عقیق: براساس دستور شیخ عبدالرحمن عبدالعزیز السدیس رئیس کل امور حرمین شریفین، ورودی حجر اسماعیل در کعبه مشرفه «درب ورودی» نصب شد.براساس این گزارش، هدف از این تصمیم، سازماندهی ساز و کار ورود و خروج
نمازگزاران در خلال اوقات نماز و همچنین زمان انجام فعالیتهای نظافت و نگهداری این مکان مقدس اعلام شده است. مواد به کار رفته در در حجر اسماعیل از نوعی استیل بوده و در به رنگ نقره ای و طلایی رنگ آمیزی شده است.
شایان ذکر است، حجر اسماعیل در بناى معروف به بناى ابراهیم، داخل کعبه بود، قریش در بازسازى کعبه، حجر را به خاطر عدم توانایى مالى در بازسازى کامل، از کعبه بیرون گذاشتند؛ یعنى حدود سه متر. بنابراین، از دیوار کعبه تا 3 متر در طول، جزو کعبه است. طول حِجر 80/ 6 متر است.
پیشتر برای کنترل ورود و خروج زائران به حجر اسماعیل در مواقع نماز و شستشوی آن از موانع پلاستیکی یا پرده های مخصوص استفاده می کردند.در چند روز اخیر درب جدیدی تماما استیل با پوشش طلا و نقره برای این منظور ساخته و در دو ورودی حجر اسماعیل نصب گردید.
در چند روز اخیر درب جدیدی تماما استیل با پوشش طلا و نقره برای این منظور ساخته و در دو ورودی حجر اسماعیل نصب گردیددر فاصله میان رکن عراقى (شمالی) و شامى (غربی)، دیوارى است با ارتفاع 30/ 1 متر که قوسى شکل بوده وحجر اسماعیل نامیده مىشود.
این مکان با راهنمایى جبرئیل امین، محل نزول ابراهیم خلیل (ع) و همسرش هاجر و کودک شیر خواره اش اسماعیل(ع) شد و به امر الهى خانه و مأواى اسماعیل و مادرش گشت.
این مکان مدفن عدهاى از پیامبران الهى است و سرانجام محلى که به امر خداوند و هدایت جبرئیل امین به عنوان خانه اسماعیل مشخص شده بود، آرامگاه و مضجع عده اى از رادمردان متصل به رشته وحى خداوندى گردید تا از نو منشأ نور و هدایت گردد و عنوان آیت پروردگارى به خود گیرد و بازتابش جهان را فراگیرد.
پیامبر(ص) به عایشه فرمودند: هرگاه خواستى درکعبه نماز بگزارى، درحجرنمازگزار که بخشى از کعبه است، لیکن قوم تو آنگاه که کعبه را مى ساختند، از طول آن کاستند و آن را بیرون کعبه قرار دادند.بر اساس روایاتی که شیخ حر عاملى در وسائل الشیعه عنوانى را برای آنها باز کرده است فضیلت و استحباب نماز درحجر اسماعیل پس از حطیم، مقام ابراهیم، قرار دارد و پس از آن هر جایى که نزدیکتر به کعبه باشد.
منبع:حج