جلد دوم مشتمل بر پنج فصل است و در فصل اول آن به بررسی وجوب صلاة به قول مطلق پرداخته شده که در همین راستا در ابتدا به آیات متعددی اسناد شده و در ادامه به ادله دیگر، مانند روایات اجماع نیز تمسک و در پایان هر بحث به دیدگاه اهل تسنن نیز اشاره شده است.
در فصل دوم آیات مربوط به نمازهای پنج گانه و اوقات هر کدام از نماز های صبح, ظهر، عصر، مغرب و عشاء مورد بررسی قرار گرفته و در ادامه به وقت مختص و مشترک هر کدام از آنها از نگاه امامیه و اهل تسنن اشاره شده است. در فصل سوم مسأله قبله مورد بررسی قرار گرفته است. کیفیت دلالت آیات بر نحوه تغییر قبله، وجوب استقبال قبله در نماز ، حکم قبله در حال ضرروت، اخلال به استقبال قبله در نماز و استقبال قبله در نمازهای مستحبی و ... از نظر امامیه و اهل تسنن، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در هر بحثی به ادله دیگر نیز مانند روایات و اجماع نیز اشاره شده است.
در فصل چهارم به آیاتی که می توان برای اثبات برخی ازمقدمات صلاة مانند پوشش در نماز، لباس نماز گزار و احکام مساجد از آنها استفاده کرد، و هچنین به ادله دیگری مانند روایات اشاره شده است.در ضمن اجماع و نظرات اهل تسنن نیز در پایان هر بحثی بیان شده است. در فصل پنجم مقارنات صلاة مورد بررسی قرار گرفته، و آیات مربوط به نیت و قصد قربت، تکبیرة الاحرام، قرائت، جهر و اخفات قرائت، قیام، ذکر، رکوع و ... از نگاه امامیه و اهل تسنن مورد بررسی قرار گرفته و از ادله دیگری مانند روایات و اجماع جهت تحکیم مبانی استفاده شده است. همچنین جلد سوم (قسمتی از کتاب الصلاة، کتاب زکاة، و صوم) مراحل پایانی تحقیق در آن صورت پذیرفته، و در حال ارزیابی است.
جلد چهارم «کتاب الخمس و الحج» نیز در هفتصد صفحه، تمام مراحل تحقیق در آن صورت پذیرفته، و در مرحله ارزیابی نهایی بسر می برد. «کتاب الجهاد، امر بالمعروف و نهی عن المنکر، مکاسب محرمه و چهار فصل از کتاب بیع » تدوین شده و جهت ویراستاری و ارزیابی نهایی آماده شده است. در جلد ششم نیز «بخشی از کتاب بیع، اجاره، وکالت و ... مراحل اولیه آن به پایان رسیده و کتاب صلح در حال تدوین است، پیش بینی می شود که تا پایان تابستان مراحل نهایی آن انجام شود.همچنین جلد هفتم در حال تدوین است و پیش بینی می شود در پائیز 92 مراحل نهایی آن به پایان برسد.
منبع:تسنیم
211008