عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۳۱۹۱۳
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۴
گنجینه‌ای ارزشمند افزون بر 170 سکه نقره از سلسله ساسانیان، امپراطوران مغول هند، سربداران، آل‌جلایر و آل مظفر، توسط آقای حسین محمودیان از تهران، به گنجینه تمبر، اسکناس و سکه موزه آستان قدس رضوی اهدا شد.

عقیق: به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، مسئول گنجینه تمبر، اسکناس و سکّه سازمان یادشده با اعلام این خبر گفت: « این مجموعه غنی شامل سکه‌های خسرو اول ساسانی ضرب بیشاپور، سکه نقره هرمزد چهارم ساسانی ضرب شهرهای ری، اردشیرخوره، بیشاپور، ویسپ شادخسرو، اهواز، می (میشان در غرب کشور)، جی (اصفهان) و نرمانشیر (ضرب بین سالهای سوم و دوازدهم حکومت وی)، سکه نقره خسرو دوم ساسانی ضرب نرمانشیر (کرمان)، سکه نقره بهرام ششم ساسانی(مشهور به بهرام چوبین) ضرب ویسپ شاد خسرو در سال اول حکومتش را شامل میشود». محمدحسین یزدی‌نژاد خاطرنشان کرد:« در این مجموعه نیز سکه‌های شیخ اویس بن حسن (757 الی 776 قمری) از حکام جلایر و سکه‌های جلال‌الدین ابوالفوارس شاه شجاع (765 الی 786 قمری) از حاکمان آل مظفر نیز موجود می باشد». یزدی نژاد با بیان اینکه این سکه‌ها در شهرهای شیراز، ابرقو، یزد، لار، شبانکاره، کازرون، ایذج، دزفول و کرمان در بین سالهای 761 الی 768 ه.ق. ضرب شده‌اند، موجود می باشد اظهار داشت:« سکه های نقره علی موید نجم الدین (766 الی 778 ه.ق.) از حاکمان سربداران ضرب شهر های دامغان، سمنان، استرآباد و ری نیز دوستداران تاریخ خراسان را به خود جلب می نمایند. وی این مجموعه اهدایی ارزشمند را شامل سکه‌های شاه جهان (1037 الی 1068 ه.ق.) سازنده بنای مشهور تاج محل در شهر آگرا هند، محی‌الدین اورنگ زیب عالمگیر (1068 الی 1118 ه.ق) و محمد ناصرالدین روشن اختر مشهور به محمد شاه(1131 الی 1161 ه.ق. ) از امپراطوران سلسله گورکانیان هند نام برد و اظهار داشت:« این سکه ها در شهرهای اجمیر، سلیم آباد، دارالخلافه شاه جهان آباد (شهر دهلی)، اکبر آباد (شهر آگرا فعلی)، دارالسرور (شهر برهانپور فعلی) در هندوستان ضرب گردیده و از نکات برجسته آن می‌توان به کتیبه‌های زیبای نقش برجسته بر روی این سکه‌ها که اوج گسترش زبان فارسی را در سرزمین هند به نمایش می‌گذارد و هر بیننده را جذب می نماید اشاره کرد و تصریح کرد:« این مجموعه غنی و ارزشمند پس از مستند سازی جهت تحقیق و پژوهش و مطالعه در اختیار پژوهشگران و محققان تاریخ گذاشته خواهد شد».
گفتنی است که گنجینة سکّة موزة آستان قدس رضوی، با در اختیار داشتنِ مجموعه‌ای قابل توجه از سکّه‌های تاریخی ایران و سایر کشورهای جهان، سالانه پذیرای صدها هزار نفر از زائران و مجاوران حرم مطهّر رضوی، گردشگران داخلی و خارجی، مجموعه‌داران سکّه از سراسر ایران و سایر کشورهای جهان، دانشجویان و پژوهشگران است.
 


منبع:قدس

211008


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین