16 آبان 1400 2 ربیع الثانی 1443 - 12 : 02
کد خبر : ۱۰۴۹۴
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۳
گویا ماه رمضان ماهی است که خداوند دوست دارد شخصا با بندگانش سخن بگوید لذا تمام کتب آسمانی در این ماه نازل شدند.
عقیق: رحمت خدوند همیشه جاری و ساری است و از جمله رحمت های بی کران الهی است اعطای زیاد خداوند در مقابل عمل اندک است. اعمال بندگان در مقابل عظمت خداوند چیزی به حساب نمی آید تا در مقابل آن لقاء پروردگار و یا بهشت رحمت او قرار گیرد، اما از رأفت و رحمت بی کران اوست که به واسطه اعمال نه کم بلکه هیچ انسان ها بهشت را ارزانی ایشان می کند و قلم بخشش بر روی گناهان بندگان  می کشد.

 

این که خداوند چه مقدار بندگان خویش را دوست دارد از فهم و درک انسان های معمولی به دور است و در مقابل چه مقدار بندگان خدا نا فرمان و گریزان؛ نیز غیر قابل تصور است و خلفای او و حجت های بر حقش چه زیبا او را ثنا کرده اند که :« تو ارحم الراحمین هستی در موضع عفو و بخشش و شدیدترین عقاب کنندگانی در مقام انتقام و غضب» و کوتاهی بندگان را در عبادت و اطاعت پروردگار و رحمت و مهربانی او نسبت به بندگان را اینگونه توصیف کرده‌اند:


«هیچ مولای کریمی که بر عبد پست خود صابرتر از تو باشد را ندیدم. ای خدا! تو من را می خوانی و من از تو روی بر می گردانم  و تو بیشتر محبت می کنی من به تو بیشتر غضب می کنم تو به من بیشتر مهربانی می کنی و من از تو محبت را قبول نمی کنم گویی که من بر تو حق نعمت دارم باز هم با این پستی من، تو از رحمتت و احسان خودت دریغ نمی کنی ؛ پس بر بنده جاهلت رحم کن ....». (1)


ماه رمضان اوج رحمت خداوند


خداوند رحمت او همه چیز را فرا گرفته است. او ج رحمت او ماه رمضان است که برای همه مخلوقاتش ماه رحمت است. در این ماه امساک بنده از خوردن و نوشیدن را به عنوان عبادت قبول کرده است و تمام آنات و لحظه های این ماه را برای بنده ای  که صائم است، عبادت قرار داده است. خواب روزه دار و نفس  نفس زدن او را ثواب تسبیح می دهد و درهای رحمت خویش را بر روی گناهکاران از بندگان خویش باز کرده است  از این رو حجت او فرمود: «هر کس در ماه رمضان آمرزیده نشود تا رمضان سال آینده آمریزده نمی شود الا اینکه سرزمین عرفات را درک کند»(3)


هدایت نعمت بزرگ ماه رمضان


هدایت بزرگ ترین رحمت خداوند است که بر خلق نازل گشته است بدون نعمت هدایت بهشت و جهنم بی معنا است و بدون نعمت هدایت عفو و آمرزش جایگاهی ندارد. در حقیقت عفو و آمرزش و بهشت نتیجه هدایت است. از عظمت و بزرگی این ماه این نکته بسیار مهم است که ماه رمضان ظرف نزول کتاب‌های هدایت به سمت انسان خاکی خاک نشین است.


خداوند در این ماه صحف ابراهیم را نازل کرد و تورات و انجیل نیز در این ماه بر پیامبر ان نازل گشتند و زبور داود نیز در این ماه برای هدایت قومش نازل گشت و آخرین کتاب آسمانی و تمام کننده همه کتب پیشین نیز در این ماه نازل شده است. یعنی ماه  رمضان ماه هدایت است. ماه رمضان ماهی است که خداوند در این ماه با همه بندگانش سخن می گوید و در این ماه است که خداوند دوست دارد که با بندگانش سخن بگوید.


اگر خواندن نماز سخن گفتن با خداوند است قرائت قرآن سخن گفتن خداوند با مخلوقات خویش است، این ماه که  حجت خدا ربیع القرآن  معرفی کرده است ماهی است که در آن باید قرآن زیادتر تلاوت شود و در هر سه روز ازماه مبارک رمضان سزاوار است که قرآن یک بار دوره شود.


لذا ماه رمضان ماهی است که خداوند دوست دارد شخصا با بندگانش سخن بگوید. بندگانی که احرام ماه مبارک رمضان را بسته اند و نسبت به منهیات شارع مقدس در ماه مبارک رمضان پایبند هستند. در امت‌های گذشته نیز خداوند این ماه را برای سخن گفتن با زمینیان برگزیده، از این رو کتب آسمانی در این ماه نازل گشته است.


ماه رمضان ماه نزول کتاب های آسمانی


نتیجه سخن گفتن خداوند هدایت است. نمی شود کسی با خداوند تکلم کند، اما ضال و گمراه بماند. از این رو ماه رمضان ماهی است که وظیفه قاریان قرآن تدبر است و تفکر در کلام خداوند که چگونه گذشتگان تورات و انجیل و زبور را به کناری گذاشتند و به پرستش گوساله های زمان خودشان پرداختند. کسی که خدا با او تکلم می کند و او با تدبر و تفکر به سخن خداوند گوش می دهد. در فتنه گوساله پرستی سامری اسیر نمی‌شود. او با تدبر و تفکر در قرن گوساله و سامری این امت را خواهد شناخت، لذا رمضان ماهی است که باید با تدبر و تفکر در قرآن هارون را پیدا کرد تا در پناه هدایت های خدایی او از گزند گوساله سامری در امان ماند.


ماه رمضان ماه آشتی با قرآن و ماه ارتباط با شریک قرآن آخرین مفسر و مبین کلام خدا حضرت مهدی علیه السلام. رسول مکرم اسلام فرمود :« ... نَزَلَتْ صُحُفُ إِبْرَاهِیمَ فِی أَوَّلِ لَیْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أُنْزِلَتِ التَّوْرَاةُ لِسِتٍّ مَضَیْنَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أُنْزِلَ الْإِنْجِیلُ لِثَلَاثَ عَشْرَةَ لَیْلَةً خَلَتْ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أُنْزِلَ الزَّبُورُ لِثَمَانِیَةَ عَشَرَ خَلَوْنَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أُنْزِلَ الْقُرْآنُ فِی ثَلَاثٍ وَ عِشْرِینَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ .....»(3)   صحف ابراهیم در شب اول ماه مبارک رمضان نازل شد و تورات پس از شش روز از ماه مبارک رمضان نازل شد و انجیل پس از سیزده شب از ماه مبارک رمضان و زبور پس از هجده شب از ماه مبارک رمضان نازل شد و قرآن در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان نازل شد.


قرآن در شب بیست و سوم شب قدر نازل شد . شبی که بر تمامی شب های سال برتری دارد و تنها کتابی که در شب قدر نازل شده است قرآن کریم است و از آنجا که شب قدر بر تمامی روزهای سال برتری دارد کتابی هم که در این شب نازل شده است بر سایر کتب آسمانی برتری دارد و حضرت مهدی عجل الله که  در شب قدر ملائکه بر او نازل می شوند برترین بشردر تمام عالم هستی خواهد بود.


پی نوشت ها :
1- قسمتی از دعای افتتاح
2- مفاتیح الجنان،محدث قمی،فضیلت ماه رمضان
3- الکافی ج : 2 ص :629
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: