۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۶ : ۰۴
وی افزود: اعتکاف مغفول و متروک بود. همزمان با تأسیس حوزه علمیه قم، آیت الله حائری پیشنهاد احیای اعتکاف را میدهند و در اولین سال این امر با یک معتکف کارش را آغاز میکند. سپس سال به سال گستردهتر شد اما در قبل از انقلاب نهایتاً به صد معتکف در مسجد امام حسن(ع) قم رسید که همگی از قشر طلاب بودند. انقلاب اسلامی فرصت احیای گسترده این سنت را فراهم کرد. اعتکاف امروز بهصورت فرهنگ عمومی در آمده است.
رئیس ستاد اعتکاف تصریح کرد: کارگروهی برای آسیب شناسی اعتکاف هم تشکیل دادیم که آسیبهای داخلی آن مرتفع شود و فرصتسوزی نشود. بهقول آیت الله جوادی آملی، اعتکاف ام العبادات است و بههمین خاطر باید نسبت به انجام خوب آن پایداری کنیم.
تکیهای گفت: آوردن لپتاپ و تلفن همراه و ارتباطات مجازی خلاف روح اعتکاف است. کسی که از رجب و شعبان استفاده نکند در ماه رمضان از اینکه نمیتواند بهدرستی از فرصتها بهره ببرد حسرت خواهد خورد.
وی افزود: بیشتر از 90درصد شرکت کنندگان سراسر کشور جوان هستند. سال گذشته 700 هزار معتکف در بیشتر از 4000 مسجد حضور داشتند. سخنرانی اساتید اخلاق، مدیحهسرایی مداحان اهل بیت، انجام عمل امداود، برگزاری حلقههای معرفتی و روایتگری رزمندگان دفاع مقدس از مهمترین برنامههای فرهنگی اعتکاف است.
رئیس ستاد اعتکاف در پایان گفت: با 6 مجمع جهانی گفتگو کردیم که برگزاری این عبادت در کشورهای دیگر ساماندهی شود. اعتکاف کمکم تبدیل به جبهه معنویتخواهی جهانی خواهد شد. بسیار باعث خوشحالی است وقتی میشنویم که 1500 معتکف در مرکز اسلامی لندن و 500 معتکف در مرکز اسلامی هامبورگ حضور داشتهاند.
منبع:تسنیم