24 مهر 1400 10 (ربیع الاول 1443 - 27 : 01
کد خبر : ۱۱۸۶۵۸
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۰
مداحان بوشهر در عمل به بیانات رهبر انقلاب برای دعوت از مردم به منظور شرکت در انتخابات، از روز شهادت امام صادق(ع) تا روز میلاد امام رضا(ع) پویش روضه‌های خانگی را ایجاد کردند تا چهره به چهره با مردم صحبت کرده و به حضور دعوت کنند.

عقیق:در ایام منتهی به انتخابات اقشار مختلف هیأتی کشور با ایده‌ها و نوآوری‌هایی تلاش کردند تا در لبیک‌گویی به توصیه مقام معظم رهبری که فرمودند، صاحبان سخن برای تبلیغ و دعوت مردم به شرکت در انتخابات وارد عرصه شوند، مردم را با ظرفیت خود برای مشارکت هرچه بیشتر دعوت کنند.

مداحان استان بوشهر و نهادهای فعال این حوزه همچون کانون مداحان استان بوشهر و بنیاد دعبل خزاعی این استان، پویش «به لطف موسی بن جعفر(ع)» ایجاد کردند تا از روز شهادت امام صادق(ع) تا روز میلاد امام رضا(ع) به مدت ۱۷ روز با برپایی مجالس روضه در خانه‌های مردم بوشهر، علاوه بر ذکر نام و یاد اهل بیت(ع) دعوت و گفت‌وگوی چهره به چهره با مردم برای حضور در انتخابات داشته باشند.


علیرضا پولاد عضو هیأت رئیسه کانون مداحان و مدیر بنیاد دعبل خزاعی استان بوشهر

 

برگزاری روضه با محوریت ۴ محله قدیمی بوشهر

این پویش در محله‌های بوشهر و به همت مداحان هر محله و یا مداحان شاخص استان اجرایی شده است. علیرضا پولاد عضو هیأت رئیسه کانون مداحان استان بوشهر و مدیر بنیاد دعبل خزاعی این استان در این خصوص می‌گوید: «بوشهر رویکرد محله‌گرایی دارد که در این شهر ۴ محله قدیمی و مطرح به نام‌های شنبدی، دهدشتی، کوتی و بهبهانی وجود دارد. در هرکدام از این محلات این پویش در هیأت‌ها و مساجد توسط بانیان اعلام شد و مردم برای برگزار جلسات به مداحان محله مراجعه کردند. اگر مداح فرصت زمانی داشت خودش در جلسه روضه می‌خواند و اگر به دلیل حجم بالای جلسات فرصت نمی‌کرد، او واسطه دعوت از مداحان دیگر استان می‌بود.»


تصویری از حضور مداحان در روضه خانگی

 

روضه‌های خانگی با چاشنی دعوت به حضور در انتخابات

هدف‌گذاری این پویش برپایی ۱۱۰ مجلس خانگی به نیت امیرالمومنین(ع) است. پولاد می‌گوید: «تاکنون ۷۳ مجلس، توسط مداحان الحمدلله برگزار شده است و در روزهای آتی نیز بناست جلساتی برگزار شود. در این جلسه مداحان براساس توصیه‌های مقام معظم رهبری چهره به چهره با مردم برای شرکت در انتخابات صحبت می‌کنند. در ابتدا شنونده سخنان و گلایه‌های احتمالی مردم هستند و بعد به ضرورت حضور و همچنین اهمیت مشارکت در انتخابات اشاره می‌کنند.»


در این روضه‌های خانگی مداحان افراد حاضر را به شرکت در انتخابات دعوت می‌کنند

 

حامی نامزدی نیستیم فقط دعوت به حضور

در جلسات روضه‌های خانگی خانواده‌های متعددی از همسایه و اهل محله حضور پیدا می‌کنند که فرصت بسیار خوبی است باتوجه به تصارب آرای موجود مباحثی مطرح شود. این مداح جوان می‌گوید: «این پویش بدون حمایت و طرفداری از کاندید خاصی و تنها برای دعوت مردم به انتخابات اجرایی شده است. برکت این کار هم این است که خانواده‌های در جلسه بعد از اینکه خود برای حضور اقناع شدند، مبلغ ما نیز می‌شوند و در جمع‌ها و گعده‌های دیگر نیز افراد مردد دیگر را برای حضور دعوت می‌کنند.»

 

برپایی موکبی برای دعوت به انتخابات در سطح شهر

البته تلاش مداحان بوشهری‌ها برای گرم شدن تنور انتخابات و دعوت هرچه بیشتر مردم به پای صندوق رأی به این مجالس ختم نمی‌شود. پولاد می‌گوید: «یکی از مجالس شاخص استان ما هیأت شهدای گمنام است که در مناسبت‌های مختلف در میدان امام(ره) بوشهر موکبی برپا می‌کند و علاوه بر پذیرایی از مردم، مرثیه‌خوانی یا مولودی‌خوانی دارند. این موکب به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س)، میلاد امام رضا(ع) و دهه کرامت برنامه‌هایی متعددی را اجرا می‌کند که مداحان در آن علاوه بر شعرخوانی برای این ایام شادی اهل بیت(ع)، مردم را نیز برای حضور دعوت می‌کنند. این برنامه الحمدلله با استقبال خوب مردم مواجه شده است.»

 

هم‌افزایی مداحان و منبری‌ها برای دعوت به انتخابات

دیگر برنامه بوشهری‌ها برای انتخابات هم‌افزایی مداحان و منبری‌ها بود. این دو قشر که شاید برخی از اختلاف‌شان در جلسات هیأت‌ها بگویند در بوشهر دور هم نشستند تا هم در خصوص مباحث هیأت‌های مذهبی تبادل نظر کنند و هم برای انتخابات به یک رویکرد واحد برسند. پولاد می‌گوید: «در این جلسه اختلاف نظر و سلیقه‌ای هم میان این دوقشر اثرگذار جامعه وجود داشت مرتفع شد و در نهایت بیانیه‌ای مشترک برای انتخابات و دعوت همگانی مردم برای حضور پای صندوق‌های رأی هم صادر کردند.»


تصویری از مجلس میلاد حضرت معصومه(س) در استان بوشهر

 

بیانیه مشترک بوشهری‌ها

در بیانیه مشترک روحانیون و مداحان بوشهر آمده است: «حال که در مسیر حرکت به سمت قله‌های رفیع پیشرفت و عدالت قرار گرفته‌‎ایم و در سال‌های آغازین چلّه‌ دوم انقلاب اسلامی، مردم‌سالاریِ مبتنی بر اندیشه‎ دینی به‌گونه‌ای رقم خورده که مردم در نقطه‎ اوج تاثیرگذاری در تعیین سرنوشت خود و آینده‎ کشور خویش قرار گرفته‌‎اند، اینکه ما مردم خود را صاحب حقیقی این انقلاب عزیز اسلامی دانسته و برای بالندگی آن از هیچ کوششی فروگذار نکنیم، ابتدایی‌ترین و ضروری‌ترین کار ممکن است.»

در این ایام منتهی به انتخابات اقشار مختلف هیأتی کشور بدون حمایت مصداقی از کاندیدای خاصی و تنها برای لبیک‌گویی به بیانات مقام معظم رهبری به میدان آمدند و مردم را برای مشارکت حداکثری دعوت می‌کنند. 

 

منبع:فارس

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: