کد خبر : ۲۷۳۲۷
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۳

رجب مقدمه‌ای برای حضور پاک درمهمانی خدا

ماه رجب شرافت و حرمت زیادی دارد و در فضیلت آن روایات بسیاری وارد شده است.پیامبر خدا(ص) بدان سبب این ماه را «اصمّ» نامیدند که هیچ ماهى به پایه عظمت آن نمى رسد.
عقیق: درست است که همه ماه هاى سال، پرتوى از قدرت جهان آفرین است; اما سه ماه رجب، شعبان و رمضان، داراى امتیاز و برجستگى ویژه اى هستند.پیامبر خدا(ص)مى فرماید: رجب، «شهرالله الأصمّ» است; و بدان سبب آن را «اصمّ» نامیدند که هیچ ماهى به پایه عظمت آن نمى رسد; مردم زمان جاهلیت به رجب حرمت مى نهادند و آنگاه که اسلام درخشیدن گرفت، بر حرمت آن افزود. بدانید که "رجب ماه خدا" "شعبان، ماه من" و "رمضان، ماه امت" من است پس هرکس یک روز از رجب را روزه بدارد، مستحقّ رضوان الهى گردد و روزه اش غضب الهى را خاموش کند و خداوند درى از درهاى جهنّم را بر او ببندد. اگر کسى به اندازه تمام زمین طلا انفاق کند، برتر از روزه یک روز آن نخواهد بود... هرگاه شب شود، دعایش مستجاب خواهد بود: یا در دنیابه او عطا خواهد شد و یا براى آخرت او ذخیره مى شود...

در همین زمینه امام کاظم(ع) مى فرماید: رجب، نام نهرى در بهشت است که از شیر سفیدتر و از عسل شیرین تر است; بنابراین هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد، خداوند از آن نهر به او خواهد نوشاند.(اقبال الأعمال635)

امام صادق - علیه السلام - نیز از پدر بزرگوارشان حکایت کرده است که امیرالمؤمنین (ع) شیفته آن بود که در چهار شب از سال، فارغ البال به عبادت بپردازد: شب اول رجب و شب هاى عید فطر و قربان و شب نیمه شعبان. (وسائل الشیعه، ج 5، ج 139).

یکى از کارهاى مهم و شایسته در ماه رجب، کمک به مستمندان است. امام صادق(ع) از پدران گرامیش از امام على(علیه السلام) نقل مى کند که آن حضرت فرمود:...هرکس به خاطر خدا در ماه رجب صدقه بدهد، خداوند وى را آنچنان اکرام فرماید که نه چشمى دیده و نه گوشى شنیده و نه بر قلب انسانى خطور کرده باشد.(فضائل الأشهر:
38)

در بیان فضیلت ماه رجب، به همین چند حدیث شریف بسنده مى کنیم و مى گوییم: اگر هیچ حادثه اى در ماه رجب رخ نمى داد، باز هم رجب ارزش خاص و ویژگى استثنائى خود را داشت; لیکن حوادثى در آن به وقوع پیوسته است که موجب شرافت و کرامت مضاعف این ماه شده است. آن حوادث عبارتند از:

الف: ولادت امام هادى(ع) در دوم یا پنجم رجب (بنابر روایتى); گرچه قول دیگر هم هست.

ب: ولادت حضرت امام جواد(ع) در دهم این ماه، گرچه قول دیگر هم هست.

ج: ولادت مبارک امام على(ع) در خانه کعبه معظمه در سیزدهم ماه رجب، ده سال قبل از بعثت.

د: شهادت حضرت امام کاظم(ع) در بیست و پنجم این ماه.

هـ: بیست و هفتم این ماه، عید مبارکى است; چرا که آخرین پیامبر برگزیده الهى حضرت محمد(ص) در این روز از جانب خداى متعال مأمور هدایت مردم و ابلاغ هدایت و رسالت الهى گردید.

اما بندگان صالح و آگاه الهى، ماه رجب و شعبان را به عنوان زمینه و مقدمه اى جهت کسب آمادگى براى درک درست و شایسته ماه مبارک رمضان به حساب مى آورند. خوشبختانه هم اکنون در برخى از شهرهاى کشور عزیزمان ایران، اهل عبادت و معرفت برنامه‌های زیادی برای این ایام دارند که مهمترین آن مراسم معنوی «اعتکاف» که دستور اکید اسلام است با احکام و دستورات ویژه اش و دیگرى برنامه اى به نام اعمال "ام داود"، دستورى که از حضرت امام صادق(علیه السلام) به ما رسیده است برگزار می‌شود.

براى آگاهى بیشتر از اعمال، عبادات و دعاهاى این ماه می‌توانید به کتب ادعیه چون «مفاتیح الجنان»، «اقبال الأعمال» و غیره مراجعه کنید.

 

منبع:تسنیم

ارسال نظر
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
UNITED KINGDOM
|
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
0
0
سلام چرادرهمه جامي بينيم كه درمناسبتهاي ماه رجب از وفات خانم زينب كبري سلام اله كه 15 رجب است غافلند.چراااااااااااااااااااااااا؟
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین