کد خبر : ۵۲۶۱۴
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۴

اوج عرفان حضرت زینب(س) چه بود

نویسنده کتاب «زینب کبری پیام‌آور عاشورا» گفت: «آنه ماری شیمل» درباره حضرت زینب (س) می‌نویسد که چه روحیه‌ای این زن مسلمان داشت که باعث شد سرنیزها را بشکند، تن برادر را در دست بگیرد و بگوید خدایا این قربانی ما برای تو است!
عقیق:اسماعیل منصوری لاریجانی استاد دانشگاه اهل بیت(ع) و نویسنده کتاب «زینب کبری پیام آور عاشورا» گفت: نکته جالب درباره شرایطی که این کتاب را نگاشتم، این است که بنده این اثر را در دوران جنگ تحمیلی به نگارش در آوردم و احساسم این بود که زینب کبری(س) شخصیتی در طول تاریخ هستند که به خوبی شناخته نشده‌ است.
وی با اشاره به اینکه شناخت شخصیت حضرت زینب(س) عاملی برای شناخت زنان جامعه و فهمیدن نیازها، خواسته‌ها و توانایی‌هایش است، افزود: در کتابم نیز اشاره کردم که حضرت زینب (س) فردی هستند که تا جایی که در توان داشتند از حق اسلام دفاع کردند، شخصیت زنان را وسعت دادند و انسانیت را به کمال رساندند.
منصوری لاریجانی بیان داشت: بازخوانی دوباره زندگینامه و روند رشادت‌ها و دلیری‌های این زن مسلمان از کارزار حسینی تا دوران اسارت باعث می‌شود تا زنان جامعه ما خود را شناخته و اجازه ندهند که زیر بار خفت بروند و این خفت همان است که فرهنگ غرب آن را برای زنان ما هم به ارمغان آورده است، مرمت‌ها و سختی‌هایی که زینب کبری(س) در زندگی کشیدند، بهترین الگو برای تحمل سختی‌های زندگی برای بانوان ما است.
وی با بیان اینکه صبر، باور به خدا، دین‌مداری، استقامت و مقاومت بهترین واژگانی است که زینب کبری(س) معنی کردند، ادامه داد: «آنه‌ماری شیمل» که اسلام‌پژوه، خاورشناس و مولوی‌شناس سرشناس آلمانی است، درباره حضرت زینب(س)‌ می‌نویسد که چه روحیه‌ای باعث می‌شود که ایشان سرنیزه‌ها را بشکنند و تن برادر خود را در دست بگیرند، در حالی که سر ندارد و آن را برای قربانی خداوند بخوانند!
این استاد دانشگاه اظهار داشت: خود ترویج دهندگان تعلیم و تربیت در جامعه ما هم باید با این شخصیت‌ها بیشتر آشنا شوند تا معارف را بهتر ترویج دهند،‌ شخصیت‌ حضرت زینب(س) نیازمند ترسیم در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان است.
وی درباره سخن ارزشمند حضرت زینب(س) که «در کربلا چیزی جز زیبایی ندیدم» افزود: این عرفان حضرت زینب(س) را نمایش می‌دهد، زمانی که هیچ چیز جز زیبایی بدون توجه به مادیات و ظواهر عالم نمی‌بینند! همه شخصیت‌های کربلا عارف بودند و حضرت زینب(س) نیز یکی از این تجلیات عرفانی خداوند است.
منصوری لاریجانی با بیان اینکه کربلا توانست شخصیت انسان‌های بزرگ در آن را نشان دهد از جمله این انسان‌های بزرگ، حضرت زینب (س) هستند، توضیح داد: حضرت زینب(س) نماد فضل انسانی‌ هستند، چرا که همه کمالات را در خود به تجلی رساندند.
وی با اشاره به شرایط کنونی جامعه گفت: امروز باید تلاش کنیم جامعه را به لحاظ فرهنگی به یکپارچگی برسانیم، نباید اجازه دهیم جامعه به بحران هویتی دچار شود و این بحران پیش روی زنان ما نیز هست، باید شخصیت زنانی چون حضرت زینب(س) را به جامعه به خوبی معرفی کنیم.


منبع:فارس
211008

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین