۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۱۴ : ۰۹
حجتالاسلام میثم امرودی مشاور شهردار و معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در بخش دیگری از این مراسم گفت: آیت الله دین پرور اشاره کردند به هجمهای که علیه جامعه جریان دارد، این هجمه بدین صورت است که قصد دارند ناکارآمدی دین در عرصه جامعه را مطرح کنند و بگویند که دین نمیتواند جامعه را اداره کند. این دیدگاه در بین برخی از اهل قلم هم وجود دارد. برخی ها معتقدند دین توصیههای مدیریتی دارد و برخی نیز دیگر معتقدند که دین یک تئوری مدیریتی است.
وی افزود: اساساً ما با این نگاه مشکل داریم؛ چرا که دین مبتنی بر وحی است و نمی تواند یک تئوری باشد. یک نگاه هم، نگاه متعالی است که آیت الله جوادی آملی مطرح می کند و می گوید نگویید اسلام مدیریتی، بلکه اسلام عین مدیریت است. این یک اصل است که اگر ادعای هدایت بشر را دارد پس برای تمام ابعاد زندگی بشر اصولی را تعریف کرده است.
امرودی در ادامه اضافه کرد: اسلام هم در رابطه با اداره جامعه کارنامه و هم برنامه خوبی دارد. کارنامه حضرت رسول اکرم(ص) در جامعه ای که از هر نظر در فساد است، خود نمایانگر این موضوع است و ایشان در کوتاه ترین زمان به بهترین وجه جامعه را به سرانجام رساند. برنامه هم این است که زمان ظهور حضرت تمام افراد راضی می شوند. نهج البلاغه به عنوان بزرگترین و بهترین نسخه و سند راهبردی جامعه در دست ما است که در همه ابعاد زندگی اجتماعی، حکومتی و... برنامه دارد.
دکتر احمد خاتمی، دیگر سخنران این مراسم با بیان اینکه با تمام تلاش هایی که در این ۳۶ سال اخیر درباره نهج البلاغه انجام شده است، همچنان این کتاب مغفول و مظلوم است، سخنان خود را آغاز کرد و گفت: هنوز نتوانسته ایم با نهج البلاغه انسی شایسته این کتاب برقرار کنیم. مانند انسی که با قرآن و صحیفه سجادیه داریم. ادبیات و زبان نهج البلاغه، یک ادبیات و نثر فاخری است به طوری که اگر در نثر عربی از قرآن بگذریم، نمونه ای مانند نهج البلاغه نمی توانیم پیدا کنیم.
وی در ادامه اضافه کرد: اشکالات فراوانی در ترجمه های نهج البلاغه وجود دارد و به ندرت می توان ترجمه هایی پیدا کرد که برای نسل امروز قابل فهم باشد. پس دانشجو نمی تواند بخواند و لذت ببرد.
خاتمی در ادامه گفت: نکته دیگری که موجب نوعی بیگانگی با نهج البلاغه می شود، حجم سنگین نهجالبلاغه است. نهج البلاغه هم از نظر زبان، هم از نظر موضوع و هم از نظر حجم، کتاب سنگینی است. پس باید نهج البلاغه را به تناسب مخاطبانی که برایش تعریف می کنیم خرد و تجزیه کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به دو نکته ذکر شده ارزش اقدام آقای دین پرور بسیار مشخصتر می شود. ابتدا اینکه ترجمه ایشان روان و بسیار زیبا است، مزیت دوم جزء جزء شدن نهج البلاغه است و مزیت سوم طراحی مناسب و خوب این کتاب است.
دکتر منصور پهلوان در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به اینکه نهج البلاغه همانطور که از عنوانش پیدا است، نهج البلاغه است، اما باید توجه داشت فقط بلاغت نیست بلکه تمام معارف اسلامی در آن وجود دارد. نهج البلاغه بهترین تفسیر موضوعی قرآن کریم است. اگر قرآن از زهد صحبت می کند تبیین آن در نهج البلاغه است و موارد دیگر است.
وی گفت: ما در این روزگار بسیار نیاز داریم که ابعاد حکومت علوی که در نهج البلاغه بیان شده است را بازگو کنیم تا کسانی که دل در گرو این حکومت دارند جامعه را قدری به آن نزدیک کنند. آیتالله دینپرور نهج البلاغه را به ۱۴ مبحث به صورت موضوعی تقسیم کرده است. این ۱۴ قسمت عبارتند از: خداشناسی، راهنماشناسی، فرجام شناسی، علی شناسی، نیایش، جامعه و فرهنگ، آئین و حکمرانی و سبک زندگی است که کاری بسیار ارزشمند است و رسالت ما را که در اختیار قرار دادن نهج البلاغه برای نسل جوان، قدری هموار می کند.
در پایان این مراسم، از این اثر ارزشمند رونمایی شد.
منبع:مهر