۰۳ بهمن ۱۴۰۳ ۲۳ رجب ۱۴۴۶ - ۱۷ : ۱۳
مجموعه کتابستان که ارادت ویژه ای به ایشان دارد رمضان گذشته به دیدار این عالم اخلاق رفت تا با عرضه فعالیت ها و اهداف خود از راهنمایی های ایشان استفاده کند-که مشروح آن جلسه نیز به زودی منتشر خواهد شد. ایشان نیز عنایت ویژه ای به مسئله کتاب و کتابخوانی دارند که پیگیری احوالات کتابستان از دوستان نیز شاهدی بر این مدعاست.
چه خوب و مفید است که همچون نهضت حاشیه نویسی مقام معظم رهبری، دیگر علما که در مقام تشخیص اندیشه های سالم و فاسد نظر صائبی دارند به ارائه سیرهای مطالعاتی یا کتب مفید در زمینه های مختلف بپردازند که قطعاً در مسیر رشد کتابخوانی در میان اقشار مختلف مخصوصا جوانان و نوجوانان تاثیر فراوان و ملموسی دارد.
یکی از نیاز هایی و کارهایی که مقام معظم رهبری در حوزه کتابخوانی بیان کرده اند معرفی کتاب های مفید برای سطوح مختلف در موضوعات مختلف است. که بسیار مطلوب است این کار در حوزه های اندیشه و معرفت دینی توسط عالمان آگاه به زمان و مجتهد صورت گیرد.
کتابستان کوشیده است از میان پرسش ها و پاسخ های ایشان درباره معرفی کتاب ها، گزیده ای را به علاقه مندان ارائه کند. تا اولین قدم باشد برای پیگیری سیرمطالعاتی و معرفی کتاب های ایشان در جلسات آینده و... از سوی ما.
نکته جالبی که در پاسخ ها و برخی سوالات بود، ارائه کتاب پیشنهادی متناسب شرایط و سطح معرفتی هر شخص بود. لذا پرسش هایی انتخاب شد که تا حدی جنبه عمومیت داشته اند.
اصول عقاید در سطوح مختلف
برای اصول دین از چه منابع یا کتاب هایی استفاده کنیم؟
در سطح راهنمائی و اول دبیرستان اصول عقاید در پنجاه درس آیة الله مکارم شیرازی حفظه الله و
اواخر دبیرستان اصول عقاید آقای قرائتی و
در اوایل دانشگاه آموزش عقاید استاد محمدتقی مصباح و شرح مبسوط آموزش عقاید آقایان غرویان و میرباقری… و خدا شناسی فلسفی آقایان مجتبی مصباح و عبدالرسول عبودیت
با سلام ۲۹ ساله هستم، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، خواهشمند است با توجه به اهمیت آشنایی با اصول عقاید و از طرفی عدم آشنایی اینجانب با این مبحث سیر مطالعاتی برای حقیر تعیین بفرمایید.
به نظر من کمی منطق بخوانید، و برای اینکار کافی است که کتاب «منطق کاربردی آقای خندان» را بدقت مطالعه کنید . بعد از آن کتاب «بحثی مبسوط در آموزش عقاید» تالیف آقایان غرویان – غلامی – میرباقری را بخوانید و دقت کنید و هر جا به مشکلی بر خورد کردید بپرسید. بعد از پایان این کتاب مجموعه کتاب های آیت الله مصباح بنام «معارف قرآن» کتابهای بسیار خوبی هستند، از خداشناسی شروع شده تا اخلاق و سیاست ادامه دارد. البته اگر بیشتر منطق بخوانید و اگر کمی زبان عربی بدانید کمک بسیار خوبی برای فهم معارف دینی خواهد بود.
اخلاق
درصورت امکان چند عنوان کتاب در حوزه ی اخلاق به بنده معرفی بنمایند.
در حوزه اخلاق کتاب های خوبی وجود دارد. از جمله: اخلاق عملی تالیف آیت الله مهدوی کنی. چهل حدیث امام خمینی رضوان الله علیه. مقالات محمد شجاعی.
نماز
در مورد مفاهیم نماز و مباحث اعتقادی آن، به ویژه برای دانشجویان، چه کتبی مناسب اند؟
در مورد نماز چندین کتاب معرفی می کنم
۱٫از ژرفای نماز – رهبر انقلاب دفتر نشر فرهنگ
۲٫نماز چیست – شهید بهشتی
۳٫ صد و چهارده نکته درباره نماز – محسن قرائتی، ستاد اقامه نماز
۴٫ رازهای نماز – جوادی آملی – نشر اسرار
۵٫ بسوی او – استاد محمدتقی مصباح، موسسه امام خمینی
درباره مشروطه
با سلام برای کارکردن در رابطه با تاریخ مشروطه اولا از چه کتابی باید شروع کنیم و ثانیا سیر مطالعاتی آن را بفرمایید؟
تاریخ مشروطه پر از دروغ و دغل است و باید در مورد آن به کتاب های آقای ابوالحسنی منذر و آقای موسی نجفی و موسی حقانی مراجعه کرد.
درباره بهائیت و یهودیت
سلام علیکم برای آشنایی با آیین بهاییت و یودیت و عقاید آنها و پاسخ به شبهات آنها چه سیری را باید پیمود. بنده از منابع عربی هم میتوانم استفاده کنم.
برای آشنائی با بهائیت کتاب های فراوانی وجود دارد. ما چند تای از آنها را برای شما معرفی می کنیم. «بررسی باب و بهاء نوشته علامه حسن مصطفوی» این کتاب جدیداً چاپ تازه شده است. «فتنه باب، نوشته اعتضاد السلطنه» این کتاب جدیداً چاپ تازه شده است. «بهائیت آنگونه که هست: جمعی ازنویسندگان». در مورد یهودیت مراجعه کنید به کتاب «آشنائی با ادیان بزرگ آقای حسن توفیقی».
نواب صفوی
در مورد سیره عملی و مبارزاتی شهید نواب صفوی رحمه الله علیه اگر منابع و کتابهای موثقی را در این مورد می شناسید معرفی بفرمایید.
در همین تازگی ها چند کتاب در مورد ایشان نشر شده است که خواسته شما را تا حدی بر می آورد.
۱٫ جمعیت فدائیان اسلام به روایت اسناد دو جلد
۲٫ سید مجتبی نواب صفوی، اندیشه ها، مبارزات و شهادت او، نوشته حسین خوش نیت
۳٫ خاطرات شهید سید محمد واحدی، تدوین میزبانی
۴٫ خاطرات عبد خدائی (مروری بر تاریخچه فدائیان اسلام)
۵٫ خاطره نیره سادات احتشام رضوی (همسر شهید نواب صفوی)
۶٫ یادواره ی شهید نواب صفوی
۷٫ رهبری به نام نواب
این کتاب ها همه در مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و نشر شده است.
بعد از علامه عسکری
بنده ۲۴ سال دارم و کارشناسی حقوق دارم. می خواهم به طور مفصل و دقیق تاریخ اسلام از زمان وفات رسول بزرگوار اسلام را مطالعه کنم و کتاب های مرحوم علامه عسکری رضوان الله علیه را مطالعه کرده ام خواهشمندم محبت فرموده و منابع را به ترتیبی که صلاح می دانید به صورت کامل معرفی بفرمایید.
اگر زبان عربی می دانید مراجعه کنید به الصحیح من سیرة النبی الاعظم علامه سید مرتضی العاملی و کتاب دوم ایشان در مورد امیرالمؤمنین علیه السلام را مطالعه کنید و اگر نه ترجمه آن بنام سیرت جاودانه با ترجمه محمد سپهری و کتاب دیگر ایشان امام علی و خوارج و کتابهای آقای رسول جعفریان هم قابل استفاده است.
درباره امام رضا علیه السلام
می خواستم چند کتاب درباره زندگی حضرت رضا علیه السلام به بنده معرفی کنید.
سن۲۳ ساله لیسانس از تهران
کتابهای متعددی بطور اختصاصی و یا عمومی در مورد حضرت رضا علیه السلام وجود دارد که چند عنوان آن را برای شما عرض میکنیم:
۱- حیات فکری و سیاسی امامان شیعه تالیف رسول جعفریان
۲- سیره ی پیشوایان تالیف آقای مهدی پیشوایی
۳- زندگی سیاسی هشتمین امام علیه السلام تالیف علامه سیدجعفر مرتضی ترجمه دکتر محمد سپهری
۴- امام رضا علیه السلام تالیف ابوالقاسم سحاب
۵- زندگانی امام هشتم علی بن موسی الرضا علیه السلام تالیف احمد مغنیه
منبع: رجا
211001