عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۶۹۶۱۸
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۰
حکومت سعودی برای جلب حمایت وهابی ها و تکفیری‌ها از خودش در جامعه عربستان، سرکوب شیعیان را در دستور کار خود دارد که روند امور از احتمال وقوع انقلابی علیه آل سعود حکایت دارد.
عقیق:خبرگزاری رویترز در گزارشی به بررسی واکنش شیعیان به اقدام عربستان در جنایت اعدام آیه الله شیخ نمر باقر النمر روحانی بارز شیعه و سرنوشت آینده این کشور پرداخت و نوشت: از روز شنبه گذشته که عربستان چهار نفر از شیعیان را اعدام کرد، صدها هزار نفر از اقلیت شیعیان هر شب در اعتراض به این اقدام تظاهرات می کنند و ممکن است خشم آنها باعث ناآرامی های گسترده تری شود.

به طور مشخص، اجرای حکم اعدام شیخ نمر بحرانی بین المللی ایجاد کرد؛ به گونه ای که ایران با قدرت در خاورمیانه و هم پیمانانش با خشم واکنش نشان دادند. اما این اقدام باعث خشم مردمی در قطیف در منطقه الشرقیه در عربستان نیز شده است؛ جائیکه بسیاری، قتل شیخ نمر را بدون توجیه می دانند.

یکی از رهبران شیعه در قطیف از طریق تماس تلفنی گفت: "مردم خشمگین هستند. آنها متعجب شده اند زیرا نشانه هایی در ماههای گذشته برای اجرای نشدن احکام اعدام وجود داشت. مردم به سخنانش گوش دادند و دلیل مستقیمی مبنی بر تمایل وی به خشونت نیافته اند".

برپایه این گزارش، در شهر قطیف که حدود یک میلیون شیعه سکونت دارد، اعتراضات مسالمت آمیز بود اما این منطقه همچنین شاهد کشته شدن یک نفر و حملاتی به خودروهای امنیتی بود.

منطقه قطیف نزدیک تاسیسات نفتی بزرگی قرار دارد که بسیاری از ساکنان آنها در شرکت آرامکو - شرکت ملی انرژی عربستان- کار می کنند. ناآرامی های گذشته به وقوع حملات علیه صنعت نفت عربستان منجر نشد اما یک اتوبوس کارکنان شرکت آرامکو بعد از حرکت اعتراض آمیز سه شنبه شب به آتش کشیده شد.

بسیاری از شبکه های اجتماعی در اینترنت تصاویری ضبط شده را از تظاهرکنندگان منتشر کردند که فریاد سرنگونی حکومت آل سعود سرمی دادند و آنها همچنین شعارهای دیگری علیه دولت فریاد می زدند.

یکی از ساکنان روستای العوامیه زادگاه شیخ نمر در تماس تلفنی با خبرگزاری رویترز گفت که وی سه شنبه شب صدای گلوله ای نشنیده است اما در دو شب گذشته آن را زیاد شنیده است. وی نیز نظیر دیگرانی که با خبرگزاری رویترز از قطیف گفت وگو کردند، خواست تا نامش را ذکر نکند.

مسئولان سعودی به رسانه های خارجی از جمله خبرگزاری رویترز اجازه دیدار از قطیف را در صورت همراهی مسئولان دولتی با آنها می دهند و می گویند که این امر برای تضمین سلامت خبرنگاران است.

یکی از ساکنان گفت: تشدید اعتراضات و حملات متفرقه به پلیس بستگی به ادامه سیاست اعلام نشده نیروهای امنیتی دارد که محور آن، اجازه دادن به برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز است تا اینکه به خودی خود آرام گیرد یا پلیس آن را سرکوب کند.

برخی تحلیلگران می گویند نیروهای امنیتی معتقدند که قدرت سرکوب هرگونه اعتراضات گروهی را در قطیف دارند؛ نظیر آنچه در انتفاضه های بهار عربی در سال 2011 میلادی روی داد یا انتفاضه سال 1979.

مراکز ایست و بازرسی در ورودیهای خیابانهای اصلی قطیف ایجاد شده است.

شیعیان همواره از تبعیض در کشوری که - در آن وهابیت به صورت شبه رسمی حکمفرماست و این وهابیت، شیعیان را کافر می خواند- شکایت دارند. آنها می گویند که مورد اهانت شیوخ وهابی قرار می گیرد و بسیار نادر است که به آنها اجازه (داشتن) اماکن عبادی و اشتغال در پست های مهم دولتی داده شود.

اما ساکنان قطیف می گویند که به این شکایت های اساسی در طول سالها، با مشت امنیتی شدید علیه جامعه شیعیان پاسخ داده شده است. آنها مسئولان سعودی را به بازداشت، اعمال مجازات و تیراندازی به معترضان بی پناه و شکنجه به ناحق مظنومان متهم می کنند.

شمار زیادی از شیعیان عربستانی که پیشتر در جریان اعتراضات سال 2011 میلادی بازداشت شده بودند، به خبرگزاری رویترز گفتند که بارها مورد ضرب و جرح و محرومیت از خواب برای اعتراف کردن به انجام اعتراض قرار گرفته اند.

روابط حکومت سعودی با اقلیت شیعیان عربستان به علت اینکه حمایت از ساکنان دارای مذهب وهابیت را در دستور کار خود دارد، پیچیده شده است.

تحلیلگران می گویند که دولت در برخی اوقات موضع تندی در قبال شیعیان عربستان می گیرد تا از این طریق مقبولیت در بین وهابی‌ها کسب کند.

حملات گروه داعش در عربستان از نوامبر سال 2014 میلادی اساسا شیعیان را هدف قرار داده است که این امر در چارچوب راهبردی با هدف ظاهرا استفاده از شکاف و دو دستگی طائفه ای به عنوان راهی برای کسب حمایت از این گروه در بین اهل سنت می باشد.

چهار جوان شیعه به علت اعتراضات 2011 میلادی بازداشت و به اعدام محکوم شدند و شمار دیگری نیز محاکمه می شوند و چه بسا با مجازات اعدام روبرو شوند.

یک شهروند شیعه در شهر الدمام مرکز منطقه الشرقیه گفت: "فکر می کنم که مردم نگران هستند. چه بسا وضعیت بدتر شود. این احساس وجود دارد که ممکن است روند امور پیچیده شود."

منبع:تسنیم

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین