گلرو در این دیدار با بیان اینکه همدلی و همبستگی میان اهل تسنن و تشیع ایران مثالزدنی است، اظهار داشت: شاید تفاوت دیدگاه میان اهل سنت و تشیع وجود داشته باشد اما هیچ تفرقه و اختلافی میان اهل سنت و تشیع کشورمان وجود ندارد.
وی افزود: فعالیت اولیه مجمع جهانی تقریب بیشتر در حوزه علمایی بوده اما بعد از حضور آیتالله اراکی در مجمع جهانی تقریب و با توجه به پیام مقام معظم رهبری در حکم آیتالله اراکی، یک نگاه جدید شکل گرفت و این نگاه جدید سعی کرد که تقریب را وارد لایهها و اقشار مختلف جامعه کند بنابراین اتحادیهها و کمیتههای مختلفی نظیر اتحادیه بانوان، اتحادیه تجار و بازرگانان، اتحادیه دانشگاهیان و اتحادیه توسعه علوم و فنآوری اسلامی شکل گرفت تا بحث تقریب را در سطوح مختلف جامعه گسترش دهند.
معاون امور اجرایی و برنامهریزی مجمع جهانی تقریب با اشاره به تشکیل اتحادیه علمای مقاومت، تأکید کرد: موضوع فلسطین یک درد مشترک میان شیعه و سنی است و حمایت از فلسطین خواسته همه مسلمانان است.
بحث وحدت و تقریب فقط منحصر به مجمع جهانی تقریب نیست
حجتالاسلام علمالهدی معاون امور ایران مجمع نیز در این نشست با تأکید بر ضرورت وحدت، ابراز داشت: امروز ضرورت و اهمیت تقریب بین مذاهب اسلامی بر کسی پوشیده نیست.
وی تصریح کرد: بحث وحدت و تقریب فقط محدود به مجمع جهانی تقریب نیست بلکه همه علما و شخصیتهای حقیقی و حقوقی و سازمانها و نهادهای جهان اسلام باید در این زمینه پیشقدم باشند.
همه ما موظف هستیم در راستای وحدت گامهای محکمتری برداریم
آخوند میرزا علی امام جمعه اهل سنت آق قلا نیز در این دیدار طی سخنانی با تقدیر از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در منطقه ترکمن صحرا، گفت: همه ما موظف هستیم در راستای وحدت و تقریب گامهای محکمتری برداریم.
وی با بیان اینکه دشمنان اسلام از هر نیرنگی استفاده میکنند تا به اسلام ضربه بزنند، اظهار داشت: در شرایط کنونی دشمنان اسلام به سرکردگی آمریکا و صهیونیسم غاصب و با همکاری برخی مزدوران منطقه تلاش میکنند تا با ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی، اسلام را تضیف کنند.
امام جمعه اهل سنت آق قلا افزود: در حالی که خدا، قرآن، پیامبر و قبله ما واحد است چرا ما نباید وحدت و اتحاد داشته باشیم؟!
در ادامه این نشست علما و پژوهشگران جوان منطقه ترکمن صحرای استان گلستان به بیان نظرات و پیشنهادات خود پیرامون گسترش وحدت و تقریب بویژه در استان گلستان پرداختند.
منبع:فارس