10 آذر 1400 26 ربیع الثانی 1443 - 48 : 11
کد خبر : ۱۱۸۳۸۷
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۷
سید مهدی حسینی پاسخ داد؛
شاعر و استاد مداحی با تاکید بر اینکه نسل جوان امروز در حوزه مداحی نیازمند یک الگوی موفق است، گفت: متأسفانه امروز افراد زیادی نداریم که بتوانیم از آن‌ها به‌عنوان الگو برای نسل جدید نام ببریم چراکه هنوز از نظر مبنایی و فنی در جامعه مداحی با مشکل روبرو هستیم و تمرکز مداحان بر روی شگردها و فنون مداحی نیست.

به گزارش عقیق؛ سید مهدی حسینی عصر دیروز در نخستین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور، طی سخنانی با موضوع «تعامل مداح و شاعر» اظهار کرد: نخستین موضوع مورد نظر در حوزه مداحی و شاعری هدف است چراکه اگر به دنبال هدف اصلی که رضای اهل‌بیت(ع) است نرویم با وجود اینکه مخاطب هم داشته باشیم اما به بیراهه رفته‌ایم.

وی روش را دوم موضوع مهم برای شاعر و مداح دانست و اضافه کرد: باید از خودمان سئوال کنیم که برای رسیدن به هدف از چه ابزار و روشی استفاده می‌کنیم، گاهی این ابزار و روش با وجود اینکه فکر می‌کنیم نتیجه زودبازده دارد اما در حقیقت ما را از نتیجه دور می‌کند.

این پژوهشگر عرصه هیأت با بیان اینکه هیأت، مداحی و شعر به‌عنوان یک امانت به ما سپرده شده است، گفت: اگر اکو را از برخی بگیرند و بازه سبک‌ها را برای آن‌ها محدود کنند، میزان هنر آن‌ها مشخص می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه نسل جوان امروز در حوزه مداحی نیازمند یک الگوی موفق است، عنوان کرد: متأسفانه امروز افراد زیادی نداریم که بتوانیم از آن‌ها به‌عنوان الگو برای نسل جدید نام ببریم چراکه هنوز از نظر مبنایی و فنی در جامعه مداحی با مشکل روبرو هستیم و تمرکز مداحان بر روی شگردها و فنون مداحی نیست.

حسینی خاطرنشان کرد: افرادی که تریبون دارند باید از افراد دیگری بخواهند که خواندن‌های او را نقد کنند اینکه اجازه نقد کردن خود را به هیچ کسی نمی‌دهیم فقط نشان از غرور و تکبر ما است.

وی کپی‌برداری کردن از دیگران را نشان از تنبلی دانست و گفت: اگر ما نتوانیم جایگاه شعر را به درستی بشناسیم نمی‌توانیم روضه‌خوان و مقتل‌خوان شویم و در حقیقت نمی‌توانیم امانتی که گذشتگان به ما رسانده‌اند را به درستی به نسل آینده منتقل کنیم.

این استاد مداحی با تاکید بر اینکه ما باید به دنبال استفاده از ظرفیت اساتید و پیشکسوتان باشیم، عنوان کرد: برخی از مباحث فقط با زانوزدن در محضر اساتیدی که سال‌هاست مداحی می‌کنند به دست می‌آید.

وی ادامه داد: مشاوره داشتن و مراجعه کردن به افراد متخصص نکته دیگری است که باید مورد توجه مداحان قرار گیرد، درست است که یک فرد نمی‌تواند در چندین عرصه به صورت تخصصی ورود کند اما می‌تواند برای ارائه یک محتوای قوی به چندین فرد متخصص برای دریافت مشاوره مراجعه کند. این فرد باید روحیه معلمی داشته باشد و نسبت به هیأت احساس دغدغه کند تا در جلسات هیأت حضور یابد و ایرادات ما را رفع کند.

وی با تاکید بر اینکه هدایای مداحان باید خرج مداحی شود، تصریح کرد: باید برای مشاوران خود هزینه کنیم چراکه برخی از مشاوره دادن‌ها نیازمند وقت و تخصص است، به‌عنوان نمونه مداح نیازمند مشاوره مقتل‌خوانی است که در مقتل دنبال نکات مورد نظر او بگیرد.

این استاد مداحی با بیان اینکه بنده در 20 سالگی با شهامت تمام مداحی را کنار گذاشتم، گفت: ما باید تکلیف خود را با خود مشخص کنیم و به اعتراض‌های بعد از خواندن توجه کنیم تا به دنبال رفع ایرادات خود برویم.

وی مداحی خواندن در فضای استودیو را یک خطر دانست و گفت: اینکه ما به‌جای ضرب سینه از اهنگ استفاده می‌کنیم هدف و کاربرد مداحی ما را تغییر می‌دهد.

خاطرنشان می‌شود، نخستین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور از صبح امروز پنجم خردادماه به همت جامعه ایمانی مشعر کار خود را در مجتمع یاوران مهدی(عج)  قم آغاز کرده و تا فردا ظهر به کار خود ادامه خواهد داد.

گزارش خطا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: