06 آذر 1400 22 ربیع الثانی 1443 - 21 : 20
کد خبر : ۱۱۸۵۲
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
متأسفانه همانگونه که جامعه ما از نظر رفتاری، مقلد دنیای غرب می شود، در ساخت و سازها، معماری و سبک زندگی هم از فرهنگ غربی تقلید شده است و برای مثال می توان به آشپزخانه های به اصطلاح اُپن open در خانه ها اشاره کرد که حریم زن خانه و خانه دار را دچار خدشه می کند.
عقیق: مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان این که در فقه شیعی و اسلامی، خصوصیات یک مسکن و خانه دینی مطرح شده است، گفت: انبوه سازان مسکن و ساختمان و فعالان بخش مسکن، باید یک دوره در مباحث فقهی مربوط به بخش ساخت مسکن شرکت کرده و آموزه های دینی موجود در این خصوص را فرا گیرند.


به گزارش پارسینه و به نقل از قم نیوز، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری پیش از ظهر دوشنبه در دیدار دبیر کل جامعه اسلامی کار آفرینان ایران اسلامی و جمعی از کارآفرینان و انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور، اظهار داشت: تلاش در جهت خانه سازی مردم تلاشی با ارزش است، اما باید توجه ویژه انبوه سازان مسکن و ساختمان معطوف به رعایت ضوابط معماری اسلامی – ایرانی باشد.


وی افزود: دولت و مسئولان کشوری باید از انبوه سازان مسکن و ساختمان، کار آفرینان و هر شخص یا گروهی که سهم مهمی در اشتغال کشور دارد حمایت لازم و جدی داشته باشند، چرا که از دغدغه های مهم اسلام و پیشوایان دینی ما زندگی مردم است.


مدیر حوزه های علمیه با اشاره به کارهای مهم صورت گرفته در بخش مسکن و ساختمان در شهر قم، گفت: اخیرا مشاهده می کنیم که ساخت و سازهای بسیار زیادی در منطقه پردیسان و در فاصله قم و کهک صورت گرفته به گونه ای است که انسان را به شگفتی وا می دارد اما نکته ای که باعث نگرانی است، عدم توجه به معماری اسلامی - ایرانی است.


آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: ساخت و سازهای فعلی که در کشور صورت می گیرد، مبتنی بر معماری اسلامی – ایرانی نیست، چرا که همانگونه که در کتب فقهی ما آمده، ساخت و ساز مسکن بر اساس موازین اسلامی، همراه با یک حجب و حیاء و یک حریم نگهداری از خانه و خانواده است و امروز متأسفانه این حالت در فضای ساخت و ساز مسکن ما وجود ندارد.


وی گفت: متأسفانه همانگونه که جامعه ما از نظر رفتاری، مقلد دنیای غرب می شود، در ساخت و سازها، معماری و سبک زندگی هم از فرهنگ غربی تقلید شده است و برای مثال می توان به آشپزخانه های به اصطلاح اُپن open در خانه ها اشاره کرد که حریم زن خانه و خانه دار را دچار خدشه می کند.


معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: بالاخره باید یک ایست محکم به این گونه ساخت و سازها داده شود؛ مخصوصا در شهر قم که عُش آل محمد(ص) است؛ روزانه شاید نمایندگانی از بیش 100 کشور دنیا که طلاب علوم دینی هستند در شهر قم تردد می کنند و با دیدن ساخت و سازهای شهر قم می خواهند اُلگویی را از این شهر به دنیا معرفی کنند، اما وقتی ساخت و سازهای ما بر اساس موازین اسلامی نباشد آن ها نمی توانند ما را به عنوان اُلگو بشناسند.


آیت الله حسینی بوشهری اضافه کرد: این امر دغدغه جدی متولیان دینی و دلسوزان اسلام است و به این جهت باید همایش هایی برگزار کرد و در آن همایش ها، علاوه بر نظرات متخصصان مسکن و ساختمان، نظرات کارشناسان دینی و فقهی در خصوص ساخت مسکن و ساختمان مطرح گردد.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، با بیان این که در فقه شیعی و اسلامی خصوصیات یک مسکن و خانه دینی مطرح شده است، گفت: انبوه سازان مسکن و ساختمان و فعالان بخش مسکن، باید یک دوره در مباحث فقهی مربوط به بخش ساخت مسکن شرکت کرده و آموزه های دینی موجود در این خصوص را فرا گیرند.

منبع:پارسینه
212009
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: