۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۲۵ : ۰۱
عقیق: خداوند بزرگ شناخت حقوق و وظایف زنان را به عرف و عادتی که میان مردم درباره معاشرت و رفتار آنها با یکدیگر وجود دارد محول کرده است، و شیوه عرف بین مردم تابع شرایع و عقاید و آداب و عاداتشان است. پس این جمله میزانی به مرد میدهد تا با آن رفتارش را با همسرش در تمام شئون و احوال زندگی بسنجد. بعد از انعقاد عقد نكاح و گره خوردن دو شخصيت زن و مرد با يكديگر و ساختن يك خانواده، تعامل و رفتار متقابل زوجين با يكديگر نقش منحصری در بقا و تكامل و تعالی خانواده ايفا میكند.
هيچ ترديدی نيست كه اولين خواسته زن حسن معاشرت شوهر با اوست، يعنی زبان خوش و رفتار خوب. اين حداقل خواسته ای است كه زنان در تعامل زناشويی و همسرداری سخت بدان نيازمند هستند و اسلام نيز بدان اهتمام داشته است. در کنار آن زن نسبت به شوهر خود نیز وظایفی دارد که باید ایفا نماید. در ادامه به بررسی وظایف و حقوق زن نسبت به همسر خود می پردازیم:
اسلام همچنانکه وظایف ومسئولیتهایی برعهده مردان قرارداده، حقوقی نیز برای آنان درنظر گرفته است وبه زنان تذکرداده که برای ادامه زندگی زناشویی ودست یافتن به ثمرات شیرین ازدواج این حقوق را رعایت کنند.
۱-بدون رضایت شوهر کسی را به خانه راه ندهد.
اگر زن بدون رضایت شوهر به افرادی اجازه دهد وارد خانه او شوند، سوءتفاهم هایی پیش می آید ومنشا بروز اختلاف وازپاشیدن خانواده می گردد.
۲-درزندگی سعی کند که رضایت خاطر شوهر راجلب نمایید.
یعنی معاشرتهای خود را مطابق میل شوهر انجام دهد ، بدون رضایت او به هرجایی نرود وهرکاری انجام ندهد وهرگز درصدد آن نباشد که خواسته های خود را برشوهر تحمیل کرده، اورامطیع خود سازد زیرا مرد به جهت دارا بودن نیری عقلانی وجسمانی بیشتر، غرورخاصی درخود احساس می کند وانتظار دارد همسرش او را به دیده احترام بنگرد، وخواسته ها اورا برخواسته های خویش مقدم دارد.
۳-مال وآبروی شوهر را درغیاب او محفوظ داشته، دراموال او خیانت ننماید وبدون اجاز ه ورضایت او تصرف نکند.
۴-درمشکلات وسختی های زندگی حتی المقدور بااوسازش ومساعدت کند.
زندگی فرازونشیب فراوانی دارد؛ گاهی انسان درآغوش ناز ونعمت است، گاهی گرفتار مشکلات، گاهی دارا، گاهی فقیر؛ گاهی احساس خوشبختی می کند وگاهی بالعکس ... همانطوری که مرد موظف است درتمام این حالات، نسبت به همسرش وفا دارباشد؛ زن نیز موظف است برپیمان خود استوار بوده با گرم وسرد زندگی شوهرسازگارباشد.
۵-هرگاه شوهر بخواهد رابطه جنسی برقرار سازد، اگر همسر او عذرموجهی نداشته باشد، باید تمکین نماید.
یکی ازاهداف ازدواج وتشکیل خانواده، تامین نیازمندی جنسی واشباع این غریزه است، وبی گمان روابط زناشویی نقش موثری دردیگر روابط بین زن وشوهر ایفا می کند، واگر این نیاز طبیعی مرد به طرز صحیحی درخانه اشباع نگردد، ناچارمی شود درخارج ازبستر زناشویی درآغوش فساد بیفتد.
در روایات آمده است شخصی از امام صادق (ع)پرسيد: "حق زن بر شوهر چيست؟"
امام در پاسخ فرمود:"لباس و غذای او را تامين کند و با چهره خشن به او نگاه نکند"
سه گروه از زنان هستند که خدا عذاب قبر را از آنها بر می دارد و با حضرت زهرا (س) محشور می شوند:
۱-دست اول زنانی هستند که با تنگدستی شوهرانشان بسازند.
۲-دسته دوم زنانی هستند که با بداخلاقی شوهران شان بسازند.
۳-دسته ی سوم زنانی که مهریه ی خودشان را می بخشند.
(کتاب "وسائل الشیعه"، به نقل از "کتاب ورام")
منبع: خبرگزاری ابنا
211007
مرد *ناچار* میشه در فساد بیفته؟! کاش حداقل یه مقدار هم به زنانی که *ناچار* میشن در فساد بیفتن کنارش اشاره میشد!
مطمئن باشید هر زن سالمی آرزوش اینه که خودشو فدای مردش کنه و مطیعش باشه و بتونه به عقل مردش اعتماد کامل داشته باشه و آرامش بگیره. منتها مساله اینجاست که فحط الرجاله!