آیتالله ممدوحی:
جریانات منحرف، بیدینی در حاشیه دین را ترویج میکنند
عضو مجلس خبرگان رهبری،معتقد است: این که گفته شود «عزاداری عشق است و کاری به دین ندارد»درست نیست.اگر با این دید برای امام حسین(ع) عزاداری شود، خروجی آن معلوم است. عزاداری باید به گونهای باشد که اگر حضرت ببینند به آن افتخار کنند.
عقیق: آیتالله حسن ممدوحی عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با تأکید بر این سخن که منبر و هیئت رسانه منحصر به فرد و انحصاری شیعه است، گفت: ساده ترین، کم خرجترین و پرفایدهترین مساله در آئین ما همین مسجد و منبر و حسینیه است که مردم را تربیت میکند و حقایق را به آنها تفهیم میکند و در طول تاریخ این نقش را داشته است.
باید نقش تربیتی و محور بودن منابر و مساجد و حسینیهها را حفظ کنیم
وی اظهار کرد: اگر همین امروز پیامبر خدا(صلیالله علیه و آله) بیایند و در قم نماز مردم را ببینند میفرمایند این همان نمازی است که بر قلب من نازل شد یا در حج اگر تشریف بیاورند میفرمایند این همان اعمالی است که من انجام میدادم. این آئین و سنتها را همین روحانیت و مساجد و حسینیه و محراب و... حفظ کرده و نگذاشته حتی یک نقطه از آن کم شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که باید نقش تربیتی و محور بودن منابر و مساجد و حسینیهها را حفظ کنیم و ادامه دهیم، تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی و تلاش و مجاهدت علما این راه ادامه دارد و منبریها هم بر آن توجه دارند.
آیتالله ممدوحی با بیان چند توصیه به منبریها و خطبا نیز گفت: توصیه میشود قبل از منبر حرفها مطالعه شود و در هر شرایط و مکانی باید به مقتضای آن زمان و مکان حرف زده شود. یعنی میشود همان حرفهای صحیح را در تهران به گونهای و در شهرهای کوچک و روستاها به گونهای دیگر با زبان آن مردم زد و اگر پرسیدند این حرف را از کجا میگویی باید سند و مستند صحت مساله را بیان کند و داشته باشد.
برخی حرفها نه نتها ترویج اسلام و به نفع اسلام نیست بلکه مضر است
وی ادامه داد: در بسیاری موارد دیده میشود بعضی از کسانی که آگاهانه کار نمیکنند، حرفهایشان نه نتها ترویج اسلام و به نفع اسلام نیست بلکه مضر است و باید با دقت کامل حرفها را از لحاظ سند بررسی کنند و برای مردم بیان کنند، به اضافه این که منطبق با روز و احتیاجات روز باشد که امروز زندگی مردم زوایای زیادی پیدا کرده است که این حرفها باید به گونهای باشد که در عین حال که آئین اسلام و نظام تربیتی را به آنها آموزش و تذکر دهد، مردم را به زمان هم آشنا کند.
این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: وعاظ و سخنرانان در عین حال مواظب باشند مردم به دامهای مختلف نیافتند که یکی از آنها همین فضای مجازی است که به خانهها راه یافته است. باید وعاظ و منبریها خطرات و آسیبهای آن را تبیین کنند که امروز استعمارگران، جبهه جنگ را با ماهوارهها و فضای مجازی به داخل خانهها آوردهاند، لذا باید حواستان جمع باشد که چه به خانه میبرید و به فرزندانتان چه می دهید. گاهی کاسه سم ضرر کمتری نسبت به این ماهوارهها و فضای مجازی دارد.
مکاتب نوظهور بیدینی در حاشیه دین را ترویج میکنند
آیتالله ممدوحی با بیان این که یکی دیگر از موضوعاتی که باید کارشناسان و صاحبان اطلاعات روی آن برای مردم روشنگری کنند، بحث مکاتب و عرفانهای نوظهور است، گفت: سخنرانان و خطبا با استفاده از فرصت ماه محرم و مجالس عزاداری سیدالشهداء علیهالسلام این مساله را برای مردم تبیین کنند که خیلی ضروری است. این مکاتب، بی دینی در حاشیه دین را ترویج میکنند باید مردم را به این مسائل توجه دهیم که اینها نگرانیهای اصلی جامعه ماست.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین با توصیه به جامعه مداحان و ستایشگران اهلبیت علیهمالسلام برای رعایت و توجه برخی مسائل در عزاداریها، اظهار کرد: در عین حال که ما ارادت خاصی به این قشر داریم و پیش همه ما محترم و خادم سیدالشهداء علیهالسلام هستند اما هم آن ها و هم ما شاهد هستیم که برخی جریانات منحرف به اسم عزاداری حرفهای نابجا میزنند و گاهی مبالغههای ناجور میکنند که قطعا خود حضرت معصومین علیهمالسلام راضی نیستند. دعوت به اقدامات ناشایست میکنند. متاسفانه گاهی کارهایی میکنند که خود سیدالشهداء علیه السلام از آن بیزار هستند.
این که به نام عزاداری بچه سه ساله را روی شیشیه خرد شده بغلتانند موجب بیزاری امام حسین(ع) است
وی افزود: من زمانی اصفهان دعوت بودم که یک فردی آمد و نوشتهای آورد که میگفت:"عزاداری عشق است و کاری به دین ندارد" حالا این فرد با این نگاه میخواهد برای امام حسین(ع) عزاداری کند. معلوم است خروجی آن چه میشود. عزاداری باید به گونهای باشد که اگر حضرت ببینند به آن افتخار کنند.
آیتالله ممدوحی گفت: این که به نام عزاداری شیشهای را خرد کنند و بچه سه ساله را روی آن بغلتانند و بعد آن بچه بمیرد یا با پا روی شیشهها بروند یا قمه بزنند و از این قبیل کارها نه تنها مورد رضایت امام حسین علیهالسلام نیست بلکه موجب آزرده شدن آن حضرت و مورد بیزاری آنان است.اگر این افراد راست میگویند، قول بدهند دیگر غیبت نکنند. دروغ نگویند. تهمت نزنند. امربه معروف کنند و... اینها کارهایی است که صلاح نیست و باید خود مداحان در مجلس خود مراقب باشند تا کسانی نیایند و کارهایی از این دست را ترویج نکنند که سبب هتک حرمت اهلبیت علیهم السلام و مجالس عزاداری آنان باشد. باید خیلی مراقب باشند.
منبع:تسنیم