کد خبر : ۸۴۴۹۴
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۷
حجت‎الاسلام انصاریان در برنامۀ «سمت خدا»:

بخشش برای مؤمن سختی ندارد/ «زبان» منشأ اختلافات در زندگی

حجت‌الاسلام انصاریان با تأکید بر اینکه «زبان» یکی از اصلی‎ترین عوامل در ایجاد اختلافات خانوادگی است، گفت: مرحوم فیض کاشانی می‌‌گوید: وزن زبان خیلی کم است، اما جرم آن خیلی بزرگ است.
عقیق:حجت‎الاسلام حسین انصاریان دیروز در برنامۀ «سمت خدا» به ارائۀ سخنانی دربارۀ نظام خانواده در اسلام پرداخت.

حجت‎الاسلام انصاریان با بیان این مطلب که خیرخواهی خداوند نسبت به بندگانش سبب نزول قرآن شد، گفت: از آنجایی که خداوند پیوسته خیر بنده‎اش را می‌خواهد، بعد از اینکه برای امت‎های گذشته کتبی آسمانی نازل کرد، قرآن را نیز به عنوان آخرین کتاب مقدس که تصدیق‎کنندۀ تمام کتب آسمانی گذشته است، بر ما نازل کرد. قرآنی که طبق بیان خودش سراسر نور است و این نور هم همان چیزی است که مردم به سوی آن حرکت می‌کنند و از آن فرار نمی‌کنند، بلکه این ظلمت است که مردم از آن فرار می‌کنند.

وی با بیان اینکه خدا در قرآن آنچه را دوست دارد بر بنده‎اش واجب، حلال یا مُباح کرده و در مقابل آنچه را دوست ندارد نهی و حرام کرده است، اظهار کرد: خدا در قرآن می‌فرمایند: «و لا تَنازَعوا»، با هم اختلاف و نزاع نکنید. منشأ اصلی این اختلافات ایجاد شده در خانواده یا جهل آنان به روش زندگی است؛ یعنی زندگی کردن را بلد نیستند یا ناشی از کمبود اخلاقیات آنهاست.

حجت‎الاسلام انصاریان یکی از راهکارهای خداوند برای رفع این اختلافات را عفو و گذشت خواند و گفت: گذشت آنقدر برای خدا جایگاه دارد که حتی در مورد مسألۀ قصاص می‌فرماید می‌توانید قصاص کنید؛ یعنی جان در برابر جان، اما اگر گذشت کنید، این برای شما بهتر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه «زبان» یکی از اصلی‎ترین عوامل در ایجاد اختلافات خانوادگی است، یادآور شد: مرحوم فیض کاشانی می‌‌گوید: وزن زبان خیلی کم است، اما جرم آن خیلی بزرگ است، او برای زبان 20 گناه شمرده است.

حجت‎الاسلام انصاریان با اشاره به زبان، گوش، چشم، شکم، دست و پا به عنوان هفت عضو بدن که باید به شهر عشق تبدیل شوند، اظهار کرد: باید نگاهی با محبت داشت، سخن نیک گفت، درست نوشت، غذای حلال استفاده کرد، قدم در راه درست گذاشت و به آنچه مورد رضای خداست گوش داد، چراکه مسئولیت سنگینی در قبال این اعضا داریم.

وی با تأکید بر اینکه در قرآن 283 آیه دربارۀ زبان و و حدود 150 آیه دربارۀ چشم، گوش، شکم، دست و پا به کار رفته است، گفت: بر اساس روایتی قدسی از پیامبر اکرم(ص) خداوند در روز قیامت، زبان را به چنان عذابی دچار می‌کند که تاکنون کسی از عالمیان را به آن عذاب دچار نکرده باشد. این موضوع اهمیت زبان و مراقبت از آن را به ما نشان می‌دهد.

منبع:تسنیم

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین