۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۱ : ۲۰
عقیق:سید احسان میرمرتضایی عضو هیأت امنای حسینیه درکه در گفتوگویی با بیان اینکه قدمت این حسینیه به حدود 600 سال پیش بر میگردد، ابراز داشت: از آخرین بازسازی این بنا بیش از 55 سال میگذرد، ضمن اینکه درکه فقط همین حسینیه را داشته که در کنار امامزاده بنا شده است تا مراسمها و تجمعهای مذهبی در کنار آن برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه در ایام محرم و صفر، ایام شهادت حضرت زهرا(س)، دفاع مقدس و دیگر ایام مناسبتی حسینیه درکه شاهد حضور مردم بوده است، افزود: در درکه فقط یک مسجد جامع و یک حسینیه وجود دارد و در واقع یکی از آثار ارزشمند مذهبی و فرهنگی این منطقه به شمار میرفته است.
میرمرتضایی با اشاره به حادثه آتشسوزی بامداد روز هفتم دی ماه این حسینیه اظهار داشت: بیشتر مردم درکه سادات هستند، در این آتش سوزی متأسفانه «توق»های قدیمی که یک علم کوچک بود و در جلوی عزاداریها حمل میشد، سوخت، همچنین بخش قابل توجهی از تاریخ کهن عزاداری این محله شامل فرشها، علمها و توقها که برخی قدمت آنها به بیش از 150 یا 200 سال هم میرسید از بین رفت.
وی در تشریح این ماجرا گفت: طبق ثبت دوربینهای اطراف حسینیه یک موتورسیکلت که دو راکب داشته که یکی از آنها از تیر چراغ برق مجاور حسینیه به بالا رفته و از یک سمت حسینیه که بالای منبر بوده، اقدام به شکستن شیشه و در ادامه نیز مواد آتشساز را به داخل حسینیه پرت میکنند و بعد از محل متواری میشوند، ساکنان نزدیک حسینیه در ابتدا متوجه این آتش سوزی میشوند، اما چون حجم و شدت آتشسوزی بالا بوده، با حضور آتشنشانها در نهایت آتش خاموش میشود.
عضو هیأت امنای حسینیه درکه بیان داشت: حسینیه درکه دارای هزار و 800 متر زیربنا در دو طبقه بود که در اثر آتشسوزی آسیبجدی دیده و فکر کنم بازسازی آن حدود یک سال زمان ببرد. برای بازسازی آن طبق برآورد اولیه حدود پنج میلیارد تومان هزینه لازم است، البته ساختمان بیمه بوده و امیدواریم از طرف بیمه بخشی از خسارت ساختمان پرداخت شود.
وی ادامه داد: طی این چند روز مقامات و مسئولان مختلفی از مکان دیدن کردند که محمدحسین مقیمی معاون استاندار تهران قول مساعدت برای بازسازی این مکان داده است.
در ادامه برخی تصاویر از حسینیه درکه قبل و بعد از آتشسوزی میآید: