آنچه در ادامه میخوانید بخشی از زندگی چند شهید دانشجو است:
شهید فرزاد رئیسزاده
شهید فرزاد رئیسزاده 6 اردیبهشت 1338 در رشت متولد شد، در دوران طفولیت فوقالعاده آرام و ساکت بود. دوره دبیرستان را در تهران گذراند و برای تحصیلات متوسطه وارد دبیرستان البرز شد و پس از اخذ دیپلم به دانشکده پلیتکنیک تهران راه یافت و به تحصیل در رشته مهندسی مکانیک پرداخت. در دوران تحصیلات دانشگاهی یکی از فعالین مبارزات دانشجویان مسلمان بود و در این راه یک بار نیز توسط مزدوران رژیم شاه دستگیر شد.
وی که در جریان پیروزی انقلاب به مسجد رفتوآمد داشت فعالیت خود را در این مکان مقدس با کتابداری کتابخانه مسجد مهدی(عج) شروع کرد و در این کار آنچنان پشتکاری از خود نشان داد که در اندک زمانی به یکی از ارکان مهم مسجد تبدیل گشت. او یکی از بنیانگذاران مرکز فعالیتهای اسلامی مسجد مهدی(عج) بود و مسئولیتهایی چون تشکیلات و روابط عمومی مسجد، مسئول روابط عمومی بسیج ستاد مسجد مهدی(عج) را بهعهده داشت.
در همان اوایل آغاز جنگ تحمیلی بههمراه یکی از یاران همرزمش، شهید مسعود کبکانیان به سوسنگرد رفت و در مسجد آنجا به کار فرهنگی پرداخت. علاقه او به کار فرهنگی و ترویج اسلام آنچنان بود که مدام در جلسات گوناگون شرکت میکرد. دامنه فعالیتهای او به مسجد مهدی(عج) محدود نمیشد. فرزاد در راه خدمت به مستضعفان به سیستان و بلوچستان رفت و بهعنوان عضو شورای جهاد سازندگی شهرستان ایرانشهر در آن منطقه محروم به فعالیت و تلاش پرداخت. او علاوه بر این در جهاد دانشگاهی پلیتکنیک تهران نیز فعالیت گسترده داشت و یکی از مسئولین پرکار آنجا بهشمار میرفت و جهادگری خستگیناپذیر بود. زندگیاش در مسجد و جهاد خلاصه شده بود و زندگی مادی برایش ارزشی نداشت.
روز 5 مهر که شهید رئیسزاده برای انجام کاری از خانه خارج شده بود متوجه اغتشاش مسلحانه منافقین شد که در سطح شهر موجبات آزار مردم را فراهم کرده بودند برای همین به مقابله با آنها پرداخت؛ اما هدف گلوله تروریستها قرار گرفت و به شهادت رسید.
شهید امیرابراهیم دربندی
شهید امیرابراهیم دربندی در 20 فروردین 1338 متولد شد. او که در تهران سکونت داشت، در روز جمعه 3 مهر 1360، زمانی که با همسرش و بههمراهی شهید کرمعلی حسنرضائی و همسر ایشان عازم نماز جمعه بودند، اتومبیلش در منطقه پارکوی مورد حمله منافقین قرار گرفته و در نتیجه ایشان و شهید کرمعلی حسنرضائی مقابل چشمان همسرانشان به شهادت میرسند و عناصر تروریستی نیز متواری میشوند.
شهید سعید نوری تاجر
شهید سعید نوری تاجر در سال 1342 متولد شد. وی پس از گذراندن دوران ابتدایی و از سنین نوجوانی به ماهیت ضدمردمی و ضداسلامی رژیم وابسته پهلوی پیبرده بود و بهسهم خود در مجامع مختلف با آن مبارزه میکرد. پس از پیروزی انقلاب علاوه بر فعالیتهای هنری و فرهنگی در مدرسه، به جهاد سازندگی پیوست و بهاتفاق جمعی دیگر از جهادگران عازم روستاهای محروم کردستان شد و در مزارع و بیابانهای کردستان به یاری هموطنان محروم نگه داشته شده در زمان رژیم شاه پرداخت.
بهدنبال تهاجم وحشیانه مزدوران بعثی به خاک میهن بههمراه جمعی از جهادگران به جبهههای جنوب عزیمت کرد. همزمان با مأموریتهایی که به جبهه میرفت، در امتحانات ورودی دانشکده تربیت معلم قبول شد. در روز 22 تیر 1361 مصادف با بیست و یکم ماه رمضان و شب شهادت حضرت علی(ع) دو نفر از عناصر گروهک تروریستی منافقین نزدیک افطار به منزل آنها میروند.
در حالی که سعید و مادرش در انتظار اذان بودند، تروریستها زنگ منزل را میزنند و سعید برای باز کردن در میرود و با مشاهده آنان، متوجه نیت پلیدشان میشود و در را بهروی آنها میبندد؛ اما یکی از تروریستها از فرصت استفاده کرده و پایش را لای در میگذارد و در همان موقع، چند تیر از لای در به سعید شلیک میکند. پس از مجروح شدن سعید، تروریستها به خانه هجوم آورده آنجا را بهآتش میکشند. مادر سعید پیکر فرزندش را در آغوش میگیرد و درحالی که سر سعید را با دستانش نگه داشته منافقین گلولهای به گلوی سعید شلیک میکنند و از صحنه میگریزند.