۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۷ : ۰۳
عقیق: شهید حاج قاسم سلیمانی در سال ۹۶ و همزمان با روز جهانی مسجد در جمع ائمه جماعات استان تهران سخنرانی داشت که به مناسبت فرارسیدن دومین سالگرد شهادت این سردار دلها، این سخنان را بازخوانی میکنیم.
وی در این سخنرانی با اشاره به حضور پدر همسر شهید حججی در این مراسم گفت: این شهید عصاره مسجد است در تصویر اسارت شهید حججی دو چهره را میبینیم: آن چهرهای که میخواهد ذبح کند، آن چهرهای که میخواهد ذبح شود. هر دو ثمره مسجد هستند. خبیثی که پشت سر حججی قرار دارد، نیز ثمره مسجد است، همه دعوای ما در عالم بر سر یک مسجد یعنی مسجدالاقصی و همه وحدت ما نیز بر سر یک مسجد یعنی مسجدالحرام است که میتواند جهان اسلام را به وحدت برساند.
مسجد حیات دینی، سیاسی و اجتماعی عالم اسلام است
سردار سلیمانی مسجد را حیات دینی، سیاسی و اجتماعی عالم اسلام برشمرد و گفت: ما در عالم اسلامی سه نوع مسجد داریم و ثمرههای این سه نوع مسجد را نیز میبینیم که در کشور ما نیز هر سه نوع نیز وجود دارد. مسجدی است که آگاه سازی و تربیت میکند و در دو بعد از اسلام دفاع میکند؛ یکی بعد فرهنگی و دینی و ایجاد رأی در مردم برای مقابله با تهاجم فرهنگی که پیچیدهتر از دیروز و وسیعتر و ناپیداتر شده است. این مسجد همزمان با مقابله، مدافع فرهنگی و ایثارگر و فداکار نیز تربیت میکند.
پیروزی دفاع مقدس مدیون مسجد است
وی ادامه داد: تربیت مدافع فرهنگی، ایثارگر و فداکار در دولتها و ساختارهای دولتی محقق نمیشود بلکه در مسجد محقق میشود ما پیروزیمان را در جنگ هشت ساله مدیون مسجد هستیم. البته منظور پیکره مسجد نیست، بلکه منظور امام جماعت است که امروز مقام معظم رهبری در راس امامان جماعات مساجد حضور دارند.
سردار سلیمانی در تشریح ویژگیهای دومین نوع مسجد در جهان گفت: کارکرد یک مسجد دیگر ایجاد روح بیتوجهی و بیانگیزگی در جامعه است. امام جماعت این مسجد نگاه میکند به مأمومین که ببینند از چه چیزی خوششان میآید آن وقت همان مطلب را میگوید.
وی سومین نوع مسجد را مسجدی عنوان کرد که همچون ماشین است و ائمه تکفیری بر آن سوارند و نتیجهاش تولد داعش و جبهه النصره است.
فتنه مذهبی و خطر خارجی دو خطر امروز اسلام
سردار سلیمانی ادامه داد: ما با دو درگیری و خطر مواجههایم خطر داخلی که فتنه مذهبی است و خطر خارجی که تهاجم گستردهای است؛ این دشمن کاری به تعداد نمازگزاران ندارد بلکه به محتوای که به نمازگزاران ارائه میشود کار دارد.
وی با اشاره به اینکه در اردن و مصر مساجد بسیاری وجود دارند اما کمی آن طرفتر مردم از بی دارویی و بیغذایی در غزه میمیرند گفت: یک نوع بی خبری و بی خیالی در این مساجد وجود دارد.
مسجد یک قرارگاه است
سردار سلیمانی ادامه داد: اگر نگاه ما به مسجد به عنوان امام جماعت صرفاً نگاه به محیط داخل مسجد باشد و بخواهیم فقط تعداد افرادی را که داخل مسجد هستند، حفظ کنیم اشتباه کردهایم و باختهایم. مسجد مثل یک قرارگاه است و باید تمام اطراف مسجد را مدنظر قرار داد. بی حجاب، با حجاب، اصولگرا، اصلاح طلب، زن، مرد، کودک و ... که در اطراف مسجد زندگی میکنند را باید حول یک محور یعنی مسجد متمرکز کرد.
وی با انتقاد شدید از افراد متدین و حزب اللهی که صرفاً در گروههای خود افراد هم دیدگاه و هم رأی خود را میپذیرند گفت: وقتی یک فرد با چند شغل، امام جماعت مسجد میشود و با خستگی به مسجد میرود، چطور میتواند محیط اطراف مسجد را حفظ کند.
نماهنگ برگرفته از بیانات حاج قاسم سلیمانی در خصوص مسجد را اینجا مشاهده کنید: