۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۵ : ۰۳
عقیق:خبر کوتاه بود: «حجتالاسلام احمد خسروى از روحانیون فعال در زمینههای فرهنگی و جهادی، به علت ابتلا به بیماری، در شهر قم درگذشت.» این خبری بود که به سرعت در فضای مجازی توییتر و اینستاگرام توسط دوستان و جهادیهای آشنا با شیخ احمد دست به دست و منتشر شد. خبری که همه را متأثر کرد زیرا شیخ احمد سالیان سال عمر خود را برای خدمترسانی به مردم در عرصههای مختلف به ویژه در منطقه سیستان و بلوچستان صرف کرده بود و از روحانیون فعال در فضای مجازی بود.
زمانی که به پستها و مطالب او در فضای مجازی سری میزنیم مشاهده میکنیم دغدغه مردم و انقلاب همواره در وجود او موجب میزند و هرجایی احساس میکرد نیازمند اطلاع رسانی و روشنگری است وارد عمل میشد و رسالت تبلیغ خود را در فضای مجازی انجام میداد و هرجایی هم که نیازمند خدمت و جهاد بود پای کار برای کمک به مردم بود.
شیخ احمد خسروی متولد دهه ۶۰ بود، در قم تحصیل دروس حوزوی کرده بود و به عنوان مسئول رسانه گروه جهادی رسالات و همچنین مدیر روابط عمومی مدارس اسلامی صدرا وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت داشت و سابقه فعالیت به عنوان امام جماعت مسجد اهل بیت (ع) قم، همکاری با مؤسسات فکری در زمینههای پژوهشی فقهی و دینی و همکاری با گروه فرهنگی و هنری «چله» را در کارنامه خود داشت.
اما تمام این سوابق و فعالیتهایش تنها گوشهای از تلاشها و خدماتش در سیستان و بلوچستان بود. تلاش کردیم در گفتوگوهایی با دوستان جهادیاش گوشههایی از تلاشهای او را به تصویر بکشیم که تا آخرین لحظه عمر نیز دغدغه کمک به مردم را داشت.
دغدغه کمک به مردم جزء جدانشدنی زندگی شیخ احمد بود
حجتالاسلام سیدمهدی هاشمیزاده فعال جهادی و از دوستان مرحوم شیخ احمد خسروی در خصوص این طلبه جهادی اظهار داشت: با مرحوم در حوزه علمیه الهادی قم آشنا شدم و از آن زمان باتوجه به روحیه خیرخواهی و دغدغه کمکرسانیاش به دیگران با یکدیگر دوست و همراه شدیم. خاطرم است زمانی که در کلاس درس هم بودیم مرحوم دلسوز و حساس نسبت به مشکلات مردم بود و یک مرتبه به حالت درد و دل گفت شنیدم یکی از طلبهها قصد ازدواج دارد و از لحاظ مالی دارای مشکلاتی است، باید برای کمکرسانی به او کاری کنیم.
وی با اشاره به اینکه شیخ احمد خسروی پس از اتمام دوره مقدمات فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خود را آغاز کرد، تصریح کرد: این مرحوم همواره در برنامههای مسجد اهل بیت(ع) قم حضور فعال داشت و علاقهمند برای منبر و روضهخوانی در برنامههای این مسجد بود. در عرصه جهادی و فرهنگی نیز حضور مستمر در سیستان و بلوچستان داشت.
توضیحات مرحوم خسروی در خصوص تهیه غذا برای سیلزدگان سیستان
۱۲ سال خدمترسانی به مردم سیستان و بلوچستان برای محرومیت زدایی
هاشمیزاده با بیان اینکه شیخ احمد بسیار با روحیه و خستگیناپذیر بود، تصریح کرد: در سیستان و بلوچستان ذیل موسسه رسالات حدود ۱۲ سال خدمت رسانی برای محرومیت زدایی از مردم بهویژه کودکان داشت و جدای از تلاشهای جهادی و خدمترسانی در حوزه تبلیغی نیز فعالیت داشت و به عنوان یک مبلغ در این مناطق نفر به نفر ارتباط برقرار کرده بود بهطوری که بعد از وفاتش حدود ۳۰ نفر از جوانان این مناطق در فضای مجازی به من پیام دادن و اظهار ناراحتی میکردند که نشان از تلاش بسیار شیخ احمد برای این افراد دارد.
این طلبه فعال جهادی با اشاره به اینکه شیخ احمد در حوزه اربعین نیز تلاش بسیاری داشت، تصریح کرد: در سالهای اخیر تمرکز خود را در حوزه اربعین برروی کودکان و نوجوانان گذاشته بود و معتقد بود اینها سربازان آینده امام زمان(عج) هستند و باید کار ویژه برای آنان ترتیب داد.
بانی قربانی اول ماه قمری به نیت سلامتی امام زمان(عج)
وی با اشاره به اینکه شیخ احمد در چند حوزه پیشگام و فعال بود، تصریح کرد: این مرحوم در زمینه فعالیتهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به عنوان روحانی، در حوزه رسانه، اطلاعرسانی و روشنگری و در نهایت در زمینه اردوهای جهادی بسیار فعال بود و پویشی را هم راهاندازی کرده بود و اول هرماه قمری به نیت سلامتی امام زمان(عج) صدقه جمعآوری میکرد و قربانی انجام میداد و گوشت آن را میان نیازمندان توزیع میکرد.
راهکار شیخ احمد برای مبارزه با کرونا
هاشمیزاده با بیان اینکه شیخ احمد بسیار با روحیه و خستگیناپذیر بود، تصریح کرد: ایشان براثر سرماخوردگی بیماری ریوی پیدا کرد و در بیمارستان بستری شد و در نهایت نیز از دنیا رفت. این طلبه جهادی حتی زمانی که تازه کرونا در کشور شیوع پیدا کرده بود معتقد بود برای رفع این مشکل باید مردم بسیج شوند و کمکرسانی داشته باشند و در این راستان روحانیون باید تلاش بیشتری داشته باشند.
این طلبه جهادی گفت: شیخ احمد برای پیگیری حقوق مردم قاطعانه سخن میگفت و اولویت اصلیاش محسوب میشد و چارچوب اصلی فعالیتش همین حوزه بود.
شیخ احمد پای ثابت بلند کردن علم کارهای روی زمین مانده کشور بود
براساس این گزارش، حجت الاسلام مرتضی استقامت مدیر گروه تبلیغی جهادی رسالات نیز در خصوص حجتالاسلام احمد خسروی اظهار داشت: این مجموعه حدود ۱۲ سال است که در استان سیستان و بلوچستان مشغول خدمترسانی است و شیخ احمد خسروی نیز مسئول روابط عمومی و رسانه این مجموعه بود و بهویژه در شهرستان زابل نیز خدمات و تلاشهای بسیاری داشت.
وی افزود: خدمات ارائه شده از سوی این گروه جهاد با حضور شیخ احمد شامل فعالیتهای عمرانی از قبیل ایجاد خانه عالم، مسجد، تعمیر منازل، کمک به افراد بی بضاعت، تسهیل گری در زمینه اشتغال، بهداشت و دیگر امور مردم بود. در زمینه اطعام نیز تهیه تغذیه و ارائه ارزاق به آنها در دستور کار بود و درحوزه آسیبهای اجتماعی نیز رسیدگی به وضعیت معتادان، کارتن خوابها و ... انجام میشد.
جمعآوری کمکهای مردمی برای محرومیتزدایی از سیستان
استقامت تصریح کرد: شیخ احمد علاوه بر فعالیتهای جهادی و رسانهای در این گروه، مسئولیت جمعآوری کمکهای مردمی را برعهده داشت که با برقراری ارتباط با نهادها، تشکلهای و گروههای مختلف ثمرات بسیاری در این حوزه کسب کرده بود.
مدیر گروه تبلیغی جهادی رسالات با بیان اینکه در بلوچستان قرارگاه شهدای اسلام را برای خدمترسانی به مردم منطقه برپا کردهایم، گفت: شیخ احمد در زمینه امور فرهنگی همچون کارهای حوزوی، برگزاری هیأتهای مذهبی، فعالیتهای مسجدی، تبلیغ در مدارس و ... نیز در این مدت ۱۲ ساله تلاش بسیار داشت.
پای ثابت کارهای خیر در کشور ...
وی افزود: علاوه بر سیستان و بلوچستان، شیخ احمد در خیریهها و فعالیتهای خدماترسانی قم نیز حضور فعال و چشمگیری داشت و می توان گفت هرجایی کارهای نظام روی زمین بود و پرچمی برای فعالیت بلند میشد، شیخ احمد هم زیر آن پرچم حضور داشت.
توضیحات مرحوم خسروی در مورد نیکوکاری و مهربانی براساس بیان امیرالمومنین(ع) در رسانه ملی
استقامت در خصوص درگذشت این طلبه جهادی نیز گفت: شیخ احمد در اثر سرماخوردگی عفونت ریوی پیدا کرد و حدود ۸ روز در خانه بستری شد، سپس به بیمارستان منتقل شد و در نهایت نیز از دنیا رفت.
براساس این گزارش، پیکر این روحانی جهادی صبح امروز جمعه ۱۶ اسفندماه در قطعه ۳۳ بهشت حضرت معصومه (س) قم (قطعه علما و فضلای حوزه) به خاک سپرده شد.
منبع:فارس