کد خبر : ۸۱۲۱۱
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳
حجت الاسلام سوزنچی مطرح کرد:

مهم­ترین پیام قیام کربلا تشکیل حکومت اسلامی است

عضو هیئت علمی و دانشیاردانشگاه باقرالعلوم (ع) با اشاره به مسئله آرمان و آرماخواهی امام حسین (ع)، گفت: بدون تردید آرمان اباعبدالله الحسین(ع) حرکت در مسیر خدا و برپایی عدل و داد بوده است.

به گزارش عقیق؛ امام حسین (ع) در مسیر حق و حقیقت گام برداشت و با ظلم و جور به مقابله برخاست، این حضرت در مسیر نجات اسلام و مسلمانان و ریشه کن کردن ظلم و فساد قدم برداشت، در واقع همه این مسائل در کنار هم ازجمله رموز ماندگاری و جاودانگی قیام عاشورا است. اکنون بعد از گذشت قرن ها همچنان نهضت حسینی زنده و پایدار است زیرا شهید دشت کربلا برای اسلام و مسلمین و پابرجا ماندن حق و حقیقت از هیچ کوششی فروگذاری نکرد.

امروز ملت های آزادی خواه جهان و حامیان حق و حقیقت، بیداری و هوشیاری خود را مدیون قیام سرخ حسینی هستند زیرا در غیر این صورت تا همیشه حق و حقیقت زیرچکمه های ظالمان و اربابان ستمگر جهانی لگدمال می شد و نفس مظلومان در سینه حبس می ماند اما سرور و سالار شهیدان با ایستادن در برابر مستبدان و ستمگران، راه حق و حقیقت را به همه ملت های آزادی خواه جهان نشان دادند.

در همین رابطه حجت الاسلامحسین سوزنچی، عضو هیئت علمی و دانشیاردانشگاه باقرالعلوم (ع) در گفتگو با ما به بررسی ابعاد قیام حسینی و آرمانخواهیاین حضرت پرداخته است.

*پیام قیام کربلا چیست که می تواند محور اتحاد و اجتماع انسان­ها باشد؟

ببینید پیام قیام کربلا وسیع و گسترده است، امام می فرمایند: اینکه من به قیام و اقدام برخاستم برای این است که رسول خدا (ص) فرموده است: «هرکس ببیند زمامدار ستمگری دست تجاوز به حقوق مردم دراز کرده و احکام خدا را پایمال می کند، واجب است در دفع ظلم و تغییر روش آن زمامدار ستم پیشه بکوشد وگرنه با همان ستمگر محشور خواهد شد»، و این سازمان حکومت یزیدی براساس ظلم و تجاوز و کوبیدن احکام اسلام استوار شده و طبق فرمایش رسول خدا بر همه کسانی که قدرت دارند واجب است در دفع ظلم و تجاوز بکوشند ولی از نظر قرابت با پیغمبر خدا (ص) و از نظر رهبری مردم وظیفه بیشتر و مسئولیت سنگین تری داشتم از این رو لازم بود برای نجات اسلام و مسلمانان و ریشه کن کردن ظلم و فساد بیشتر بکوشم». این مسائل که از زبان امام به آن اشاره شد یکی از پیام های قیام کربلاست.

مهم­ترین پیام قیام کربلا، مقاومت در برابر ظلم و تشکیل حکومت اسلامی است

به عبارت دیگر مهم­ترین پیام قیام کربلا، مقاومت در برابر ظلم و تشکیل حکومت اسلامی بوده است، آن حضرت می خواستند تا اسلام را زنده نگه دارند زیرا حکومت موجود حدود اسلام را تعطیل کرده و احکام دین را تغییر داده بود و به طورکلی حرام خدا را حلال و حلال خدا را حرام نموده و قرآن کریم، بازیچه هوس های جاهلانه پسر معاویه و دستیاران وی قرار گرفته بود، از این رو امام حسین (ع) به منظور تغییر وضعیتی که یزید بوجود آورده بود و با هدف نجات اسلام و مسلمانان، به قیام برخاست.

یکی دیگر از پیام های قیام کربلا احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بوده است، قطعا اگر همه کشورها دست به دست هم داده و با اتحاد و همدلی در برابر ظالمان بایستند و از کشورهای مظلوم به صورت تمام عیار دفاع کنند و به ترویج خوبی ها و نهی از بدی ها بپردازند، آنگاه می توان شاهد کمرنگ شدن ضد ارزش ها و پایداری و جاودانگی ارزش ها بود.

آرمان امام حسین (ع) حرکت در مسیر خدا و برپایی عدل و داد بود

*آیا آرمانگرایی و آرمانخواهی امام حسین(ع) واقع بینانه بود یا غیر واقع بینانه؟

مسئله آرمانگرایی و آرمانخواهی امام حسین (ع) قطعا واقع بینانه بود، آرمان اباعبدالله الحسین (ع) برپایی حق و عدالت بود. آرمان امام حسین (ع) معطوف به نظامی بود که در آن چیزی جزء خدا و حق و عدالت معنایی ندارد. به عبارت دیگر آرمان این حضرت، رهایی از همه قید و بندها و حرکت در مسیر خدا و برپایی قسط و عدل و داد بود، به همین خاطر تمام تلاش خود را به کار گرفت تا قدرت را از دست فاسدان خارج کرده و حکومت اسلامی را تشکیل دهد.

آن حضرت در مسیر آرمانخواهی خود تلاش کرد تا تفاوت میان اسلام تاریخی از اسلام حقیقی را نشان دهد و شعائر دینی را برپا کند. امام حسین (ع) کوشید تا دینی که مورد رضایت و خشنودی خداست، تحقق پیدا کند بنابراین با انحرافات دینی مقابله کرد تا نظامی که موجبات رضایت خداوند را فراهم می سازد، تحقق پیدا کند.

برپایی حکومتی بر مبنای تحقق ارزش‌های الهی

*شیعه آرمانخواه مختصات و ابعادش چیست؟

مهمترین شاخصه و ویژگی شیعه آرمانخواه شامل، برپایی حکومتی بر مبنای تحقق ارزش‌های الهی در سطح جهان، زمینه سازی برای ظهور امام زمان (عج) در دنیا، عدالت خواهی و حق طلبی در سرتاسر جهان، کمک به مستضعفان و ایستادن در برابر کشورهای استکباری است.

شیعیان آرمانخواه برخوردها و رفتارهای احساسی انجام نمی دهند در واقع با تکیه بر سیاستگذاری و هدف­های از پیش تعیین شده، برنامه های خود را به پیش می برند. به عبارت دیگر می خواهم به این مسئله اشاره کنم که مهمترین بعد شیعه آرمانخواه دوری از رفتارهای احساسی است. آنان هیچ گاه دلسرد نشده و در برابر تبلیغات سوئی که صورت می گیرد، از میدان به در نشده و دست از آرمان های­شان برنمی دارند.

*چرا خانواده سیدالشهداء تا آخرین قدم مسیر الهی حضرت را می پیمایند؟ و در این مسیر هیچ گونه خستگی به خود راه نمی دهند؟

ببینید خانواده سیدالشهداء تا آخرین لحظه به خاطر ایمان و اعتقادی که داشتند به راه امام حسین (ع) ادامه می دهند، همچنین آنان می دانستند که این حضرت در راه دفاع از انسانیت و عدالت و به خاطر حرکت در مسیر آزادی و آزادگی مبارزه می کند، خانواده امام حسین (ع) آگاه بودند که ایشان تنها به خاطر ایمان و عشق به اسلام و به خاطر حمایت از دین خود در این مسیر قدم گذاشته است.

از سوی دیگر باید گفت که دید امام حسین (ع) بسیار وسیع و گسترده است، به همین علت چون متوجه می شوند که اسلام در وضع خطرناکی است، به علت مسئولیت بزرگی که در برابر اسلام و نسل های آینده دارد، تصمیم می گیرد در مقابل حکومت یزید ایستادگی و مقاومت کند و حکومت نیرومند اسلامی تشکیل بدهد و در پناه قدرت حکومت، اسلام و مسلمانان را از چنگال ظلم و ستم نجات دهد، به همین جهت خانواده حضرت که شاهد همه این مسائل بودند تا آخرین قدم در کنار ایشان می مانند.

امام حسین (ع) کانون وحدت و اتحاد میان دنیای اسلام

*چرا امروز پیاده روی اربعین رخ می دهد؟

عشق و شور و شعور حسینی سبب می شود تا همه ساله پیاده روی اربعین انجام شود، البته باید به این مسئله هم اشاره کنم که پیاده روی اربعین طی سالهای اخیر بیش از گذشته دارای اهمیت است زیرا اربعین و امام حسین (ع) کانون وحدت و اتحاد میان دنیای اسلام و امت های مسلمان جهان است. طبعا وقتی مسلمانان جهان در کنار هم قرار می گیرند و در مراسم پیاده روی اربعین شرکت می کنند، یعنی با وحدت و انسجامی که دارند، می توانند در مقابل فتنه ها و توطئه های دشمنان بایستند و از این رهگذر می توانند، باورها و آرمان های سرور و سالار شهیدان را نیز جهانی کنند.

*عزت حسینی در جامعه امروز ما چگونه ظهور و بروز پیدا کرده و می کند؟

ایستادن در مقابل سخنان عوام فریبانه و زورگویانه کشورهای مستبد و خودرای جهان؛ نقطه ظهور و بروز عزت حسینی در جامعه ماست. بدون تردید مبارزه با صهیونیسم و کشورهای مستکبر و دفاع از ملت های مظلوم از الزامات ظهور عزت حسینی در جامعه امروزی است. عزت حسینی به معنای داشتن بصیرت و حذف چیزهایی است که موجب ذلت می شود. اگر در برابر حرف های بی پایه و اساس و تبلیغات منفی دشمنانمان، هیچ گونه حرکتی انجام ندهیم و به دنبال سازش باشیم یعنی در مسیر ذلت و خواری قدم گذاشته ایم و راه به جایی نخواهیم برد اما اگر هوشیار و بصیر باشیم، تبلیغات و توطئه های دشمن را خنثی می کنیم وعزتمندانه و باغیرت حرکت خواهیم کرد.


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین