عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۴۲۱۴۹
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۳
آیت‌الله ضیاء‌آبادی پاسخ می‌دهد
آیت‌الله ضیاء‌آبادی در یکی از جلسات اخیر تفسیرش در مسجد علی‌بن‌الحسین(ع) در تفسیر آیه ۴۵ سوره کهف به بیان دلیل اصلی جنگ‌ و کشتار‌های انسان در دنیا پرداخته است.
عقیق:جلسات تفسیر آیت‌الله «سید‌محمد ضیاء‌آبادی» دوشنبه هرهفته بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد «علی‌بن‌الحسین(ع)» دربند تهران برگزار می‌شود. البته این جلسات از ابتدای ماه محرم تعطیل شده و از ابتدای ربیع‌الاول از سر گرفته می‌شود.

در این گزارش مهم‌ترین نکات این جلسه تفسیر ایشان که در تاریخ 3 شهریور‌ماه 1393درباره آیات 45 و 46 سوره مبارکه «کهف» برگزار شده تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.

علت جنگ و کشتار‌های انسان

خداوند در آیه 45 سوره کهف می‌خواهد حقیقت دنیا را نشان دهد که فناپذیر است و دوام ندارد. این مطلب برای کسانی که مجذوب دنیا هستند قابل فهم نیست، زیرا آنان در این دنیا غرق شده‌اند و نمی‌پذیرند که این دنیا فنا می‌شود. در درس قبل هم خواندیم که فرد دنیا‌دار و ثروتمند می‌گوید: باورم نمی‌شود که این دنیا با باغ‌ها و نعمت‌های فراوانش نابود شود. علت جنگ‌ها و کشتار‌ها در دنیا هم همین است زیرا آنان باور ندارند که این دنیا به پایان می‌رسد و می‌گویند باید همه دنیا برای من باشد.

تغییر فصول و جوانی و پیری انسان نشانه‌های فنا‌پذیر‌بودن زمین هستند

خداوند صحنه بهار و پاییز را برای ما یاد‌آوری می‌کند که در بهار باران می‌بارد و گیاهان و گل‌ها می‌رویند و در پاییز همه از بین می‌روند. این تغییر فصل‌ها نشانه‌ای بر فنا‌پذیر بودن زمین است.

انسان که از مادر متولد می‌شود ابتدا گریه می‌کند بعد شیرین زبانی ‌می‌کند، رشد می‌کند و به جوانی زیبا و نیرومند تبدیل می‌شود. سپس همین جوان نیرومند پیر شده و برای نشستن و برخواستن از دیگران کمک می‌گیرد. این هم از قدرت همان خدایی است که بهار را خزان می‌کند. پس می‌تواند دنیا را هم نابود کند.

در آیه 46 سوره مبارکه کهف آمده: «الْمَالُ وَ الْبَنُونَ زِینَةُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَ الْبَاقِیَاتُ الصَّالِحَاتُ خَیْرٌ عِندَ رَبِّکَ ثَوَابًا وَ خَیْرٌ أَمَلًا».

مال و فرزندان زینت دنیا هستند یعنی خداوند این‌ها را برای زیبا کردن دنیا آفریده تا دنیا را دلربا کند و به وسیله آن بندگان را مورد آزمایش قرار دهد. پس دنیا به خودی خود زیبا نیست بلکه زینت شده است. مال و فرزند هم زینت آن هستند، البته در این آیه این زینت‌ها به عنوان راهی برای باقیات‌الصالحات بیان شده‌اند.

مال و فرزند زینت‌هایی که می‌توانند باقیات‌الصالحات شوند

انسان باید از فرصت دنیا برای آخرت خود استفاده کند و مال دنیا را به صورت باقیات‌الصالحات برای خود درآورد. فرزند هم اگر به درستی تربیت شود هرگاه عمل خیری انجام دهد باقیات‌الصالحاتش برای پدر و مادر محفوظ می‌ماند.

اگر انسان از مال و فرزند که زینت دنیا هستند و ممکن است باعث فریب شوند به درستی استفاده کند یعنی به عنوان مثال مدرسه یا بیمارستان احداث کند و یا فرزندانش را به‌خوبی تربیت کند این زینت‌ها را برای خود به باقیات‌الصالحات تبدیل کرده است.

آموختن علم هم نوعی باقیات‌الصالحات است. اگر کسی یک انسان را زنده کند گویا همه مردم را زنده کرده و یا اگر مردم را هدایت کند و از گمراهی‌ها دور کند ثمره این کار را تا سالیان سال می‌بیند. به این‌ها می‌گویند باقیات‌الصالحات.

علاقه‌مندان می‌توانند برای استفاده کامل از این مبحث در ادامه فیلم آن را مشاهده کنند.


منبع:فارس

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین