عقیق:امروز در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در جای جای میهن، عطر شهادت پیچیده است. دوباره حال و هوای جبههها در کشور مانند زمان بدرقه رزمندگان به سوی خط مقدم و یا تشییع پیکر شهدا در اوایل دهه ۶۰ زنده شده است. حضور امروز مردم، نشان داد که شور حسینی هیچگاه فروکش نمیکند و با گذشت ۳۳ سال از خاتمه جنگ، با حضور لالههای دشت قیام و جهاد، فریاد «لبیک یا حسین» مردم بلند است.
حضور به یاد تشییع پیکر حاج قاسم در ۱۶ دی ماه سال ۱۳۹۸
اینجا در همان لحظههای ابتدایی شروع مراسم، یعنی از ساعت ۸ صبح خیابانهای منتهی به دانشگاه تهران مملو از جمعیت است. تابوت مطهر ۱۵۰ شهید دفاع مقدس در خودروهای حمل پیکر با نظم خاصی قرار داده شدهاند و دورتادور این ماشینها، نام مبارکه فاطمه زهرا خودنمایی میکند.
مقابل سر در اصلی دانشگاه تهران، جایگاه اصلی مراسم چیده شده است و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به همراه علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران، حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ، محسن منصوری، استاندار تهران و علیاصغر جعفری، مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و برخی از مقامات لشکری و کشوری حضور دارند.
حضور محمدباقر قالیباف در تشییع ۱۵۰ شهید دفاع مقدس
قبل از سخنرانی قالیباف، سعید حدادیان از مداحان و ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت در دوران دفاع مقدس، در رثای همرزمان شهیدش در جبههها به مرثیهسرایی میپردازد و با ذکر مصیبت از حضرت زهرا (س) به عشق حاج قاسم سلیمانی، مجلس عزای فاطمی را در محضر این ۱۵۰ شهید دفاع مقدس اقامه میکند.
قالیباف: رزمندگان در شرایط سخت عملیات به حضرت زهرا (س) پناه میبردند
هر لحظه به جمعیت حاضر در میدان انقلاب و خیابان اطراف دانشگاه افزوده میشود. برخی سعی میکنند خودشان را به خودروهای حمل پیکر شهدا برسانند و بعضی در حال متبرک کردن وسایلشان هستند تا اینکه صحبتهای قالیباف شروع میشود. او که خود از فرماندهان سپاه در دوران دفاع مقدس است، با بیان اینکه شهدای انقلاب اسلامی لالههایی بر پیشانی عزت و افتخار ایران هستند، میافزاید: ما باید کار این شهدا را قدر بدانیم؛ زیرا آنها پیامآور کربلا هستند.
رئیسجمهور هم به جمع مردم میپیوندد
قالیباف با اشاره به تشییع باشکوه پیکر شهید قاسم سلیمانی از سوی مردم تهران در ۱۶ دیماه سال ۱۳۹۸ درباره حال و هوای رزمندگان در شبهای عملیات بیان میدارد: دوران دفاع مقدس هر وقت آتش دشمن سنگین میشد و عرصه بر همه تنگ میشد و راهی پیش رو نبود، رزمندگان اسلام به حضرت زهرا (س) پناه میبردند.
بعد از اتمام سخنان رئیس مجلس، ماشینهای حمل پیکر شهدا به سمت معراج آماده حرکت میشوند و حدود ساعت ۱۰ صبح مراسم تشییع آغاز میشود. در این میان صدایی به گوش میرسد:
در خون خفته که نگذارد؛ نخلِ زینبی، خم گردد
حاشا! از حریم زینب؛ یک آجر فقط کم گردد
تقدیم شماست، قبولش فرما، قدر وسع ماست، فدای زهرا
در راه خداست، فدای مرتضی
هر از گاهی هم شور حسینی با عزای فاطمی تلفیق میشود و «لبیک یا حسین» شنیده میشود.
فاطمه زارع به همراه دخترش
آمدهام برای شهدا خواهری کنم
فاطمه زارع که همراه با دخترش در این مراسم حضور دارد، میگوید: به خاطر سرمای صبح، کمی دودل بودم که در مراسم شرکت کنم. در نهایت این افتخار نصیب من شد. فکر میکنم این شهدا برادرانم هستند و باید برای آنها خواهری کنم.
طاهره نورانی، خواهر ۲ شهید
برادرم ۳۲ سال که مفقودالاثر است
طاهره نورانی خواهر ۲ شهید است و یکی از برادرانش ۳۲ سال است که مفقودالاثر است. او آمده تا از شهدا حاجتش را بگیرد و شاید این روزها خبری هم از برادرش بشنود. او اظهار میدارد: امروز برای شهدا آمدهام. همیشه برای جوانان خیلی دعا میکنم که راه شهدا را بتوانند ادامه دهند.
وقتی فکر میکنی یک شهید مدافع حرم در جمعیت است
کمی که جلوتر میروم، میبینم گروهی از جوانان مشغول گرفتن عکس یادگاری هستند. توجهام را جلب میکنند. یک آن فکر میکنم شهید مرتضی عبداللهی میان آنهاست. همان شهید مدافع حرمی که ارادت ویژهای به حضرت زهرا (س) داشت و وصیت کرده بود به عشق بانوی عالمیان، مزارش بدون سنگ باشد. (اینجا بخوانید) جلوتر میروم و صدایش میکنم، اما برادرش مهدی عبداللهی است که شباهت زیادی به برادرش دارد.
عکس یادگاری بچههای مسجد صفای میدان امام حسین (ع)
شهدا مانند اکسیژن هستند و حال جامعه را عوض میکنند
از او درباره حس و حالش برای شرکت در مراسم تشییع میپرسم و او این گونه جواب میدهد: این شهدا هستند که ما را دعوت میکنند. این ما هستیم که نیاز به حضور در مراسم تشییع شهدا داریم تا بلکه شهدا یک نگاهی به ما داشته باشند و ما را کمک کنند که در مسیر آنها گام برداریم.
وی ادامه میدهد: امیدوارم این حضور مردم در مراسم تشییع یک دلگرمی برای حضرت آقا باشد. ایشان بدانند که ما هنوز هستیم و پای انقلاب ایستادهایم. همه ما فدایی این مسیر هستیم. این شهدا مانند اکسیژن هستند و هر زمانی که میآیند حال جامعه را خوب میکنند.
مهدی عبداللهی، نفر اول سمت راست، میلاد ماندگاری اولین نفر از سمت چپ
این قدر به اینجا میآیم تا به آرزویم برسم
میلاد ماندگاری که ۳۴ سال از بهار زندگیاش گذشته است و شغل آزاد دارد، بارها در مراسم تشییع شهدا در تهران شرکت کرده و معراج شهدا از پاتوقهایی است که همیشه با دوستانش در حال رفتوآمد به آنجاست. او چنین بیان میکند: این قدر به اینجا میآیم تا به آرزویم که همان وصال به شهداست، برسم. البته تلاش میکنم رفتار و عملم را شهدایی کنم تا پیش شهدا شرمنده نباشم.
حمید خجسته
در زمان دفاع مقدس کودک بودم، اما آرمان شهدا را رها نمیکنم
حمید خجسته، دوست میلاد که متوجه صحبت ما میشود، جمله رفیقش را این گونه کامل میکند: حضور ما در مراسم تشییع این شهدای دفاع مقدس، در واقع بیعت با آرمانهای شهدا و ارزشهای انقلاب است. هر چند ما در سالهای آخر دفاع مقدس به دنیا آمدیم، اما هر جا لازم باشد حاضریم جان خود را فدای راه امام حسین (ع) و شهدا کنیم.
صدای اذان که میآید، هنوز پیکر شهدا به معراج نرسیده است. برخی در اینجا خودشان را برای خادمی شهدا آماده میکنند. آنها منتظرند تا شهدا به معراج برسند تا از بدرقهکنندگان آنها پذیرایی کنند.
پیکر شهدای ۱۵۰ دفاع مقدس بیش از ۳ ساعت بر دستان مردم خداجوی تهران تشییع میشود و در نهایت ساعت ۱۳ به معراج شهدا میرسند تا در روزهای آینده پیکرهایشان در مکانهایی که از قبل تعیین شده است، آرام بگیرند.
به گزارش فارس، مراسم تشییع پیکرهای مطهر ۲۵۰ شهید دفاع مقدس مربوط به عملیاتهای کربلای ۵ در شلمچه و کربلای ۸ در شلمچه، تک دشمن در سال ۱۳۶۷ در شلمچه، تک دشمن در سال ۱۳۶۷ در زبیدات، عملیات خیبر در جزیره مجنون، تک دشمن در جزیره مجنون، عملیات والفجر یک در فکه، عملیات والفجر مقدماتی در فکه، عملیات والفجر ۹ در چوار تا سلیمانیه، عملیات کربلای ۶ در سومار، عملیات بدر در شرق دجله، عملیات رمضان در شرق بصره در تهران و ۲۴ استان کشور برگزار شد که ۱۵۰ تن از این شهدا در تهران و ۱۰۰ تن دیگر در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی و رضوی، خوزستان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، گیلان، مازندران، لرستان، مرکزی و هرمزگان با حضور عاشقان به فرهنگ ایثار و شهادت تشییع شدند.