۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۶ : ۱۶
عبدالحسینزاده هنگام اهدای این قرآن نفیس به گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی بیان کرد: این اثر هنری نخستین قرآن کریم در کشور است که به صورت دستی و بدون استفاده از دستگاههای تحریر به خط ثلث کتابت شده است.
وی با بیان اینکه کتابت این قرآن کریم سه سال به طول انجامیده است، افزود: این اثر هنری به خط ثلث و با رسم الخط ایرانی در ابعاد 59 در 14 سانتیمتر در 604 صفحه کتابت شده و در حاشیه صفحات آن تذهیب مختصری دیده میشود.
این استاد هنر خوشنویسی، کاغذ به کار رفته برای کتابت این قرآن کریم را گلاسه مخصوص دانست و اضافه کرد: دارالقرآن کریم استان تهران من را در نگارش این اثر نفیس یاری کرده است و در نهایت این اثر در تیرماه سال گذشته، طی مراسمی در خلخال با حضور مسئولان فرهنگی شهرستان رونمایی شد.
وی در بیان هدف از اهدای این اثر قرآنی به گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی ابراز کرد: کتابخانه حرم مطهر رضوی با قدمت دیرینه خود و شیوه صحیح نگهداری از آثار فرهنگی بهترین مکان برای حفظ و ماندگاری اثر هنری من برای قرنهای آینده است.
عبدالحسینزاده با اشاره به اینکه گنجینه مخطوطات کتابخانه آستان قدس رضوی از مجموعههای بینظیر هنری جهان اسلام است، افزود: با تماشای هرکدام از این آثاری که متعلق به یکی از هنرمندان بزرگ است، کام انسان شیرین میشود.
بر اساس این گزارش، علی عبدالحسینزاده، متولد سال ۱۳۴۳ روستای اندبیل خلخال و دانشآموخته رشته پزشکی از دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۳ است که تاکنون موفق به کسب شش عنوان مختلف کشوری در رشته خوشنویسی و برپایی 11 نمایشگاه انفرادی از آثار خوشنویسی در شهرهای مختلف ایران شده است و هم اکنون با درجه سرهنگی در نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران به شغل پزشکی مشغول است.
این هنرمند خلخالی، پیش از کتابت کل قرآن کریم به خط ثلث، صحیفه سجادیه به خط ثلث و منتخب ادعیه مفاتیح الجنان را به خط نسخ کتابت کرده است، همچنین چاپ اشعار ترکی استاد شهریار به خط نستعلیق از دیگر آثار این این هنرمند خلخالی به شمار میرود.
وی دارای مدرک فوق ممتاز ثلث از انجمن خوشنویسان ایران است که از سال 1389 تا 1391 به کتابت این قرآن اقدام کرده و آن را به عنوان باقیات صالحات خود میداند.
یادآور میشود، گنجینه قرآنهای خطی آستان قدس رضوی با 20 هزار نسخه قرآن، جزوه قرآنی و دست نوشته قرآنی خطی منحصر به فردترین گنجینه کتب آسمانی جهان اسلام به شمار میرود.
منبع:ایکنا