15 آبان 1400 1 ربیع الثانی 1443 - 14 : 04
کد خبر : ۱۰۱۹۸۴
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۱
آیت‌الله ری شهری:
آیت‌الله ری‌شهری گفت: خداوند به صورت جبری دفع ظلم نمی‌کند بلکه مظلوم را در دفاع از خود یاری می‌دهد مگر اینکه به صلاح او نباشد.
عقیق: آیت‌الله محمد محمدی‌ری‌شهری در جلسه درس خارج فقه که در حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، با اشاره به این بخش از دعای صحیفه سجادیه و « لا أُظْلَمَنَّ وَأنْتَ مُطِیقٌ لِلدَّفْعِ عَنِّی» گفت: در این بخش از دعای صحیفه سجادیه ما از خداوند متعال می‌خواهیم که مظلوم واقع نشویم در حالی که او می تواند از ما دفاع کند.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) درباره چیستی و مقصود از این دعا که خدا می تواند ستمگر را از ظلم بر ما بازدارد، به طرح این سوال پرداخت و عنوان کرد: آیا این ایجاد مانع کردن و بازدارندگی به صورت جبری است اگر چنین باشد چرا ائمه معصومین(ع) مظلوم واقع شدند.

آیت‌الله ری شهری در ادامه پاسخ داد: به طور قطع منظور دفع مظلومیت جبری نیست و خداوند نمی خواهد جبرا کسی را مجبور کند که به دیگری ظلم نکند، این قسمت دعا یعنی خدایا توفیق بده که با تلاش خودم مورد ظلم واقع نشوم و حق خود را بگیرم و با تکیه بر توانایی تو در برابر ظالم مقاومت کنم.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با بیان اینکه دو نوع مظلوم داریم در یکی مظلوم می‌تواند از خود دفاع کند و در دیگری نمی‌تواند از خود دفاع کند، گفت: مظلومی که نتواند از خود دفاع کند قدرت ندارد یا دفاع به مصلحت او نیست. خداوند این نوع مظلومیت را برای بسیاری از دوستان خود خواسته است.

وی افزود: امیرمومنان امام علی(ع) قدرت دفاع داشتند اما به مصلحت اسلام نبود که از خود دفاع کنند به همین دلیل مظلوم واقع شدند، روزی شخصی فریاد می زند که من مظلوم شدم حضرت می‌فرمایند بیا با هم فریاد بزنیم زیرا من همواره مظلوم بودم.


منبع:شبستان

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: