عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۳۴۹۶۴
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۱
در جنگ خندق تعداد مسلمانان 3000 نفر و تعداد شهداى مسلمانان 6 نفر بود. تعداد كفار 10000 نفر بود ولى تعداد مقتولين كفار ذكر نشده است.

عقیق:امروز 5 شنبه 23 مردادماه 1393 هجری شمسی برابر با 17 شوال 1435 هجری قمری است.

مهمترین حوادث امروز تاریخ شیعه عبارتند از:

1. جنگ خندق
در اين روز در سال 5 ه  غزوه خندق (احزاب) و كشته شدن عمرو بن عبدود به دست اميرالمؤمنين عليه‏ السلام به وقوع پيوست، و اين جنگ در زمستان به وقوع پيوست.  وقوع جنگ خندق را بعضى در 8 ذى القعده  و بعضى در 15 شوال گفته ‏اند،  و استبعادى ندارد كه شروع جنگ در 15 شوال باشد. همچنين به قولى غزوه خندق در سال 4 ه  اتفاق افتاده است.

در اين جنگ تعداد مسلمانان 3000 نفر و تعداد شهداى مسلمانان 6 نفر بود. تعداد كفار 10000 نفر بود ولى تعداد مقتولين كفار ذكر نشده است.

در اين جنگ مسلمانان داخل مدينه در اطراف شهر خندقى كندند. مشركين 25 روز مدينه را محاصره كردند و از هر طرف كه خواستند وارد شوند خندق بود. در اثناى اين كار منافقين جسارت‏ ها به پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏آله نمودند و عمرو بن عبدود مبارز طلبيد ولى كسى جرأت نكرد. عمر بن خطاب از شجاعت‏ هاى عمرو سخن گفت، و در مردم ايجاد ترس كرد.

عمر كه از شجاعت عمرو بن عبدود سخن مى‏ گفت و رعب و وحشتى در دل مسلمانان انداخته بود به عبدالرحمن بن عوف و طرفدارانش گفت: «اگر عمرو بر ما چيره شود همه ما را خواهد كشت. بهترين راه اين است كه محمد را دست بسته تحويل آنها دهيم؛ و خودمان به قوممان ملحق شويم»!!  اينجا بود كه آياتى از سوره احزاب نازل شد!!

در چنين شرايطى پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏آله فرمودند: «چه كسى به مبارزه عمرو مى‏ رود تا من بهشت را برايش ضمانت كنم»؟ آيا دوستى هست كه شر اين دشمن را كفايت كند؟ آقا و مولايمان اسد اللّه‏ الغالب على بن ابى‏ طالب عليهماالسلام فرمود: «من به مبارزه او مى ‏روم». پيامبر صلى‏ الله ‏عليه‏ و‏آله سكوت كردند، و تا سه بار اين كلام را فرمودند، و هر سه بار اميرالمؤمنين عليه‏ السلام براى مبارزه اعلام آمادگى نمودند.

آخر الأمر پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏آله اجازه فرمودند و با دستانشان عمامه بر سر آن حضرت پيچيدند و اميرالمؤمنين عليه‏ السلام حركت كردند. در اين هنگام پيامبر صلى ‏الله ‏عليه‏ و‏آله فرمود: «برز الايمان كله الى الشرك كله»:  به تحقيق تمام اسلام در مقابل تمام كفر ايستاد.

بعد از آنكه عمرو بن عبدود اسلام اختيار نكرد و دست از جنگ برنداشت، اميرالمؤمنين عليه‏ السلام او را به يك ضربت از پا درآورد. در اين حال صداى تكبير مسلمين بلند شد و پيامبر صلى‏ الله‏ عليه ‏و‏آله فرمود: «مبارزه على بن ابى‏ طالب عليه‏ السلام با عمرو بن عبدود در روز خندق از اعمال امت من تا روز قيامت افضل است».

2 . وفات اباصلت هروى رحمه‏ الله
در اين روز در سال 203 يا 207 ه  ثقه جليل اباصلت عبدالسلام بن صالح هروى كه اهل هرات بود پس از آزادى از زندان مأمون از دنيا رفت.

اباصلت از اصحاب امام رضا عليه‏ السلام و از خواص شيعيان بود، و كتاب «وفاة الرضا عليه ‏السلام» تأليف اوست. در ايران دو قبر منسوب به آن بزرگوار است: يكى در بيرون شهر مشهد مقدس، و ديگرى در دروازه رى قم ، كه قبر منسوب به او در قم طبق تحقيق اعتبار بيشترى دارد. بنا بر قولى ديگر وفات او در 24 شوال سال 236 ه است.

 

منبع:جام

211008


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین