خاصیت ضدسرطانی خرما ازدیدآیتاللهبهجت
تعجب است که با این همه پیشرفتهای علمی وطبی تاکنون نتوانستهاند سرطان را علاج و یا از آن جلوگیری کنند!
عقیق:تعجب است که با این همه پیشرفتهای علمی وطبی تاکنون نتوانستهاند سرطان را علاج و یا از آن جلوگیری کنند!
آیتالله
بهجت میفرمایند: «تعجب است که با این همه پیشرفتهای علمی وطبی تاکنون
نتوانستهاند سرطان را علاج و یا از آن جلوگیری کنند و یا ان که بفهمند از
چه حاصل میشود. میگویند: عراق و مناطقی که نخلستان دارد و خرماخیز است
مبتلایان به سرطان نادر هستند. یکی از اطبا مدعی بود که دارویی کشف کرده
است که سرطان را درمان کند و گفته است که آن را از قانون شیخ ابوعلی سینا
برگرفته است و عمده اجزای آن شیره خرما است.»
این اشاره آیتالله
بهجت به خاصیت ضدسرطانی خرما بسیار به جا و درست است؛ چرا که امروزه نقص
منیزیم در بدن زمینه را برای ابتلا به بیماری سرطان فراهم میکند و خرما
مقدار فراوانی منیزیم دارد که وقتی مصرف میشود احتیاج بدن را دفع میکند
به همین دلیل است که اعراب و صحرانشینان با اینکه در فقر به سر میبرند به
دلیل خوردن خرما مبتلا به سرطان نمیشوند.
در احوالات شیخ حسنعلی نخودکی آمده است که بیماران خود را با انجیر و خرما درمان میکردند.
چه کسانی کمتر خرما بخورند؟
نباید
در خوردن خرما به دلیل دارا بودن قند فراوان افراط کرد، در این صورت کسانی
که لوزالمعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده دارند
باید کمتر خرما میل کنند.
از خواص دارویی دیگر که در کتب طب آمده
این است که خرما برای التهابات روده و معده سودمند و برای درمان سرفه خشک و
التهابات ریوی و تهییجات مجاری ادرار مفید است.
خرمای نرسیده و ترش
در جریان خون و جلوگیری از اسهال و اصلاح لثههای دندان بسیار موثر است.
خرمای رسیده تازه، قوه بینایی را تقویت کرده و درمان درد مفصل و سیاتیک
است. جوشانده رطب در شیر سینه را نرم میکند و از سرفه و احتقان* میکاهد.
خرما همچنین دارای گوگرد، فسفر، کلسیم، آهن، ویتامینهای آ، بی، سی و قند و
سلولز است.
در حدیثی از امام علی (ع) نقل شده است که: «کام دهان
کودکان خود را با خرما بگشایید، چون پیامبر در مورد حسن (ع) و حسین (ع) نیز
چنین کرد.»
* احتقان: درد شکم گرفتن از بند آمدن بول.
پی نوشت:
در محضر بهجت، نسخه شفابخش خرما، توصیههای پزشکی عارفان، طبالکبیر.
منبع:فردا