عقیق: با شروع شیوع ویروس کرونا در کشور بسیجیان همچون گذشته که جان خود را برای دفاع از کیان کشور و حفظ امنیت فدا میکردند و با خطرپذیری به میدان میآمدند، این بار هم پای در عرصه مبارزه با این ویروس گذاشتند. در مرحله اول شیوع این بیماری با تمام ناشناخته بودنش بسیجیها در میدان مبارزه ضدعفونی امکان عمومی و معابر را برعهده گرفتند.
ضدعفونی معابر عمومی توسط بسیجیها
وقتی همه خواب بودند، خیابانها را ضدعفونی میکردیم
از جمله پایگاههای بسیج فعال در تهران، پایگاه مسجد الاقصی در منطقه تهرانپارس به همراه هیأت زیرمجوعه آن، ابنالرضا(ع) بود. حجتالاسلام عمادالدین خاکی فرمانده این پایگاه بسیج میگوید: «پایگاه بسیج ما نیز همچون پایگاههای دیگر در این عرصه فعال شد. شبها زمانی که مردم در منازل خود مشغول استراحت بودند ما فعال میشدیم و امکان و سطوح عمومی را ضدعفونی میکردیم.»
نمونهای از بستههای فرهنگی پایگاه بسیج مسجد الاقصی
تهیه بستههای فرهنگی برای بسیجیان و نوجوانان
شیوع این بیماری به یکباره در ماههای نخست مردم و مسئولین را شوکه کرده بود و با آغاز قرنطینهها در اسفندماه و فروردینماه بسیاری از برنامهها فرهنگی و تربیتی نیز تعطیل شد و یک خلأ اساسی در این حوزه احساس شد. اما پایگاه بسیج مسجد الاقصی برای رفع این خلا برنامهریزی کرد. خاکی میگوید: «بستههای فرهنگی متشکل از کتاب سه دقیقه در قیامت و یک DVD شامل مستندهای جذاب به همراه ضدعفونی و دعای هفتم صحیفه سجادیه برای بسیجیان و نوجوانان ارائه کردیم و از دل آن کتاب نیز یک مسابقه کتابخوانی برگزار کردیم. با این طرح ما کار به خانههای مردم بردیم و خانوادهها نیز با این اقدام ما دلگرم شدند.»
توزیع سبد ارزاق به شیوهای متفاوت
توزیع بستههای معیشتی و ارزاق که جز لاینفک برنامههای بسیجیان در طول دوران کرونایی بوده است که در حال حاضر مشغول ارائه آنها در مرحله سوم هستند. پایگاه بسیج مسجد الاقصی نیز مستثنی نیست و از همان روزهای نخست، برای این کار فعال شدند اما متفاوتتر از برنامههای دیگر. خاکی میگوید: «در مرحله اول طرح همسفره با همسایه را راهاندازی کردیم و در این قالب ۱۰۰۰ پوستر چاپ کردیم و در مغازههای گوشت فروشی، سوپر مارکت، نانوایی و همچنین تاکسیها نصب کردیم تا اگر مردم نیازمندی را میشناسند و یا فرد آسیب دیده از کرونایی را سراغ دارند به ما معرفی کنند و به کسبه هم سپردیم، اگر فردی را سراغ دارید که نیازمند است به ما معرفی کنید. با این طرح در مجموع حدود ۴۵۰ خانواده در محل شناسایی شد که برای آنها با کمک مردم و نهادهایی همچون بنیاد مستضعفین، بستههای ارزاق و معیشتی تهیه کردیم. علاوه بر آن بسته لوازم التحریر نیز توزیع کردیم و مسابقه نقاشی را نیز برای کودکان در مرحله اول اجرایی کردیم.»
راهاندازی ۵ غرفه مقابل مسجد برای مقابله با کرونا
در آستانه ماه رمضان با بیانات مقام معظم رهبری موج کمکرسانی به نیازمندان با عنوان کمک مومنانه آغاز شد. این کمکرسانیها همزمان با شیوع موج دوم کرونا بود. خاکی میگوید: «در مرحله دوم باتوجه به اینکه ضدعفونی اثر چندانی نداشت، ظرفیت نیروها را سنجیدیم و در مقابل مسجد، ۵ غرفه را فعال کردیم. در غرفه اول ویزیت رایگان مردم انجام میشد. در غرفه دوم برای کمک به سالمندان برنامهریزی میشد. خانوادهها این افراد را معرفی میکردند و ما برای خرید اقلام مورد نیاز آنها اقدام میکردیم تا کمتر در خیابان حاضر شوند. غرفه سوم همیار سلامت بود که برای کمک و اعزام جهادیها به بیمارستان برنامهریزی و ثبت نام میکردند. در غرفه چهارم برای کمک مومنانه و تهیه بسته ارزاق پول جمعآوری میکردیم و در نهایت در غرفه آخر ماسک و محلول ضدعفونی کننده زیر قیمت بازار توزیع میکردیم. این غرفهها را با ماسکهای یک لایه و غیرقابل استفاده تزیین کرده بودیم تا مردم با مشاهده آنها ماسک بزنند علاوه بر اینکه به افرادی که ماسک نداشتند، یک ماسک رایگان میدادیم. در این مرحله توزیع بستههای ارزاق را واگذار کرده بودیم و توسط پایگاه تنها ۵۰ بسته توزیع شد.»
اجرای طرح غربالگری بیماران
انجام غربالگری بیماران در مسجد
در مرحله سوم شیوع ویروس کرونا بازهم براساس بیانات مقام معظم رهبری مساجد به صورت محله محور برای کمک به کادر درمان فعال شدهاند. خاکی میگوید: «در این مرحله در مسجد برای غربالگری بیماران فعال شدهایم تا بتوانیم باری از دوش کادر درمان برداریم و در محل با شناسایی افراد بیمار، در بدو ابتلا برای جلوگیری از شیوع بیشتر اقدام کنیم. در این مرکز دستگاههای سنجش تب، اکسیژن خون و فشار وجود دارد که افراد معاینه میشوند و در سامانه تعبیه شده بنیاد احسان وارد میشود و در صورت وجود علائم و تشخیص پزشک یار حاضر به صورت آنلاین با پزشک ارتباط برقرار میشود تا معاینه نهایی صورت گیرد و در صورت نیاز داروی ارائه میشود و یا فرد به قرنطینه خانگی میرود. »
آموزشها تعطیل نیست
برنامههای فرهنگی بسیجیان این مسجد از روز نخست تاکنون بدون تعطیلی ادامه داشته است. خاکی میگوید: «برگزاری کلاسهای آموزشی به صورت آنلاین برای آموزش قرآن، مباحث اخلاقی و ... برگزار شده است و جلسات حلقههای صالحین نیز ادامه داشته است. در ماه محرم نیز برای افرادی که امکان حضور در جلسات را نداشتند پویش خانه من حسینه توست را راهاندازی کردیم که در آن در خانه مردم حضور پیدا میکردیم و پرچم عزایی به آنها هدیه میدادیم تا در خانه خود نصب کنند.»
منبع:فارس