کد خبر : ۸۰۱۷۵
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۱

«تن‌تن و سندباد» هم به نماز جمعه رفتند

در آستانۀ روز دانش آموز و مبارزه با استکبار، برای آشنایی نوجوانان عزیز با مسئلۀ استعمار و تهاجم فرهنگی، کتاب «تن‌تن و سندباد» در نماز جمعه‌های کشور معرفی شد.
عقیق:در آستانۀ روز دانش آموز و مبارزه با استکبار، برای آشنایی نوجوانان عزیز با مسئلۀ استعمار و تهاجم فرهنگی، کتاب «تن‌تن و سندباد» در نماز جمعه‌های کشور معرفی شد.

کتاب «تن‌تن و سندباد» که انتشارات قدیانی آن را به چاپ رسانده است، داستان تقابل افسانه‌های کهن مشرق زمین و داستان‌های خیالی غرب با زبانی استعاری و در قالب دو شخصیت تن‌تن و سندباد به نمایندگی از دو فرهنگ غرب و شرق است. محمد میرکیانی، نویسندۀ کتابِ «تن‌تن و سندباد» با نگاهی دقیق و انتخابی درست، گروه سنی نوجوان را به عنوان مخاطب خود برگزیده و آن‌ها را پای نقل این داستان نشانده است، نوجوانانی که در آستانۀ ورود به دوران جوانی و ورود جدی به عرصۀ اجتماع قرار دارند و بیش از هر زمان دیگری در معرض بحران انتخاب هویت و آیندۀ خود هستند.

داستان کتاب «تن‌تن و سندباد» داستان تهاجم همیشگی فرهنگ غرب بر سرزمین‌های شرقی است، اما این‌بار در قالب ماجرای جذاب گروهی از قهرمان‌های پوشالی و خیالی داستان‌های غربی مثل «تن‌تن»، «سوپرمن»، «تارزان» و «کینگ کُنگ» که راهی مشرق زمین می‌شوند تا بتوانند بر سرزمین و اندیشۀ آنها مسلط شوند؛ اما محمد میرکیانی تمام اسطوره‌های خاطره‌انگیز مشرق زمین مانند «سندباد»، «علی بابا»، «پهلوان پنبه»، «رستم» و «علاءالدین» را از دل تاریخ احضار می‌کند تا با قدرت عقل، خودباوری، و اتحادشان و با تکیه بر ارادۀ الهی، سرزمین خود را نجات دهند. در حقیقت میرکیانی تلاش کرده است حقیقتی تاریخی را در قالب یک داستان خیالی برای نوجوانان بازگو کند؛ مانند بخشی از کتاب که مسئلۀ ماهواره و خدمت ابزاری آن در دگرگونی فرهنگی توسط غرب را چنین به تصویر می‌کشد:

علاءالدین پرسید: «چطور از آسمان حمله کرده‌اند؟» پیرمرد آهی کشید و گفت: «می‌گویند با ماهواره. صنعت این قرن است. آن‌ها این‌بار از بالا به سرزمین قصه‌های مشرق زمین حمله کرده‌اند. می‌گویند قصد کرده‌اند با این دستگاه همه چیز ما را عوض کنند. می‌خواهند رنگِ‌رو، زندگی، حرف زدن، راه رفتن، خورد و خوراک؛ پوشاک و همه‌ چیز ما را به جانبی که خودشان صلاح می‌دانند ببرند.»

اگرچه کتاب «تن‌تن و سندباد» بیش از بیست سال پیش در واکنش به تهاجم فرهنگی غرب و تأکیدات فراوان رهبر معظم انقلاب در این زمینه نوشته شده است اما امروز در سال‌هایی که هجمۀ تهاجم فرهنگی نسبت به سال‌های قبل به مراتب بیشتر شده است و ابزارهای رسانه‌ای جدیدتر و پیچیده‌تری برای تسلط و یکسان‌سازی فرهنگی به میدان آمده‌ است، اهمیت بیشتری برای نوجوانان انقلاب اسلامی پیدا کرده است؛ به گونه‌ای که مقام معظم رهبری در یادداشت کوتاهی بر کتاب «تن‌تن و سندباد» چنین نوشته‌اند: «من هم، همین قصه را همیشه تعریف می‌کردم! حیف که خیلی‌ها آن را باور نداشتند... حالا دیگر کار من آسان شد! همین بس است که نسخۀ این کتاب را به همۀ بچه‌ها بدهم.»

لذا این رمان که در طرح ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در نماز جمعه‌های کشور که به‌همت مجمع ناشران انقلاب اسلامی و با همکاری شورای سیاست‌گذاری ائمۀ جمعۀ سراسر کشور در حال اجرا است، معرفی شد، علاوه بر نوجوانان، برای بزرگسالان نیز اهمیت ویژه‌ای دارد، مضاف بر این که خاطرات شیرین دوران کودکی و نوجوانی را برای مخاطب نیز بزرگسال تداعی می‌کند.

منبع:فارس

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین