رهبر معظم انقلاب چندی پیش در دیدار خبرگان به این کتاب اشاره کرده و فرمودهاند: یک کتابی تازه خواندهام که خیلی برای من جالب بود. دختر و پسر جوان ــ زن و شوهر ــ متولّدین دههی ۷۰، مینشینند برای اینکه در جشن عروسیشان گناه انجام نگیرد، نذر میکنند سه روز روزه بگیرند! به نظر من این را باید ثبت کرد در تاریخ که یک دختر و پسر جوانی برای اینکه در جشن عروسیشان ناخواسته خلاف شرع و گناهی انجام نگیرد، به خدای متعال متوسّل میشوند، سه روز روزه میگیرند. پسر عازم دفاع از حریم حضرت زینب (سلام الله علیها) میشود؛ گریهی ناخواستهی این دختر، دل او را میلرزاند؛ به این دختر ــ به خانمش ــ میگوید که «گریهی تو دل من را لرزاند، امّا ایمان من را نمیلرزانَد"»! و آن خانم میگوید که «من مانع رفتن تو نمیشوم، من نمیخواهم از آن زنهایی باشم که در روز قیامت پیش فاطمه زهرا سرافکنده باشم»!
ببینید، اینها مال قضایای صد سال پیش و دویست سال پیش نیست، مال سال ۹۴ و ۹۵ و مال همین سالها است، مال همین روزهای در پیش [روی] ما است؛ امروز این است. در نسل جوانِ ما یک چنین عناصری حضور دارند، یک چنین حقیقتهای درخشانی در آنها حضور دارد و وجود دارد؛ اینها را باید یادداشت کرد، اینها را باید دید، اینها را باید فهمید. فقط هم این [یک نمونه] نیست که بگویید «آقا! به یک گل بهار نمیشود»؛ نه، بحث یک گل نیست؛ زیاد هستند از این قبیل. این دو ــ زن و شوهری که عرض کردم ــ هر دو دانشجو بودند که البتّه آن پسر هم بعد میرود شهید میشود؛ جزو شهدای گرانقدر دفاع از حریم حضرت زینب (سلام الله علیها) است، وضعیّت اینجوری است.
بر اساس این گزارش با رسول ملاحسنی نویسنده این اثر گفتوگویی صورت گرفت که در ذیل شرح آن میآید؛
* «یادت باشد» ثمره فرهنگی اردوهای راهیان نور و مناطق عملیاتی بود
رسول ملاحسنی نویسنده کتاب «یادت باشد» در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، درباره این اثر اظهار داشت: با توجه به شناختی که از این شهید بزرگوار داشتم آن هم به واسطه خادمی ایشان در راهیان نور، آشنایی ابتدایی حاصل شده بود و به نوعی باید گفت «یادت باشد» ثمره فرهنگی اردوهای راهیان نور و مناطق عملیاتی بود که با شهید به عنوان خادم همراه بودیم.
وی افزود: پیش از برگزاری مراسم چهلمین روز شهادت این شهید بزرگوار پیشنهاد ثبت خاطرات ایشان را به خانوادهشان دادم (حدود سال ۹۴)، نهایتاً پس از ۲ سال و سه، چهار ماه کار کردن و تدوین مطالب نهایتاً کتاب اسفند ۹۶ رونمایی شد.
* یادآوری خاطرات برای خانواده شهید سخت بود/خاطرات با جزئیات ثبت شده است
وی در پاسخ به این سؤال که خانواده تمایل به انتشار چنین کتابی داشتند، گفت: با توجه به اینکه شهدای مدافع حرم در زمانه ما زندگی کرده و به شهادت رسیدهاند، خانوادههای ایشان نسبت به خانوادههای شهدای دفاع مقدس جزئیات بیشتر و ریزتری از وقایع را در خاطره دارند و به نوعی روایتگری راحتتر صورت میگیرد اما به هر حال یادآوری خاطرات این داغ را دوچندان میکند و به نوعی صحبت از خاطرات سخت است، ولی تا ۵-۴ ماه اول همسر شهید آمادگی لازم برای تداعی این خاطرات را نداشتند؛ چراکه برای ایشان سخت بود مرور زندگی مشترک با این شهید بزرگوار، ولی با عنایت خود شهید و پیگیری خانواده ایشان نیز راضی به مصاحبه شدند.
وی در پاسخ به این سؤال که هر مصاحبه به چه صورت انجام میشد و چند ساعت مصاحبه گرفته شد، افزود: برای هر مصاحبه ناراحتی به واسطه یادآوری خاطرات را شاهد بودیم. مصاحبهها با توجه به این فضای روحی بر همسر شهید توسط همشیره بنده انجام شد. ایشان در طول مسیر این مصاحبه بسیار به من کمک کردند، حتی حضور ایشان موجب شد همسر شهید در فضای خلوت دو نفره جزئیات بهتری را از خاطرات مطرح کند و به نوعی در مصاحبهها راحت باشند.