کد خبر : ۲۷۸۷۶
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۷
دوازدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)

آغازهفته‌های فرهنگ رضوی از 20 اردیبهشت

دبیر جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) گفت: 4 قاره جهان میزبان برنامه‌های دوازدهمین دوره این جشنواره هستند.

عقیق: سیدجواد جعفری،گفت: جشنواره امام رضا(ع) به سمت مردمی شدن در حرکت است و فعالیت‌های این جشنواره، توسط خود مردم ساماندهی و اجرا می‌شود.

وی آمار و ارقام هم در این زمینه ارائه کرد و افزود: در جشنواره دوازدهم در سال جاری، 2/ 58 درصد از برنامه‌های جشنواره امام رضا(ع)، توسط مردم اجرا می‌شود که این نشان دهنده حرکت جشنواره به سمت مردمی شدن است. 8/ 41 درصد برنامه‌ها هم توسط نهادها و دستگاه‌های عضو جشنواره اجرا می‌شود.

دبیر جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) به برگزاری هفته‌های فرهنگ رضوی اشاره کرد و با بیان این‌که «این هفته‌ها در کرمانشاه، کرمان، جنوب کرمان، اردبیل و قزوین برگزار می‌شود» از افتتاحیه هفته‌های فرهنگ رضوی در کرمانشاه با حضور مقامات عالی رتبه کشور خبر داد و اظهار کرد: بیستم اردیبهشت ماه جاری با حضور مقامات عالی کشوری و استانی هفته‌های فرهنگ رضوی در کرمانشاه آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که «معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد و سخنرانان، شاعران، قاریان و مداحان برجسته ملی و بین المللی در هفته فرهنگ رضوی کرمانشاه به اجرای برنامه می‌پردازند» افزود: امسال دو سیاست مهم و راهبردی در برنامه‌های هفته‌های فرهنگ رضوی دنبال می‌شود.

جعفری یکی از این سیاست‌ها را توسعه زمانی برنامه‌های جشنواره امام رضا(ع) عنوان کرد و ادامه داد: با برگزاری هفته‌های فرهنگ رضوی در حقیقت جشنواره امام رضا(ع) ماه‌ها قبل از دهه کرامت آغاز می‌شود و مردم ایران با این هفته‌ها به استقبال جشن‌های دهه کرامت خواهند رفت.

توجه به جوانان راهبرد مهم برنامه‌های هفته فرهنگ رضوی

دبیرجشنواره بین المللی امام رضا(ع) توجه ویژه به جوانان را دیگر راهبرد مهم برگزاری هفته‌های فرهنگ رضوی در سال جاری دانست و گفت: توجه ویژه به قشر جوان و تدارک برنامه‌های متنوع برای آنها دیگر سیاست راهبردی برگزاری هفته‌های فرهنگ رضوی در سال 93 است.

جعفری به محورهای هفته‌های فرهنگ رضوی اشاره و تصریح کرد: سبک زندگی با الهام از معارف رضوی، تحکیم خانواده با الهام از آموزه‌های رضوی، تاکید بر نقش امامت و رهبری مبتنی بر حدیث سلسله الذهب، نقش و تاثیرات حضور امام رضا(ع) در ایران، اخلاق رضوی مبتنی بر اخلاق فردی، اجتماعی و سیاسی امام رضا(ع) و هم چنین امام رضا(ع) و وحدت امت اسلامی مهم‌ترین محورهای مورد توجه در برگزاری برنامه‌های هفته‌های فرهنگ رضوی است.

وی بر ارتقای کیفی برنامه‌ها هفته‌های فرهنگ رضوی تاکید کرد و گفت: در راستای دست یابی به این هدف، در این دوره استان‌های محدودتری میزبان هفته‌های فرهنگ رضوی خواهند بود تا امکان حمایت و نظارت بیشتر بر برنامه‌های این هفته‌ها وجود داشته باشد.

ارسال 18هزار بسته اقلام متبرک و 5 هزار کارت پستال رضوی به مقصد چهار استان

مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) از ارسال 500 اثر نمایشگاهی به استان‌های مجری این هفته‌ها خبر داد و عنوان کرد: این 500 اثر شامل بخشی از تولیدات دوره‌های گذشته جشنواره و تصاویر نابی است که توسط عکاسان برجسته کشور از بارگاه منور امام رضا (ع) تهیه شده است.

جعفری هم چنین از ارسال آثار سینمایی شامل فیلم کوتاه، انیمیشن و نماهنگ با محوریت فرهنگ رضوی در قالب یک بسته کامل و ارسال پنج هزار کارت پستال با موضوع احادیث امام رضا(ع) و 18 هزار بسته اقلام متبرک به مقصد استان‌های مجری هفته‌های فرهنگ رضوی خبر داد و گفت: با توجه به درخواست فراوان استان‌های دیگر، هفته‌های فرهنگ رضوی به صورت چرخشی برگزار می‌شود اما در هر دوره استان نمونه انتخاب می‌شود و این استان به دلیل سطح بالای کیفی برنامه‌هایش، این مجوز را خواهد داشت تا در سال‌های بعد هم میزبان هفته‌های فرهنگ رضوی باشد. هم چنین استانی که طرحی نو و خلاقانه به ستاد مرکزی هفته‌های فرهنگ رضوی ارائه کند، می‌تواند در دوره بعد میزبان هفته‌های فرهنگ رضوی باشد.

جعفری در ادامه با اشاره به بخش‌های هشت گانه دوازدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع)، یادآور شد: در بخش ملی 85 برنامه موضوعی طراحی شده و تلاش شده است بخش علمی این 85 برنامه تقویت شود بنابراین بخش قابل توجهی از حوزویان، دانشگاهیان و فرهیختگان کشور در این بخش حضور دارند.

نقاط مختلف 4 قاره جهان میزبان برنامه‌های جشنواره دوازدهم

دبیر جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در بخش دیگری از این میزگرد مطبوعاتی به بخش بین الملل این جشنواره اشاره داشت و گفت: بخش بین الملل با رعایت دو اصل مخاطب محوری و به کارگیری ظرفیت‌های بومی در نقاط مختلف دنیا برگزارمی‌شود.

وی از برگزاری جشنواره دوازدهم در 4 قاره جهان خبر داد و گفت: امسال در 32 نقطه قاره آفریقا، 22 نقطه قاره کهن آسیا، 15 نقطه اروپا و شش نقطه قاره آمریکا، برنامه‌های جشنواره دوازدهم اجرا می‌شود و مجموعا 200 نقطه و 75 کشور در جهان میزبان دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) خواهند بود.

وی بخش عمومی را یکی دیگر از بخش‌های جشنواره دوازدهم اعلام و تصریح کرد: بخش عمومی جشنواره به طور عمده شامل جشن‌های دهه کرامت است که با مشارکت مردم اجرا می‌شود و 17 کارگروه از اقشار مختلف مردم در برگزاری این جشن‌ها مشارکت دارند.

مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) به بخش ویژه جشنواره دوازدهم هم اشاره کرد و ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، 5 ذیقعده را روز تکریم و بزرگداشت امام زادگان نامگذاری کرده که در تقویم کشور نیز به ثبت رسیده است به همین مناسبت بخش ویژه‌ای در جشنواره امام رضا(ع) با همین عنوان برنامه ریزی شده است و امسال در بقاع دو امامزاده در گچساران و طبس تکریم و بزرگداشت بی بی حکیمه خواهر امام رضا(ع) و امام زاده حسین بن موسی الکاظم برادر امام رضا(ع) برگزار می‌شود.

جعفری همچنین برگزاری باشکوه مراسم‌های افتتاحیه و اختتامیه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) را از دیگر برنامه‌های پیش رو در سال جاری عنوان کرد و گفت: آیین افتتاحیه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) هم زمان با آغاز جشن‌های دهه کرامت طبق روال هر سال در حرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود و در آئین اختتامیه جشنواره که با حضور مقامات عالی کشور هم زمان با میلاد ثامن الحجج(ع) در مشهد برگزار می‌شود، عصاره آنچه که در دوره دوازدهم جشنواره انجام شده، متجلی خواهد شد.

17 اردیبهشت ماه آغاز همایش‌های بخش دانشگاهیان جشنواره

مدیر بنیاد بین المللی امام رضا (ع) هم چنین در این نشست از آغاز همایش‌های بخش دانشگاهیان دوازدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع) خبر داد و گفت: افتتاحیه بخش دانشگاهیان جشنواره امام رضا (ع) فردا 17 اردیبهشت ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می‌شود.

به گفته وی از دیگر برنامه‌های بخش دانشگاهیان جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) می‌توان به برگزاری همایش سیره و معارف رضوی در دانشگاه فردوسی مشهد، همایش عرفان اسلامی در آموزه‌های رضوی در دانشگاه آزاد گناباد، هم اندیشی خانواده پژوهشی در سیره رضوی در پردیس خواهران دانشگاه امام صادق(ع) در تهران، جشنواره ادبیات داستانی رضوی در دانشگاه حکیم سبزواری، همایش تعلیم و تربیت و سبک زندگی در فرهنگ رضوی در دانشگاه آزاد مشهد، همایش قرآن و میراث رضوی در دانشگاه علوم قرانی سبزوار و همایش سسله الذهب در دانشگاه نیشابور اشاره کرد.


منبع:ایسنا

2111008


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین