کد خبر : ۹۸۴۹۵
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸
حجت الاسلام حمیدرضا ارفع در نهمین همایش هیأت های محوری و برگزیده کشور

جریان مطالبه گری به آرمان ها سوق داده شود

فعال فرهنگی و مذهبی کشور، بر لزوم سوق دادن جریان مطالبه گری به سوی آرمان های انقلاب تاکید کرد.
به گزارش عقیق، حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا مهدوی ارفع در نهمین همایش هیأت های محوری و برگزیده کشور در قم گفت: اگر فرهنگ مطالبه از دستاوردهای انقلاب افزایش یابد نمی توانیم از آرمان های انقلاب سخن بگوییم.
وی افزود: نزدیک به 7 سال است که سعی می کنند گفتمان انقلاب اسلامی را به معیشت لذت مبدل کنند؛ ورود انقلابیون به عرصه مطالبه گری می تواند با یک حرکت حکیمانه این روند را به آرمان های انقلاب مبدل کند.
این فعال فرهنگی و مذهبی اظهار کرد: در نهج البلاغه سرفصل هایی در زمینه مطالبه گری ایجاد شده است که هر سرفصل می تواند به برنامه و اقدام فرهنگی مبدل شود؛ اولین شاخصه و سرفصل، تلاش در جهت انتخاب مدیران اصلح است؛ امام می خواهد که مردم به قدرت ذهنی برسند که اصلا مدیر نالایق را انتخاب نکنند که بعدا بخواهند بر سر انتخاب ها نزاع کنند.
مدرس و پژوهشگر حوزوی یادآورشد: از دیگر شاخه های سرفصل اولی که امام به ما می دهند این است که بدون مشورت خبرگان آگاه نباید کسی را بر سر یک مدیریت گمارد؛
دیگر شاخصه آن است که پس از انتخاب، باید علاوه بر صلاحیت فردی به سابقه خانوادگی وی نیز توجه کرد؛ انقلابی بودن و انقلابی ماندن مسئولان بسیار مهم است.
وی گفت: نکته دیگر آن است که وقتی با این سختی ها مسئولی را بر سرکار می گمارید او را از نظر معیشت تأمین کنید که نگران زندگی خود نباشد و حجت را نیز بر او تمام کنید و همچنین باید برای هر مسئول عیون و نیروهای ناظر مخفی بگمارید؛ التزام عملی به ولایت فقیه از مهمترین شرایط یک مدیر است که به راحتی می توان این سوابق را استخراج کرد.
مهدوی ارفع بیان کرد: اگر از کودکی قانون اساسی را به کودکان خود یاد داده بودیم، قطعا به این راحتی کسی نمی توانست حق دیگران را تضییع کند؛ اگر بتوانیم روی حقوق و قانون اساسی کار کنیم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد؛ این مسأله در خطبه 216 نهج البلاغه اشاره شده است که مولا در این خطبه به اهمیت حق اشاره می کند که باید این حقوق به مردم ارایه شود.
وی افزود: امام علی(ع) انتظار دارد که همه مردم ناظر بر حاکمیت باشند؛ نظارت همگانی باید فرهنگ سازی شود که ین مسأله در حکمت های نهج البلاغه بیان گردیده است؛ وقتی برنامه های خوبی می بینیم می توانیم آنها را فرهنگ سازی کنیم؛ یعنی وقتی یک برنامه خوب در صداسیما پخش شد باید از این برنامه با پیامک حمایت کنیم.
این فعال فرهنگی و مذهبی اظهارکرد: امام علی(ع) در خصوص نظارت دقیق روی مساله اموال و زندگی مسئولان تاکید می کنند و بیان می کنند که خود و خانواده و اطرافیان آنها نباید در مسایل اقتصادی ورود کنند؛ امام بیان می کنند که ریشه ستمگری و چپاول گری اطرافیان مسئولان را باید با بریدن اسباب آن بخشکانید یعنی برای هیچ کدام از اطرافیان آنها ملک و فرصت تجاری و اقتصادی و اجتماعی قرار ندهید.
مدرس و پژوهشگر حوزوی یادآورشد: امروز در تهران یک طرح به نام (راه بیداری) آغازکردند که با عنوان نهی از منکر مسئولان کار می کند که 1500 جوان آماده به کار و آموزش دیده درحال فعالیت هستند؛ این گروه منزل تمام مسئولان را شناسایی کرده اند؛ در گام اول به وی نامه می زنیم و گرانی منزل وی را به وی متذکر می شویم و به وی اشاره می کنیم که چگونه از فقر به این دارایی رسیدی و باید این سرمایه توضیح داده شود؛
گام های بعدی شامل نامه دوم و صحبت حضور و رسانه ای شدن قضیه خواهد بود.
وی گفت: امام از ثروتمند شدن مردم ناراحت نمی شدند و پیوسته به دنبال رفاه مردم بودند ولی آخرت را همیشه به مردم گوشزد می کردند ولی هیچ مسئولی نبود که بخواهد از مال حلال خود به زندگی راحت بپردازد و امام با وی برخورد سخت نکند؛ همچنان امام با زهدنمایانی که از آورده زندگی خود استفاده نمی کنند نیز ناراضی بودند و به شدت با آنها برخورد می کردند.
مهدوی ارفع بیان کرد: باید از مسئولان بخواهیم که گزارش فعالیت های مناسب خود را بیان کند؛ میزهای خدمت در برخی از نماز جمعه ها ایجاد شده است و مردم رودررو مشکلات خود را مطرح می کنند؛ یعنی مسئولان به جای آمارهای کلیشه ای باید رودررو با مردم به سوالات آنها جواب بدهند.
وی افزود: امام در خطبه 5۳ بیان می کنند که مسئولان نباید بین خود و مردم حاجب ایجاد کند؛ یعنی چرخش های کاری بی منطق باید حذف شود زیرا فرایندهای نادرست اداری مردم را نا امید می کند؛ هر وظیفه ای که بر حکومت بار شده است جزو حقوق مردم محسوب می شود؛ گروهی از فعالان مردمی در مشهد تمام فرایندهای اداری را استخراج کردند تا ثابت کنند که این فرایندها اشتباه است.
این فعال فرهنگی و مذهبی اظهارکرد: معرفی ابعاد شخصیتی امام جامعه از جمله مهمترین کارهایی است که حکومت باید انجام دهد؛مردم باید به رابطه خود و رهبر و امام جامعه آگاه باشد؛ هیچ کسی نمی تواند رهبر انقلاب را به هیچ عنصر مادی متهم کند؛ حتی امثال مهاجرانی و نوری زاد نیز به ساده زیستی ایشان و فرزندان ایشان شهادت می دهند.
مدرس و پژوهشگر حوزوی یادآورشد: الگوی شاخص جامعه در نامه 45 امام علی(ع) بیان شده است یعنی وقتی ایشان این گونه زاهدانه زندگی می کنند مسئولان نیز باید مثل ایشان زندگی کنند؛ رهبر انقلاب در مساله ساده زیستی و زهد بی نظیر هستند و به همین دلیل مسئولان را باید با ایشان مقایسه کرد.
وی گفت: از دیگر راهکارهای امام علی(ع) برای ما، تشویق نیکوکاران در مقابل بدکاران است؛ این تشویق به مراتب بیشتر از تنبیه بدکاران جواب می دهد؛ مسئولان خدمت گذار بسیاری در کشور وجود دارند و به همین دلیل نباید مسئولان را به خاطر چند مسئول بد بکوبیم؛ وزیر یکی از دولت ها را مشاهده کردم که با ماشین خود در روزهای شلوغ بهشت زهرا ساعت ها مردم را با ماشین خود جابجا می کرد ولی کسی متوجه نبود که او وزیر این کشور است.
مهدوی ارفع بیان کرد: باید اجازه بدهیم که مردم حرف خود را بزنند و فرهنگ تملق را نیز باید در کشور ازبین ببریم زیرا وقتی مردم حرف خود را بزنند بسیار راحت تر می توان مشکلات آنها را حل کرد و آنها را به دام دشمنان انقلاب نیز بیاندازیم.

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین