04 دی 1400 21 جمادی الاول 1443 - 13 : 14
کد خبر : ۱۱۸۳۵۸
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۸
حجت الاسلام ارشاد عرضه دین به امامان معصوم را سند ولایتمداری حضرت عبدالعظیم (ع) دانست و گفت: حضرت عبدالعظیم محدث، مبلغ، مولف، مجتهد و فقیهی تمام عیار بود.

عقیق:حجت الاسلام حمید ارشاد معاون تهذیب مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران در گفتگویی به جایگاه رفیع و عظیم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، اظهار داشت: حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) یکی از اصحاب و یاران اهل‌بیت (ع) بوده و ولایت‌پذیری، زهد و تقوای قلوب از مهمترین امتیازات ایشان به شمار می‌رود.

معاون تهذیب مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران با بیان اینکه مجاهدت، کرامت و شفاعت آن بزرگوار زبانزد عام و خاص است، عنوان کرد: امام هادی (ع) در فضیلت زیارت قبر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) می‌فرمایند هر کسی عبدالعظیم را در ری زیارت کند گویی امام حسین را در کربلا زیارت کرده است؛ این روایت مبین جایگاه ایشان است.

وی عرضه دین به امامان معصوم را سند ولایتمداری حضرت عبدالعظیم (ع) بیان کرد و گفت: وجود مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) مقارن با چند امام معصوم بود و ایشان بارها با حضور در محضر آن بزرگواران مراتب دینداری خود را به آن حضرات عرضه می‌کنند و هر بار مورد تأیید قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام ارشاد با اشاره به اصل و نسب جناب سید الکریم (ع) بیان داشت: ایشان یادگار حضرت مجتبی (ع) بودند که نسبشان با چهار واسطه به امام دوم می‌رسد. حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در دوران حیات خویش ملجا و پناهگاه علمی و معنوی شیعیان به شمار می‌رفت و هنگامی که به ری هجرت کردند با عنوان مجتهد و محدثی تمام عیار به سوالات و شبهات اعتقادی و شرعی مردم پاسخ می‌دادند.

معاون تهذیب مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران به جایگاه تبلیغی حضرت عبدالعظیم حسنی اشاره و عنوان کرد: جایگاه تبلیغی آن بزرگوار از سوی امام هادی (ع) مورد تأیید بود ابوعمار می‌گوید در سامرا محضر امام هادی رسیدم و از امام هادی از حلال و حرام سوال کردم حضرت فرمودند شما که در شهر ری هستید پس از این سوالات شرعی خود را حضرت عبدالعظیم حسنی بپرسید؛ این اجازه بیانگر آن است که جناب سید الکریم مجتهد، فقیه و آشنای به مبانی فقهی بودند.

وی با بیان اینکه حضرت عبدالعظیم حسنی علاوه بر فعالیت‌های تبلیغی به تألیف کتاب نیز اهتمام ویژه داشتند، اظهار داشت: حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) بیانات حضرت امیرمومنان علی (ع) را در کتاب «خطیب امیرالمومنین» و اعمال شب و روز یک مسلمان را در کتاب «الیوم اللیله» به قلم تحریر در آورده است که این اقدام از مهمترین جلوه‌های تبلیغی این مبلغ و محدث والامقام به شمار می‌رود.

حجت الاسلام ارشاد با اشاره به اینکه از وجود مقدس حضرت عبدالعظیم بیش از صد روایت نقل شده است، بیان داشت: ایشان از روایت‌های امام رضا (ع)، امام جواد (ع) و امام هادی (ع) ۶۵ حدیث با واسطه نقل شده است؛ حضرت عبدالعظیم (ع) عارفی بود که شب‌ها عبادت، روزها روزه و همه خوبی‌ها را در خودش جمع کرده است.

 

منبع:مهر

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: