عقیق:تحت تأثیر گسترش ویروس کرونا برخی محافل مذهبی، برنامههای خود را لغو کردند. انتظار میرود در این روزها، نکات بهداشتی از سوی متولیان جلسات و محافل مذهبی نیز رعایت شود. اقدام خودسرانه برای برگزاری محافل و تجمعات بدون رعایت نکات بهداشتی، اقدامی غیرمنطقی است.
مراجع معظم تقلید و وزارت بهداشت هم در اطلاعیهای تأکید کردند مردم از حضور در اماکن پرتجمع پرهیز کنند.
حجتالاسلام "مهدی شریف" کارشناس مذهبی و سخنران هیئتهای مذهبی در گفتوگو با تسنیم گفت: شکی نیست که مجالس و محافل اهلبیت(ع)، به واقع پناهگاهیاند که مؤمنان میتوانند در سختیها به آن پناه ببرند. حضرت زین العابدین (ع) در صلوات «شعبانیه» صفات پیامبر (ص) و اهلبیت گرامی ایشان (ع) را چنین بیان فرمودهاند: اللهم صَلَّ علی محمدٍ و آلِ محمدٍ الکَهفِالحَصینِ و غیاثِالمُضطَّر المُستَکینِ و مَلجَأِالهارِبینَ و مُنجیِالخائِفینَ و عِصمَهِالمُعتَصِمینَ (خدایا! بر محمد و آل محمد درود بفرست که ایشان غار محکم و نفوذناپذیر و فریادرس بیچارگان و پناهگاه فرارکنندگان و نجاتدهنده افراد نا امن و حفظکننده افرادیاند که به دامان ایشان چنگ میزنند.
این کارشناس مذهبی با اشاره به هشدارهای جهانی درباره ویروس کرونا گفت: ما در قضیه کرونا با چند مورد مواجهیم. یکی آنکه هشدارهای جهانی برای ویروس کرونا اعلام شده است که این هشدارها فارغ از مسائل دینی و مذهب مطرح میشود و برای عموم مردم است و همه آحاد جامعه را در برمیگیرد اما بالاخره این روزها بسیاری از محافل و هیئتهای مذهبی برای مناسبتهای پیشرو، تدارک دیدهاند. همچون ولادت امام باقر(ع)، شهادت امام هادی (ع) و ولادت حضرت علی (ع) که از اهمیت بالایی برخوردارند را در روزهای آتی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در این میان افرادیاند که میگویند مجالس اهل بیت(ع)، شفاخانه است و ما هیچ نگرانی نداریم و جلسات را برگزار میکنیم. این حرف، سخن بیربطی نیست اما در صورتیکه بهداشت فردی و تذکرات لازم بهداشتی را رعایت کنند. همچنین تفکر دیگری وجود دارد که معتقد است جلسات مذهبی در این روزها برگزار نشود. سخن آنها نیز صحیح است. بالاخره وقتی میگویند هیئت برگزار نشود، منظورشان این نیست که فقط هیئت برگزار نشود و مثلاً مسابقات فوتبال برگزار شود، بلکه مقصودشان همه جلسات و اجتماعات عمومی است که این سخن هم منطقی و صحیح است.
حجتالاسلام شریف خاطرنشان کرد: کاری نکنیم که جامعه را در مقابل دین قرار دهیم. بنابراین اگر عزیزان و متولیان هیئتهای مذهبی برای مدتی نکات بهداشتی را رعایت کنند تا دغدغه خانوادهها و عموم مردم برطرف شود. اگر بخواهیم هشدارهای بهداشتی را نادیده بگیریم و حتی یک مورد اتفاق بیفتد، باید جوابگوی مردم باشیم. رفتار اهلبیت(ع) هم اینطور نبوده که دائماً از طریق معجزه زندگی کنند بلکه جنبههای بشری را هم در نظر میگرفتند.