رئیس موسسه کتابشناسی شیعه گفت: ایشان اولین نماز جماعت و نماز جمعه را در شمال هند و در لکهنو برپا کرد و این عالم دینی آنجا را به حوزه علمیه ای بسیار باشکوه تبدیل کرد و خاندان اجتهاد را در آنجا تربیت نمود؛ منابع علمی بسیاری همچون «عبقات الانوار» از یادگاران این خاندان است.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری اظهار داشت: علمای درجه اول و کتاب های شاخصی در کارنامه خاندان علامه غفرانمآب دیده می شوند؛ ایشان در ۳۵ سالگی بعد از گذراندن شاگردی در نزد علمای قم و نجف به شمال هند بازگشتند و در ماه رجب اولین نماز جمعه را در آنجا برگزار نمودند.
وی گفت: ایشان در همان ۳۵ سالگی کتاب هایی را می نویسند و آنها را نزد علمایی همچون سیدمهدی شهرستانی می فرستند تا تأییدیه ایشان را بگیرند و مورد تأیید نیز واقع می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری افزود: مدرسه علمیه ای که ایشان پایه گذاری نموده اند هم نجف را تأمین مالی می کرده است و هم در دوره ما مرحوم آقاسید ابوالحسن اصفهانی برای دیون بعضی از مدرسه لکهنو استمداد مالی داشته اند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید بتوانیم این بزرگان را که بر تارک تشیع می درخشند به شیعیان دنیا معرفی نماییم که به واقع الگوهای افتخار آمیزی هستند.
منبع:حوزه