است که خداوند کریم برای قلب هم غذایی قرار داده که طبق آیات قرآن کریم، شامل ایمان به خدا، قیامت، فرشتگان، قرآن و انبیا می‌باشد. چنانچه بنده‌ای چهل روز، دل را در همه‌ی اعمال و رفتار از آلودگی‌ها خالص کند، از چشمه‌ی قلب، چشمه‌های حکمت یعنی حقایق اثرگذار که مایه‌ی نجات دنیا و آخرت است، بر زبان جاری می‌شود به عنوان نمونه از قلب امیرالمومنین (ع) در حدود دو سال و نیم، یازده هزار حکمت از قلب بر زبانش جاری شد.

وی با بیان اینکه پروردگار عالم، رزاق (بسیار روزی‌دهنده) است و تمام موجودات زنده بر سر سفره خداوند روزی می‌خورند، تاکید کرد: پروردگار از زمان آدم تا کنون برای احدی روزی و لقمه حرام پهن نکرده چراکه حرام‌خور طبق آیات قرآن، جهنمی است. قدیمی‌ها می‌گفتند که غذای حلال، نور است و وقتی آن را بخورید، در وجود شما به نور تبدیل می‌شود؛ این نور در سحرگاه، تو را بیدار می‌کند و به سمت نماز شب تشویق می‌کند. این عظمت نان و سفره‌ی پاک برای بدن است، افرادی که سر این سفره طیب و پاک، افطاری و سحری می‌خورند، مطلقاً نابود نمی‌شوند.

این استاد حوزه علمیه در ادامه با استناد به آیات قرآن کریم تصریح کرد: قرآن می‌گوید نان حلال منجر به پدید آمدن انرژی و نیرو می‌شود که مؤمنان، این نیرو را صرف انجام عبادات و کار خیر می‌کنند، در مرحله بعدی این عبادات منجر به رضایت پروردگار می‌شود و این قبولی بهشت جاودانه را در پی دارد پس بدین صورت، اثر غذای حلال به صورت ابدی ماندگار است. تأثیر لقمه حرام هم بدین صورت است چراکه این غذاها انرژی لازم برای انجام گناه را فراهم کرده که منجر به خشم و غضب خدا شده و جهنم را برای بندگان پدید می‌آورد.

وی خاطرنشان کرد: بالاترین و مؤثرترین غذای باطن موعظه و نصیحت است. موعظه از اهمیتی بسیار بالایی برخوردار است بدین‌گونه که در اثر همین پند و اندرزها بسیاری از بی‌دین‌ها، دین‌دار و برخی از راهزنان به اولیا خدا تبدیل شده‌اند.

گزارش خطا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: