در این جلسه که به ریاست حجتالاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد و تعدادی از اعضا نیز به صورت مجازی از شهر مقدس قم حضور داشتند، علاوه بر تصویب کلیات اساسنامه جدید سازمان دارالقرآن الکریم، عملکرد یکساله این سازمان به استماع اعضای هیئت امنا رسید.
در این جلسه اعضای هیئت امنای سازمان دارالقرآن الکریم به اتفاق آراء حاضران در جلسه، اساسنامه جدید را جایگزین اساسنامه فعلی کردند.
در اساسنامه جدید سازمان، علاوه بر حفظ ارکان پیشین، رکن هیئت مدیره نیز به ساختار این سازمان افزوده شده است. اساسنامه جدید همچنین ضمن حفظ تمامی اهداف و وظایف پیشین سازمان دارالقرآن الکریم، مأموریتهای این سازمان را غنیتر و از لحاظ ساختاری و محتوایی تقویت شده است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی که ریاست هیئت امنای سازمان دارالقرآن الکریم را بر عهده دارد، در این جلسه مجدداً بر اهمیت جایگاه دارالقرآن در فعالیتهای دینی و فرهنگی تأکید کرد و گفت: هدف از ارائه اساسنامه جدید که در عین حال اصل آن یک تکلیف حاکمیتی است، مرزبندی روشن بین سطح محتوایی و سیاستگذاری و سطح عملیاتی و اجرایی است و هیئت امنا مسئول سطح نخست است که باید فارغ از امور اجرایی و جزئی بتواند با برگزاری نشستهای منظم فصلی، رسیدگی به امور راهبردی و کلان دارالقرآن را به نحو مطلوب انجام دهد. پس تمشیت امور و رسیدگی به شئونات اجرایی و عملیاتی باید توسط هیئت مدیره و رییس سازمان صورت گیرد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، همچنین تأکید کرد: با شکلگیری رکن جدید هیئت مدیره، انتظار آن است که هم هیئت امنا و هم هیئت مدیره به نحو واقعی و جدی در وظایف خود ممحض شوند.
اعضای محترم هیئت امنای حاضر در جلسه، ضمن موافقت با اساسنامه جدید، بر لزوم حفظ جایگاه دارالقرآن به عنوان یک سازمان وزین وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی تاکید نمودند. در ادامه پیشنهادهایی در جهت غنا بخشیدن به محتوای اساسنامه ارائه شد و مورد تصویب قرار گرفت.
در این جلسه، حجت الاسلام مهدی اخوان رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، گزارشی از عملکرد این سازمان به اعضای هیئت امنا ارائه کرد که بیانگر حفظ فعالیتهای موثر پیشین سازمان، مانند آموزش مهارتهای قرآنی در زمینههای عمومی و تخصصی، تربیت نیروی انسانی متخصص، پرورش استعدادهای قرآنی، آموزش حفظ قرآن کریم، برگزاری آزمونهای ارزیابی و اعطای مدرک به حافظان، نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم، توسعه مشارکتهای مردمی و موارد دیگر و همچنین راهاندازی و پیادهسازی فعالیتهای نوین در حوزههای معرفتی و تربیتی مانند آموزش عمومی تفسیر قرآن کریم، طرح نورالثقلین، تولید محتواها و محصولات مکتوب و الکترونیکی قرآنی، فعالیت در حوزه فضای مجازی، نوآوری و توسعه و تقویت زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری، حوزه بهرهمندی از ظرفیتهای خیران در توسعه فعالیتهای قرآنی و انجام سه مرحله طرح مواسات در شرایط کرونایی، انجام طرح ملی رصد و پایش مؤسسات قرآنی و دیگر حوزههای قرآنی بود.
اعضای هیئت امنا ضمن تحسین و تقدیر از فعالیتهای صورت گرفته، بر ضرورت تقویت دارالقرآن تأکید کردند. همچنین در پایان جلسه، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی مجدداً لزوم حمایت از دارالقرآن به ویژه در حوزه اعتباری را مورد تاکید قرار داد.
منبع::فارس