ترجمه جهانبخش از این اثر نیز صرفاً محدود به ترجمه واژگان نبوده و مترجم نیز تلاش کرده تا با تحقیق، به تبیین حقایق تاریخی و برخی از نقاط مبهم در زمینه قیام عاشورا بپردازد؛ از این جهت «روزنامه عاشورا» را میتوان از جمله آثار معدودی در زمینه قیام اباعبدالله الحسین(ع) برشمرد که به بیان کلیات اکتفا نکرده و مسائل جزئیتر را نیز در نظر داشته است.
در بخشی از مقدمه این اثر آمده است: گذشتگان ما، دفتر یادداشتها و گزارشهای روزانه را و هر دفتری را که رخدادهای روز در آن ثبت میشد، «روزنامه» مینامیدند.
«روزنامه عاشورا» گزارش رخدادهای روز عاشوراست بر بنیاد منابع و مآخذ تاریخی و روایی و ادبی گوناگون و اغلب بسیار کهن. در این کتاب، کوششی بسزا رفته است تا در کنار گردآوری نقلها، به نقد و عیارسنجی آنها نیز عنایت شود. خواست مؤلف و ترجمان این بوده است که خواننده از رهگذر کتاب حاضر، هم تصور بهنسبت روشنی از رخدادهای روز عاشورا بیابد و هم مجموعهای از نصوص و گفتاوردهای منابع اصلی و اصیل را پیش رو داشته باشد که زمینهساز تأملات و تحقیقات بیشتر در این موضوع خواهد بود.
این کتاب در پنج فصل و یک خاتمه در 568 صفحه تدوین یافته و از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به قیمت 45 هزار تومان منتشر شده است.
منبع:تسنیم