۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۲۱ : ۰۲
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: وقتی میخواهیم پدیدهای را مطالعه کنیم، باید چند لایه را مورد توجه قرار دهیم که از جمله آنها لایه ظاهری، روند سیستمی یا روندپژوهی و الگوهای حاکم است، تاکنون عدهای روشهایی را برای مطالعه پدیدهها ارائه کردند، اما در کنار آنها باید در صدد روش مطالعهای صحیح باشیم.
ذولفقارزاده با تأکید بر اینکه در جریان انقلاب جنبه الهی به سطح کشیده و به بحثهایی محدود شد، یادآور شد: این به معنای صرفاً پرداختن به بُعد الهی جریان انقلاب اسلامی نیست و عدم توجه به دیگر ابعاد آن نیست، بلکه باید در کنار جنبه های دیگر، توجهی ویژه به بعد نورانی و الهی ماجرای انقلاب اسلامی داشته باشیم و جریان اربعین نیز در این عرصه بسیار قابل مطالعه و پژوهش است.
وی با بیان اینکه جریان اربعین حسینی (ع) مانند جریان انقلاب اسلامی است اما در حدی وسیع تر، اظهار کرد: به نظر می رسد فاعل اصلی این جریان نورانی کسی دیگر است و باید فعل و فاعل اصلی آن را شناخت تا بتوان بهتر از این فضا بهره برد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران یادآور شد، با ورود به این عرصه در می یابیم که برنامه الهی در حال رخداد است و هنر ما در چنین فضایی این است که خودمان را با این برنامه الهی تطبیق دهیم.
ذولفقارزاده با بیان اینکه اربعین جریانی برای رشد انسانها و ایجاد انسجامی قوی است، گفت: در اربعین قومیتها کنار می رود و این در حالی است که در ایام حج بیت الله الحرم شاید اینگونه نباشد، اینها نشان از جاذبه ای است که امام عالم ایجاد کرده است و باید تلاش کنیم در عرصه برنامه الهی را کشف کنیم.
منبع:تسنیم