کد خبر : ۸۰۵۲۰
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۴
به مناسبت سوم صفر، شهادت زید‌بن‌‌علی‌(س)

کاش به جای سریال مختار، قیام زید را ساخته بودند

گرچه بسیاری از ما نام زید را در متقارن با عنوان زیدیه می شناسیم و تصور می کنیم این فرقه اصول خود را از افکار او گرفته است اما واقعیت این است زیدیه هیچ ربطی به عقاید شهید کناسه کوفه ندارد. nرباره عجایب قیام زید بن علی مطالب بسیاری وجود دارد اما امتیاز و فضیلت زید شهید ولایت پذیری او حتی در مقابل برادر زاده اش حضرت صادق علیه السلام است...
عقیق: محمد صادق دهنادی: ای کاش بودجه ای که در رسانه‌ملی صرف اصلاح و ارائه تاریخ در مختارنامه شد؛ برای ادای دین به مقام شامخ حضرت زید ابن علی سرمایه گذاری می شد.

جناب زید که به بیان فقهای امامیه بعد از باقرالعلوم علیه السلام والاترین فرزند سیدالساجدین صلوات الله علیه بود؛ بعد از قیام عاشورا نزدیک ترین قیام به عقاید و مرام شیعه را صورت دادند. او حلیف‌القرآن و از بزرگترین فقهای ال رسول بود که به اذن امام معصوم برای امر به معروف و نهی از منکر، حق و عدالت به پا خاست.

درباره عجایب قیام زید بن علی مطالب بسیاری وجود دارد اما امتیاز و فضیلت زید شهید ولایت پذیری او حتی در مقابل برادر زاده اش حضرت صادق علیه السلام است. بی وفایی کوفیان در مورد زید که او را در زمانه خودش  عالم آل محمد می خواندند؛ امر تازه ای نبود اما شدت مظلومیت و خشونت دشمنان در مقابل او کم سابقه بود.

زید که به شهادت رسید، قبر او را نبش کرده و سر از بدنش جدا و تنش سال ها عریان بر دار زده شد و سرانجام پیکرش را پس از چند سال آتش زده‌ و خاکسترش را بر رود فرات سپردند.

گرچه بسیاری از ما نام زید را در متقارن با عنوان زیدیه می شناسیم و تصور می کنیم این فرقه اصول خود را از افکار او گرفته است اما واقعیت این است زیدیه هیچ ربطی به عقاید شهید کناسه کوفه ندارد.

زید بر خلاف زیدیه به شدت اهل تبری و تولی بود و حتی آخرین جمله او در زمان شهادت پیرامون سقیفه‌بنی‌ساعده و انحراف نخست بر زبان رانده شد.

با این حال، قیام مشروع و ماذون زید در مقابل بنی مروان و در ادامه پایداری های زیدیه در برابر بنی عباس، فرصت فوق العاده ای را برای امامیه در حفظ مواریث و شبکه سازی اجتماعی ایجاد نمود‌.

به عبارتی مبارزه زید و فرزندش و برخی مبارزات بنی الحسن در چارچوب تقسیم کاری بود که در آن فشار خصم مروانی و عباسی از جریان اصلی امامت برداشته شده و فضا برای فعالیت علمی و اجتماعی امامان آمده تر گردد.

با این حال از فراز و فرودهای قیام های شیعه که ابوالفرج اصفهانی در کتاب مقاتل الطالبیین به آن اشاره کرده که بگذریم، قیام زید را می توان از تنها قیام های خونخواهانه ای دانست که در آن طراز مشروعیت به نحو خاص و عام رعایت شده بود.

زید گرچه حدود ۱۵ تا ۱۶ سال پس از واقعه ی کربلا به دنیا آمد اما حماسه ای آفرید که نزدیک ترین کارزار به آرمان های جدش حضرت امام حسین علیه السلام بود و شهادتی داشت که بر آن ائمه معصومین بسیار گریسته اند و کرامت هایی پس از شهادت از بدن بی سر عریان بر دارش رقم خورد؛که تاریخ به خود ندید

ای کاش اهل منبر و اصحاب رسانه از فرصت انقلاب اسلامی و محافل عظیم حسینی بیش از آن که برای مباحث بی مایه و مراثی بی سند استفاده کنند ؛با دقت بیشتری به تاریخ اسلام این فرازهای پر افتخار و درس آموز رابه چشم بصیرت دیده و بنمایند.

جامعه ی ما امروز باید درس تکثر در عین وحدت و ولایت در عین تقسیم کار و تفکیک قوا و نیروها را بیش از همه از اهل بیت (ع) بیاموزد. قیام زید یکی از همین فرازها است که حرف های خوبی بر اساس آن می توان به اجتماع زد‌. 

به شرط آن که اهل روضه و منبر قدری مطالعه و مداقه تاریخی شان را بیشتر کنند و اهل هنر برای بهبود اثرگذاری کاری شان از اهل معرفت سوژه بجویند. 

صحیفه سجادیه یادگار گرانسنگی است که اهتمام زید شهید از نیایش های سیدالساجدین جمع آوری و روایت شده و  به ما رسیده که نشان دهنده ی دیدگاه عرفانی و اوج فکری اوست .

منبع:فردا

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین