کد خبر : ۸۲۸۲
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۰

16 رجب /خروج فاطمه بنت اسد از کعبه با فرزندش علی(ع)

مکان‌هایی را که خداوند خلق کرده است از حیث شرافت یکسان نیستند. خداوند متعال برخی از مکان‌ها را از بقیه اماکن اشرف قرار داده است از جمله این مکان‌ها شهر مکه است. هر کسی که می‌خواهد وارد شهر مکه شود باید «مُحرم» شود.

عقیق:  بی شک و تردید کعبه در برابر قدوم امیرالمومنین (ع) آنچنان خضوعی به خرج داد که دیوارش شکافته شد، اگر در انسان‌ها نهایت خضوع سجده است درباره کعبه نهایت خضوع شکسته شدن دیوار کعبه است کعبه نهایت خضوع خویش را در برابر علی (ع) نشان داد.

 مکان‌هایی را که خداوند خلق کرده است از حیث شرافت یکسان نیستند. خداوند متعال برخی از مکان‌ها را از بقیه اماکن اشرف قرار داده است از جمله این مکان‌ها شهر مکه است. هر کسی که می‌خواهد وارد شهر مکه شود باید «مُحرم» شود. ورود غیر مسلمان در این شهر حرام و ممنوع است؛ چراکه خداوند این شهر را شریف قرار داده است و در میان مکه کعبه اشرف مکان و عظیم‌ترین مکان‌ها است.

سه روز در کعبه

فاطمه بنت اسد(ع) که بعد از سه روز مهمان الهی بود، فرزند مبارک و محترم خود را در آغوش گرفته و آماده خروج از کعبه شد، که هاتفی غیبی چنین ندا داد: ای فاطمه نام این مولود را علی بگذار، چرا که من خدای علی اعلا هستم. من نام او را از نام خود گرفته‌ام و او را ادب آموخته‌ام و امر خود را به او سپرده‌ام و او را بر پیچیدگی علم خود آگاهی داده‌ام. او در خانه من به دنیا آمده است. او اول کسی است که بر فراز خانه من اذان می‌گوید و بت‌ها را می‌شکند و آن‌ها را از بالای کعبه به صورت می‌اندازد. خوشا به حال کسی که او را دوست می‌دارد، از او اطاعت می‌کند و او را یاری می‌نماید. وای بر کسی که بغض او را دارد، از او سرپیچی می‌کند، او را خوار می‌نماید و حق او را انکار می‌نماید. در این سه روز در هر محفلی سخن از این مولود مبارک و استثنایی بود، به خصوص باز نشدن قفل در کعبه، شکافته شدن دیوار کعبه در روز روشن و دیدن آن توسط کفار، این مطلب را به صورت یک مساله عمومی در آورده بود.

طلوع نور علی (ع) در آغوش پیامبر (ص)

صبح روز چهارم در مقابل دیدگان به انتظار نشسته، ناگهان دیوار کعبه از مکان قبلی شکاف برداشت به حدی که فاطمه بنت اسد (ع) با فرزند عزیزش از آن جا خارج شدند. مردم همه نگاه می‌کردند، قبل از سوال کسی، فاطمه بنت اسد(ع)از بعضی وقایع داخل خانه خبر داد و از عظمت آن مولود و غذاهای بهشتی و این که نام این حضرت به ندای آسمانی علی (ع) است. ابوطالب (ع) و پیامبر(ص)پیش آمدند، فاطمه بنت اسد (ع) با مولود پیش آمد.

فاطمه بنت اسد(س) می‌فرماید: هنگامی که از کعبه خارج شدم و فرزند را نزد پیامبر(ص) گذاشتم، آن حضرت اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ آن حضرت گفت و فرمود: این مولودی است که بر فطرت به دنیا آمده است، در روز سوم ولادت یا روز سوم خروج از کعبه و در بعضی قول‌ها دهم ذی‌الحجه حضرت ابوطالب(ع) ولیمه مفصلی داد و فرمود: بیایید برای ولیمه علی بن ابی طالب (ع) و قبلا 7 بار کعبه را طواف کنید و بعد بر فرزندم علی(ع) سلام کنید.

خداوند مادر علی(ع) را به درون کعبه دعوت کرد نه اینکه مادر امیرالمومنین(ع) خود وارد خانه کعبه شود، بلکه خداوند او را به درون خانه کعبه دعوت می‌کند؛ چراکه اگر فاطمه بنت اسد خود وارد خانه کعبه می‌شد، باید طبق معمول از در کعبه وارد می‌شد حال آنکه در برابر قدوم مولود فاطمه بنت اسد کعبه شکست و دیوار کعبه شکافته شد و از شکاف دیوار فاطمه بنت اسد‌ وارد خانه خدا شد تا خانه‌زاد خداوند در کعبه، محلی که برای عبادت موحدان قرار داده شده است پا به این دنیا بگذارد.

آیا شکافتن کعبه برای امیرالمومنین علی(ع) که در بطن فاطمه بود نشانی از خضوع کعبه در مقابل حضرتش نبود؟ آیا کعبه با شکستن و شکافته شدن دیوارش نمی‌خواست تعظیم مقام علی(ع) را بنماید؟ آیا کعبه با شکستن خود نمی‌خواهد بگوید علی(ع) بر من نیز ولایت دارد و من که کعبه هستم و بیت‌الله مامور به خضوع در برابر علی(ع)؟



پی نوشت ها:

1_(علی ولید الکعبه، ص32)

2_(بحارالانوار)

3_(بحار الانوار، مناقب)

4_(مناقب ج2 ) 

211008


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین