کد خبر : ۶۳۷۶۷
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۲
گره‌هایی به دست ابوفاضل(ع) باز می‌شود که به دست هیچ پیامبری باز نخواهد شد

پای منبرعاشورایی استادفاطمی‌نیا وآیت‌الله صدیقی

استاد فاطمی‌نیا می‌گوید: یزید می‌خواست با کشتن سیدالشهدا(ع) درهای دانشگاه دین را ببندد، ولی ایشان با خون خود و عزیزانش این درب را باز کردند. آیت‌الله صدیقی نیز معتقد است: گره‌هایی که به دست اباالفضل العباس(ع) باز می‌شود به دست هیچ پیامبری باز نخواهد شد.
عقیق:با وجود ابزارهای رسانه‌ای گوناگون برای انتقال پیام، هنوز هیچ‌یک به اندازه رسانه سنتی «منبر» اثرگذاری مستقیم ندارد. چرا که به فرموده رهبر معظم انقلاب: «ما مسلمان‌ها و به‌خصوص ما شیعیان، امتیازی داریم که دیگر ملیت‌ها و ادیان این امتیاز را به قدر ما ندارند و آن عبارت است از اجتماعات دینی که به شکل روبه‌رو، چهره به چهره، نفس به نفس تشکیل می‌شود که این را در جاهای دیگر دنیا و در ادیان دیگر کمتر می‌شود پیدا کرد. هست؛ نه به این قوّت، نه به این وسعت، نه به این تأثیرگذاری و محتواهای راقی.»

این تجمعات چهره‌به‌چهره و نفس‌ به نفس در ایام محرم از رونق بیشتری برخوردار است و  خطبا و واعظان روی منابر مختلف به بیان مسائل دینی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و ... می‌پردازند و مخاطبان علاقه‌مند با حضور پای منبر آنان، از چشمه‌سار معارف دینی سیراب می‌شوند. البته این امکان برای همگان مهیا نیست و به دلایل مختلف میسر نمی‌شود. به همین دلیل، در ایام سوگواری سید و سالار شهیدان به بازنشر برخی نکات منبری‌های مشهور می‌پردازیم:

 

استاد سیدعبدالله فاطمی‌نیا: شهادت سیدالشهدا(ع) درهای دانشگاه دین را باز کرد

کتب ما،‌ علمای ما و دانشمندان ما همه از برکت نهضت امام حسین(ع) است. یزید می‌خواست با کشتن سیدالشهدا(ع) درب دانشگاه دین را ببندد ولی امام حسین(ع) با خون خود و عزیزانش این درب را باز کردند. از همان روزهای نخستین شهادت امام حسین(ع)،‌ امام سجاد(ع) و عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب کبری(س) به عنوان اساتید دانشگاه دین، کار خود را آغاز کردند. در تمام این سفر کوفه و شام، درس دایر بوده تا رسیدند به مدینه و مستقر شدند.

همه این برکات و معارف ثمره نهضت حضرت سیدالشهدا(ع) بوده است. هیچ کاری از دست ما جز همین گریه و عزاداری بر نمی‌آید. هر چقدر کتاب در باب فلسفه قیام امام حسین(ع) نوشته شود به این جمله نمی‌رسد: «و بذل الحسین مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهالة و حیرة الضلالة» امام حسین(ع) جان در کف نهاد که بندگان خدا را از جهالت و گمراهی نجات بدهد.

 

آیت‌الله کاظم صدیقی: امیرالمؤمنین(ع)، عباس(ع) را ذخیره عاشورا قرار داد

پرچم عزت عالمین دست حضرت‌ عباس(ع) است. گره‌هایی که به دست اباالفضل العباس(ع) باز می‌شود به دست هیچ پیامبری باز نخواهد شد. حضرت عباس(ع) این مقام را به خاطر این به دست آورد که عبد بود. در زیارت حضرت آمده «السلام علیک ایها العبد الصالح».

عباس(ع) رنگ خدا دارد. هر که عبد عباس باشد عبد خدا هم خواهد بود. قمر بنی‌هاشم؛ قمر شمس وجود حسین(ع) بود. در جنگ صفین حضرت ابوالفضل(ع) به دستور امیرالمؤمنین(ع) با نقاب به میدان جنگ رفت و جنگ نمایانی داشت. طوری که مالک اشتر به امیرالمؤمنین(ع) گفت: این جوان کیست که به میدان فرستادی؟ اگر بار دیگر به میدان جنگ برگردد ما پیروز جنگ خواهیم شد. امیرالمؤمنین (ع) دستور داد نقاب از چهره بردارند. و همه دیدند که عباس‌(ع) بود. امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: عباس(ع) را ذخیره عاشورا قرار داده‌ام.


منبع:فارس


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین