عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۲۴۶۷۶
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۱
حجت الاسلام پناهیان تبیین کرد؛
این کارشناس مذهبی با اشاره به میزان تأثیرگذاری نخبگان در هدایت مسیر دولت‌ها گفت: نخبگان از ظرفیت قانونی استفاده کنند و مشارکت خودشان را در اداره امور بالا ببرند.

عقیق: حجت الاسلام علیرضا پناهیان در همایش بزرگ نیروهای انقلابی و مؤمن جامعه سلامت استان قم که در مرکز همایش‌های غدیر برگزار شد، با اشاره به فرمایشی از رهبر معظم انقلاب در خصوص مشارکت نخبگانی اظهار داشت: سال گذشته مقام معظم رهبری به عنوان یک متفکر و اندیشمند اسلامی در عرصه سیاسی این مطلب را فرمودند که «وقتی من می‌گویم مردم، نخبگان هم جز مردمند و وقتی می‌گویم مردم باید تأثیرگذاری کنند، مقصد اول نخبگان هستند»؛ این جلسه، جلسه نخبگانی است که گروهی از نخبگان مردم خواستند در اداره امور، مخصوصاً اموری که مربوط به خودشان هست، مشارکت و تأثیرگذاری کنند و این اصل ماجراست و گام دوم انقلاب اسلامی است،

نقش نخبگان در هدایت مسیر دولت‌ها

این کارشناس مذهبی با اشاره به میزان تأثیرگذاری نخبگان در هدایت مسیر دولت‌ها گفت: این تمایز ما با نظام‌های غربی و به تعبیر دقیق‌تر دیکتاتوری بروکراسی است که ابزار نظام سرمایه داری قرار گرفته، در غرب مافیاها و باندهای سیاسی و رانت خوارهای اصلی احزاب و دولت‌ها را اداره می‌کند و اگر چنین مشارکت جویی ها از جانب نخبگان نباشد، مسیر دولت‌های ما هم یکی پس از دیگری به آن سو خواهد رفت.

وی با تأکید بر ضرورت بهره مندی نخبگان از ظرفیت قانونی برای ارتقای مشارکت در امور تبیین کرد: نخبگان از ظرفیت قانونی استفاده کنند و مشارکت خودشان را در اداره امور بالا ببرند و این فلسفه امر به معروف و نهی از منکر است. اولین نهادی که باید از کار شما تقدیر کند، ستاد امر به معروف و نهی از منکر است؛ این فرهنگ مشارکت جویی ذیل آن مفهوم در قاموس دینی ما تعریف می‌شود. «المومنون و المومنات بعضهم اولیا بعض» این پیوند مقدمه یأمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر می‌شود، پس کار شما خیلی کار حساسی است.

پناهیان ابراز داشت: امیدوارم این نوع جلسات در نهایت در کشور ما وزن بیشتری از مجلس شورای اسلامی و سازمان بازرسی کل کشور و نظام پزشکی و شورای شهر پیدا کند؛ این جور جلسات به ما می‌گوید روش جدیدی برای حکمرانی در جهان دارد تأسیس می‌شود که ادامه همان ولایت طولی است که ولایت عرضی را تحقق می‌دهد.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه ولایت طولی ارادتی است که به مقام ولایت در جامعه ولایت مدار وجود دارد، خاطرنشان کرد؛ حالا پیوند این ولایت مداران با یکدیگر که مرحوم شاه آبادی می‌فرمود ولایت عرضی چگونه است، اینگونه مشارکت‌ها و فعالیت هاست، و حسنش این است که دستوری نباشد، ولی در نهایت بر دستور دهندگان غلبه پیدا خواهد کرد. جامعه پزشکی کسانی هستند که درباره سلامت جامعه می‌اندیشند که خودش موضوع فوق العاده ای است جدای از آن، اصلاً جمعی از مهندسان و متخصصین در رشته‌های مختلف باشید، صنعتگران هم همین راه شما را باید بروند.

تغییر دیدگاه جوانان عراقی نسبت به ولایت فقیه

وی ضمن بیان خاطره‌ای از در خصوص اقناع برخی جوانان عراقی با پاسخ به شبهه‌ای مبنی بر عدم دخالت ولایت فقیه در امور عراق گفت: بنده سال گذشته به عراق رفته بودم، آنجا دیدم که گروهی از جوان‌ها هستند که نسبت به ولایت فقیه ایران و ایران مداخله گر در عراق دچار سو تفاهم‌هایی شدند، یکی از تشکل‌های مطرح در عراق از بنده خواستند با آنها گفتگو کنم، طبیعتاً این گفتگو می‌خواست یک گفتگوی انتقادی باشد، و اینها ضمن اینکه شیعه بودند و پزشک هم اکثراً یا مهندس بودند، می‌گفتند چرا ولایت فقیه می‌خواهد بیاید در اداره عراق تأثیرگذاری کند، بنده به آنها گفتم که شما در مورد ولایت فقیه چه تصوری دارید؟ ولایت فقیه در اداره ایران دخالت نمی‌کند، بعد بیاید در عراق دخالت کند؟، اول جلسه تفکر و نگاهشان منقلب شد که حالا ما یک لیست بلند بالا از اعتراضات داریم، گفتم مبنائاً این حرف شما حرف دقیقی نیست، بعد گفتند چطور، گفتم یک سازمانی تحت عنوان «سازمان بسیج» داریم که این مستقیم زیر نظر فرماندهی کل قواست، گفتم رهبری به بسیج فرمودند در تمام لایه‌ها هیئت اندیشه ورز داشته باشید، یعنی بیایید از اول فکر کنیم که چه باید کرد، بسیج بخشنامه‌ای عمل نکند، ممکن است چهار تا بخش نامه هم بدهد ولی وقتی می‌فرماید در همه سطوح باید هیئت اندیشه ورز باشد این معنایش چیست، یعنی از بالا فکر نکنند و برای پایین تصمیم بگیرند، تعجب کردند؛ گفتم بسیج شبه نظامی است، لازم باشد اسلحه دستش می‌دهند که به میدان برود، مثل یک نیروی نظامی عمل می‌کند؛ ولی آقا در اداره بسیج هم اینجوری دارند رفتار می‌کنند، آن وقت می‌خواهد عراق را اداره کند؟ یک آقایی آنجا بود، گفت خیلی عجیب است ما از یکی از مشددین و یک عالم تندرو داریم این را می‌شنویم؛ گفت شما این حرف‌ها را در تلویزیون ایران هم می زنید؟ گفتم فراوان، شما تصورتان از ولایت اشتباه است.

تکلیف بخشی از ولایت مداری است

وی با بیان اینکه تکلیف بخشی از ولایت مداری است، اظهار داشت: رهبری در اینکه راه را نشان بدهند، و راهبری کنند، قدم‌های لازم را برداشتند و حالا نوبت ماست؛ این اتفاقی که با برگزاری این همایش افتاده و پزشکان عزیز و کسانی که در امور پزشکی و علوم پزشکی فعالند یا بالاخره به نظام سلامت مربوطند، در یک استان دور هم جمع شدند و حتماً با یک سازوکاری یک شورایی تشکیل می‌دهند و می‌خواهند تأثیر بگذارند، این همان اصل حکمرانی دینی است و به تعبیر دیگری روش اداره جامعه توسط ولایت است که مردم خودشان حرکت می‌کنند.

پناهیان اظهار داشت: اگر بنا باشد کسانی از فعالان نظام سلامت کشور حساس باشند، چرا باید این در قم باشد؟ چون دین و سلامت جسم با هم و در هم تنیده شده اند، مانند سلامت روان و سلامت جسم که در هم تنیده اند.

عدم تسلط علما و پزشکان نسبت به علم یکدیگر؛ نتیجه سلطه طواغیت

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: من سوگوارانه عرض می‌کنم که نتیجه سال‌ها سلطه دشمنان دین بر جامعه دینی بوده است که اکنون تمام علما پزشک نیستند، این نتیجه طواغیت و سلطه طواغیت است و شاید از همین نتیجه باشد که پزشکان خود را عالم دینی نمی‌دانند یا نیستند. چه جوری می‌شود این دو تا را از هم تفکیک کرد؟

وی ادامه داد: امام صادق (ع) فرمودند: تعداد احادیث و روایات مربوط به سبک زندگی و نحوه تغذیه در کلمات معصومین (ع)، از احادیث مربوط به عبادات بیشتر است. آنها را نخواندم، و به آن نپرداختم؛ بعد می‌دانید فاجعه‌ای که به دنبال می‌آید، چیست؟ طرف می‌گوید من نماز شب نمی‌توانم بلند بشوم، می‌گوئیم برو ایمانت را تقویت کن، چون ما متخصص ایمانیم و به چیز دیگر کار نداریم، بعد اگر ما از نظام سلامت بهره‌ای داشتیم، به چشمش نگاهی می‌کردیم، می‌گفتیم تو این ناراحتی را داری که نمی‌توانی سحر بلند بشوی، در صورتی که این فرد، جسم ندارد و دین دارد.

از تفکیک جسم و روان دچار چه نتایج شومی شدیم؟

پناهیان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه از تفکیک جسم و روان دچار چه نتایج شومی شدیم؟ ابراز کرد: اگر کار به جایی رسید که یک پزشک به مخاطب ذکر هم داد، هیچ تعجب نکنید. یکی از اساتید دانشگاه تهران می‌گفت ما این قطعه از نوار قرآن آقای عبد الباسط را نُه ماه برای یک مادر در ساعتی مخصوص گذاشتیم و وی گوش کرد و بعد از به دنیا آمدن کودک، رفلکس‌ها و عکس العمل ها را سنسور گذاشتیم، دیدیم بچه بعد از سال‌ها عکس العمل متفاوت نشان می‌دهد؛ بعد یک بابی شد در موضوع روانشناسی، نه به خاطر عرق دینی؛ اینها طبیعی است.

وی در پایان با اشاره به اهمیت مسئله پزشکی و نظام سلامت و با بیان اینکه نظام سلامت مثل همه جای دیگر می‌تواند محل رانت خواری‌ها و محل مافیاها باشد، خطاب به جامعه سلامت حاضر در این همایش تأکید کرد: با مشارکت جویی با مشارکت متخصصین و متعهدین در اداره نظام سلامت می‌توانید این مشکل را برای جامعه حل کنید، خصوصاً که مناسب‌ترین موقعیت آن قم هست، چرا که روح و جسم را نمی‌شود از هم جدا کرد.

 

منبع:مهر


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین